Έντεκα ακόμη γυναίκες κατηγορούν τον Πλάθιντο Ντομίνγκο για σεξουαλική παρενόχληση

Έντεκα ακόμη γυναίκες κατηγορούν τον Πλάθιντο Ντομίνγκο για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
Νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Πλάθιντο Ντομίνγκο.
0

Έντεκα ακόμη γυναίκες κατηγορούν δημοσίως τον Πλάθιντο Ντομίνγκο για σεξουαλική παρενόχληση, ανάμεσά τους και μία που υποστηρίζει πως ο σταρ της όπερας την θώπευσε τόσο άγρια που ούρλιαξε από πόνο.

Οι νέες κατηγορίες έρχονται μόλις τρεις εβδομάδες μετά το δημοσίευμα του Associated Press πως οκτώ τραγουδίστριες και μια χορεύτρια δήλωσαν ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον Ισπανό τενόρο σε περιστατικά που χρονικά αφορούν τρεις δεκαετίες, από τα τέλη των '80s και έπειτα.

Ο 78χρονος τενόρος αρχικά χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως «έντονα ενοχλητικές και, όπως παρουσιάζονται, ανακριβείς». «Πίστευα πως όλες μου οι επικοινωνίες και σχέσεις ήταν πάντα ευπρόσδεκτες και συναινετικές. Όσοι με ξέρουν ή έχουν συνεργαστεί μαζί μου γνωρίζουν πως είμαι κάποιος που ποτέ δεν θα έβλαπτε σκοπίμως, θα πρόσβαλε ή θα έφερνε οποιονδήποτε σε δύσκολη θέση», πρόσθεσε ο Πλάθιντο Ντομίνγκο.

Έντεκα ακόμη γυναίκες κατηγορούν τον Πλάθιντο Ντομίνγκο για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο καταχειροκροτήθηκε στο φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, στην πρώτη του παράσταση μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών.

Ωστόσο, μια τραγουδίστρια που δούλεψε μαζί του στην Όπερα της Ουάσιγκτον την σεζόν 1999-2000 τον κατηγορεί τώρα πως την παρενόχλησε σεξουαλικά. Η 48χρονη Άντζελα Τέρνερ Ουίλσον είπε στο Associated Press πως παρόλο που γνώριζε τις φήμες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του Ντομίνγκο, ήθελε να πιστεύει ότι το ενδιαφέρον του για εκείνη ήταν επαγγελματικό όταν αυτός άρχισε να κάθεται δίπλα της και να της λέει πως την λατρεύει.

Ένα βράδυ όμως πριν από μια παράσταση, υποστηρίζει η ίδια, ο Ντομίνγκο έβαλε τα χέρια του κάτω από τις τιράντες του σουτιέν της και μετά μέσα στην ρόμπα της, και της άρπαξε το γυμνό της στήθος. «Πόνεσε. Δεν ήταν τρυφερό. Με θώπευσε πολύ άγρια», λέει χαρακτηριστικά η 48χρονη. 

Όπως εξηγεί, ο λόγος που αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως για την συμπεριφορά του Ντομίνγκο ήταν η αντίδρασή του στις κατηγορίες και το σχόλιό του πως «οι κανόνες και τα στάνταρ με τα οποία θα έπρεπε να κρινόμαστε σήμερα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το παρελθόν».

«Ποια γυναίκα θα ήθελε ποτέ να της πιάσει το στήθος; Και πόνεσε. Μετά έπρεπε να πάω στην σκηνή και να υποδυθώ την ερωτευμένη μαζί του», προσθέτει η 48χρονη.

Έντεκα ακόμη γυναίκες κατηγορούν τον Πλάθιντο Ντομίνγκο για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
Η 48χρονη Άντζελα Τέρνερ Ουίλσον μίλησε με λεπτομέρειες για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από τον διάσημο Ισπανό τενόρο, όταν συνεργάστηκαν.

Σύμφωνα με το Associated Press, πολλοί υπάλληλοι που βρίσκονταν στα παρασκήνια δήλωσαν ότι πάσχιζαν να προστατεύσουν τις νεαρές γυναίκες από τον Ντομίνγκο, με τους υπευθύνους να κάνουν ταυτόχρονα τα στραβά μάτια. 

Μια γυναίκα κατηγόρησε τον διάσημο τενόρο πως έβαλε το χέρι του κάτω από την φούστα της και τρεις άλλες πως την φίλησε με το ζόρι στα χείλη μέσα σε ένα καμαρίνι, ένα δωμάτιο ξενοδοχείο και ένα γεύμα εργασίας.

Εκπρόσωπος του Πλάθιντο Ντομίνγκο κατηγόρησε το Associated Press πως διεξάγει «μια ανακριβή και ανήθικη εκστρατεία εναντίον του τραγουδιστή». «Αυτές οι νέες κατηγορίες είναι γεμάτες αντιφάσεις και, όπως και στην πρώτη ιστορία, απλώς λανθασμένες σε πολλά επίπεδα. Λόγω της εν εξελίξει έρευνας, δεν θα σχολιάσουμε συγκεκριμένα, αλλά διαψεύδουμε κατηγορηματικά την παραπλανητική εικόνα που προσπαθεί να περάσει το AP για τον Πλάθιντο Ντομίνγκο», ανέφερε η εκπρόσωπος του Ισπανού τενόρου.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM