Ο Κάνιε Γουέστ θα μιλήσει στο Awaken 2020, την τεράστια συγκέντρωση Ευαγγελιστών που θα γίνει το Σάββατο σε ποδοσφαιρικό στάδιο στην Αριζόνα.

 

Αν και τον τελευταίο καιρό ο διάσημος ράπερ απασχολεί συχνά τα μέσα ενημέρωσης με την θρησκευτική δράση του και όσα λέει κατά καιρούς στις κυριακάτικες λειτουργίες του, η εμφάνισή του στο Awaken 2020, μαζί με την χορωδία του, έχει προκαλέσει αμφιλεγόμενες αντιδράσεις καθώς εκεί πολλοί ιεροκήρυκες είναι κατά της κοινότητας LGBTQ+.

 

Οι πιο γνωστοί από αυτούς είναι οι Ché Ahn, Lou Engle και Cindy Jacobs, που σύμφωνα με το Right Wing Watch εκφέρουν προκλητικό δημόσιο λόγο, ενώ στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι αφοσιωμένοι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, όπως άλλωστε και ο Κάνιε Γουέστ. 

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ché Ahn είναι σφοδρός πολέμιος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, δεν δέχεται τον διαχωρισμό Εκκλησίας, έχει αποκαλέσει παράνομο τον γάμο ομοφυλοφίλων, ενώ τον εξίσωσε επίσης με τους ρατσιστικούς αμερικανικούς νόμους.

 

Παρόμοιας φιλοσοφίας και ο Lou Engle που δηλώνει κατά της ανεξαρτησίας των γυναικών, ενώ μεταξύ άλλων έχει υπερασπιστεί τον νόμο «Kill the Gays» στην Ουγκάντα, που θα καταδίκαζε σε ισόβια ή θανατική ποινή συγκεκριμένους γκέι.