Αρχίζει η χρονιά του ποντικού: Τι προβλέπουν για Τραμπ, Χάρι και Μέγκαν οι «ειδικοί»

Αρχίζει η χρονιά του ποντικού: Τι προβλέπουν για Τραμπ, Χάρι και Μέγκαν οι «ειδικοί» Facebook Twitter
Ξεκινά το Σάββατο η χρονιά του ποντικού (Πηγή φωτό EPA)
0

Η χρονιά του ποντικού, που αρχίζει το Σάββατο, θα χαμογελάσει στον Ντόναλντ Τραμπ, όχι όμως και στη Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι. Αυτό λένε οι «ειδικοί» του φενγκ σούι.

Το τέλος της χρονιάς του χοίρου ήταν αρκετά ταραχώδες και για τους τρεις τους. Στην περίπτωση του Τραμπ, είναι σε εξέλιξη η δίκη στη Γερουσία για την καθαίρεσή του. Ενώ ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ βρέθηκαν στο επίκεντρο μετά την απόφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του κινεζικού ωροσκοπίου, οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι πιο εύκολοι για τον Ντόναλντ Τραμπ. «Ο Τραμπ έχει ένα ευτυχές πεπρωμένο», είπε ο Γκάο Γιου-λιν, Ταϊβανός μετρ του φενγκ σούι, αφού συμβουλεύθηκε το Yi Jing, το αρχαίο εγχειρίδιο των προβλέψεων.


«Εχει το πεπρωμένο ενός παιδιού του παραδείσου, που βαδίζει σε έναν δρόμο ασφαλή και ήρεμο και που μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο.

Οι πιθανότητες επανεκλογής


Η Γουάνγκ Χσιν-γι, η οποία βασίζει τις προβλέψεις της σε ένα σύστημα μαντείας που χρησιμοποιείται στους ναούς τους αφιερωμένου στην θεά της θάλασσας Μαζού, φαίνεται ότι πιστεύει σε μία δεύτερη προεδρική θητεία του Τραμπ.


«Η τύχη θα χαμογελάσει στον Τραμπ το 2020. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να επιτύχει σε ό,τι θα επιδιώξει», δήλωσε σχετικά. Πιο επιφυλακτικός είναι όμως ο Τσανγκ-τσι, μετρ του φενγκ σούι από την Ταϊπέι, που είπε: «Οι πιθανότητες επανεκλογής του εξαρτώνται επίσης από την τύχη των αντιπάλων του».

Περίπλοκα τα πράγματα για Χάρι και Μέγκαν

Για τον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, που εγκαταστάθηκαν πλέον στον Καναδά, η χρονιά του ποντικού μπορεί να είναι πιο περίπλοκη, εκτιμά η Γουάνγκ Χσιν-γι, που ανησυχεί για την απόσταση που υπάρχει πλέον ανάμεσα στο ζευγάρι και την βασιλική οικογένεια.

«Ο Χάρι και η Μέγκαν πρέπει να σκεφτούν ήρεμα και να αντιμετωπίσουν με ηρεμία την κατάσταση για να διαφυλάξουν την οικογενειακή τους αρμονία. Το γεγονός ότι είναι μόνοι και δεν έχουν επιτύχει όσα θέλουν μπορεί να προκαλέσει ανησυχία μεταξύ τους», είπε για τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ.

Η χρονιά του ποντικού

Το κινεζικό σεληνοηλιακό ημερολόγιο εγγράφεται σε έναν κύκλο 12 ετών, κάθε ένα από οποία συμβολίζονται από ένα ζώο, που συνδέονται με τα πέντε στοιχεία, δημιουργώντας ένα σύστημα συνδυασμών που επανέρχεται κάθε 60 χρόνια.Αύριο, η χρονιά του «ποντικού του μετάλλου» θα διαδεχθεί την χρονιά του «χοίρου της γης».

Το Σάββατο, η χρονιά του «ποντικού του μετάλλου» θα διαδεχθεί την χρονιά του «χοίρου της γης». Ο ποντικός γιορτάζεται ως σύμβολο γονιμότητας, πλούτου και εξυπνάδας. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο ποντικός νίκησε στην κούρσα των ζώων που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του αυτοκράτορα του Ουρανού για να ορισθεί η σειρά του ημερολογίου. Πονηρός ο ποντικός έπεισε τον βούβαλο να σκαρφαλώσει στην ράχη του για να διασχίσουν έναν ποταμό. Πήδηξε την τελευταία στιγμή για να φθάσει πρώτος στο νήμα.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όποτε θελήσεις να κάνουμε έρωτα, απλώς πες το»: Η ιστορία αγάπης του Πίτερ Χούτζαρ και του Πολ Θεκ

Πολιτισμός / «Όποτε θελήσεις να κάνουμε έρωτα, απλώς πες το»: Η ιστορία αγάπης του Πίτερ Χούτζαρ και του Πολ Θεκ

Η νέα διπλή βιογραφία του Andrew Durbin φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον φωτογράφο Πίτερ Χούτζαρ και τον καλλιτέχνη Πολ Θεκ, δύο μορφές της νεοϋρκέζικης πρωτοπορίας που έζησαν, δημιούργησαν και αγάπησαν στη σκιά μιας εποχής που διαλύθηκε από το AIDS.
THE LIFO TEAM
Στο Coachella η Σαμπρίνα ανέβηκε για να γίνει μύθος και ο Μπίμπερ για να μείνει μόνος με το όνομά του

Πολιτισμός / Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ και ο Τζάστιν Μπίμπερ έδειξαν στο Coachella δύο πρόσωπα της ποπ

Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ πήγε στο Coachella για να φτιάξει τον μύθο της. Ο Τζάστιν Μπίμπερ ανέβηκε στη σκηνή σχεδόν μόνο με το παρελθόν του. Κι έτσι, μέσα σε δύο νύχτες, το φεστιβάλ έδειξε δύο διαφορετικές ηλικίες της ποπ.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Πολιτισμός / Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Με αφορμή την 60ή επέτειο του I Put a Spell on You και τις νέες κυκλοφορίες που ξαναφέρνουν τη Νίνα Σιμόν στο προσκήνιο, αξίζει να θυμηθούμε ότι δεν ήταν απλώς μια μεγάλη φωνή της τζαζ, της σόουλ ή του τραγουδιού διαμαρτυρίας. Ηταν η καλλιτέχνις που έκανε την αλήθεια να ακούγεται πιο επικίνδυνη από κάθε πόζα, και γι' αυτό η παρουσία της παραμένει ανήσυχα ζωντανή.
THE LIFO TEAM
Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Πολιτισμός / Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Η έκθεση Bellezza e Bruttezza στο Bozar των Βρυξελλών, που παρουσιάζεται έως τις 14 Ιουνίου, δείχνει ότι η δυτική ιδέα του ωραίου δεν γεννήθηκε μόνη της. Χτίστηκε απέναντι στο γήρας, τη γελοιότητα, την παραμόρφωση και το σώμα που θεωρήθηκε «λάθος». Κι έτσι μια μεγάλη έκθεση για την Αναγέννηση μιλά τελικά και για το βλέμμα που κουβαλάμε ακόμη.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Πολιτισμός / Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε νέο μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα από το Λούβρο, τη διάσημη υπόθεση που μετέτρεψε τον πίνακα σε παγκόσμιο φαινόμενο
THE LIFO TEAM
Λίνα Μενδώνη: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

«Ο συνολικός επανασχεδιασμός των εκθέσεων των δύο Μουσείων, βάσει και της επέκτασης-αναβάθμισης του κτηριακού συγκροτήματος θα αποδώσει ένα σύγχρονο μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας», τόνισε η υπουργός, Λίνα Μενδώνη
THE LIFO TEAM
Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Πολιτισμός / Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Η παράλληλη ενότητα των Καννών που έχει ταυτιστεί με την ανάδειξη νέων δημιουργών ανακοίνωσε το φετινό της πρόγραμμα με εννέα ταινίες από το Ιράν, την Ελβετία και τη Γαλλία. Το ACID επιμένει και φέτος σε πιο τολμηρές και λιγότερο προβλέψιμες επιλογές.
THE LIFO TEAM
Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Χοακίν Φίνιξ ανάμεσα στους 1.000 καλλιτέχνες που αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Πολιτισμός / 1.000 καλλιτέχνες αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και παραγωγοί του Χόλιγουντ υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή κατά της συγχώνευσης Paramount και Warner Bros. Discovery, λέγοντας ότι το deal θα κάνει τη βιομηχανία πιο κλειστή και πιο ασφυκτική για δημιουργούς και εργαζομένους.
THE LIFO TEAM
Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Πολιτισμός / Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Η Μπιόρκ διέψευσε ότι το echolalia είναι ο τίτλος του επόμενου δίσκου της και εξήγησε ότι πρόκειται για το όνομα της νέας της έκθεσης στην Εθνική Πινακοθήκη της Ισλανδίας. Εκεί θα παρουσιαστεί μια εκδοχή νέου τραγουδιού, ενώ το ολοκληρωμένο άλμπουμ αναμένεται το 2027.
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΙΝΟ ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ

Πολιτισμός / Ο Γκουαντανίνο υπερασπίζεται τον Σαλαμέ: «Πώς μπορεί ένα σχόλιο να εξελιχθεί σε παγκόσμια αντιπαράθεση;»

Ο Ιταλός σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών υπερασπίστηκε τον νεαρό ηθοποιό αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την όπερα και το μπαλέτο που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις
THE LIFO TEAM