Στην Τήνο η Έμα Στόουν για τα γυρίσματα της ταινίας του Λάνθιμου

Στην Τήνο η Έμα Στόουν για τα γυρίσματα της ταινίας του Λάνθιμου Facebook Twitter
EPA
0

Στην Τήνο βρίσκεται η βραβευμένη με Όσκαρ, Έμα Στόουν, για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου.


Η Αμερικανίδα ηθοποιός, έφτασε την Τετάρτη υπό άκρα μυστικότητα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ωστόσο η άφιξή της δεν πέρασε απαρατήρητη.

View this post on Instagram

A post shared by stonefield account (@stoneftgarfield) on


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τήνο, η 32χρονη ηθοποιός και όλη η ομάδα, ένα συνεργείο περίπου τριάντα ατόμων, βρίσκονται πλέον στο νησί και τα γυρίσματα υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν οκτώ ημέρες.

Οι συντελεστές έχουν επιλεγεί από τον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος υπογράφει την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Ανάμεσα στους συνεργάτες του Γιώργου Λάνθιμου, εκτός από την Έμα Στόουν και τον Γάλλο συμπρωταγωνιστή της, Νταμιέν Μπονάρ, βρίσκεται και ο υποψήφιος για Όσκαρ, μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης.

Η ταινία θα παρουσιαστεί ως μέρος εικαστικής εγκατάστασης με τη συνοδεία μουσικών συνόλων στις 22, 23, 27 Μαΐου 2020 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάθεση της ΕΛΣ – η πρώτη ήταν στον εικαστικό Νίκο Ναυρίδη- στο πλαίσιο του προγράμματος της «The Artist on the Composer», το οποίο υλοποιεί με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και διασυνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη «ζωντανή» εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.

Η παραγωγή, το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Λάνθιμου, τα σκηνικά της Άννας Γεωργιάδου, τα κοστούμια του Άγγελου Μέντη, η διεύθυνση φωτογραφίας του Θοδωρή Μιχόπουλου, και το μοντάζ του Γιώργου Μαυροψαρίδη. Executive producer στην Ελλάδα είναι η Ελένη Κοσσυφίδου.

Την επιμέλεια του προγράμματος The Artist on the Composer, συνεπιμελούνται ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης και η διευθύντρια του ΝΕΟΝ Ελίνα Κουντούρη.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Πολιτισμός / Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Παρά την αναγκαστική μεταφορά στο μουσείο, η τελετή διατήρησε τα καθιερωμένα τελετουργικά, δηλαδή τις χορογραφημένες κινήσεις των «ιερειών» και των κουρών, καθώς και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα
LIFO NEWSROOM
Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Πολιτισμός / Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Εξερευνώντας τη σημασία της μορφής της Αφροδίτης από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα, το έργο θα φιλοξενηθεί από τις 19 Μαρτίου ως τις 31 Αυγούστου 2026 στο Μέγαρο Σταθάτου μαζί με δέκα αντίγραφα ειδωλίων «Αφροδίτης» της Ανώτερης παλαιολιθικής περιόδου
LIFO NEWSROOM
Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM