Ο κορυφαίος τενόρος της όπερας Πλάθιντο Ντομίνγκο καταχειροκροτήθηκε την Κυριακή, στο φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, στην πρώτη του παράσταση μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών.

 

«Θρίαμβος στο Σάλτσμπουργκ, για τον Ντομίνγκο παρά την υπόθεση του Me Too», έγραφε ένας τίτλος της περιφερειακής καθημερινής εφημερίδας  Kleine Zeitung, μετά από την εμφάνισή του στην όπερα του Βέρντι «Λουίζα Μίλερ» στο ετήσιο φεστιβάλ μουσικής στην Αυστρία.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ντομίνγκο έλαβε θερμό χειροκρότημα όταν εισήλθε στη σκηνή στην αρχή της παράστασης και στο τέλος. Οκτώ τραγουδίστριες και μία χορεύτρια, δήλωσαν στο Associated Press νωρίτερα αυτό το μήνα ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τον τενόρο, σε περιστατικά κατά τη δεκαετία του 1980.

 

 

 

Στην αποκάλυψη του AP, αρκετές γυναίκες κατηγόρησαν τον Ντομίνγκο ότι χρησιμοποίησε τη φήμη του και τη δύναμή που απέκτησε ως ένας από τους πιο διάσημους τραγουδιστές της όπερας, για να τις πιέσει για σεξουαλικές σχέσεις. Ο Ντομίνγκο δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί «τον ανησυχούν βαθύτατα και όπως παρουσιάστηκαν, είναι ανακριβείς» και πως όλες οι σχέσεις τους ήταν συναινετικές.

 

Η Όπερα του Λος Άντζελες, της οποίας είναι ο διευθυντής ο Ντομίνγκο, έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς. Μετά τις καταγγελίες, εκδήλωση στη Φιλαδέλφεια απέσυρε την πρόσκλησή της για την εμφάνιση του σε συναυλία  στις 18 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ο επικεφαλής του φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία δήλωσε ότι ο Ντομίνγκο θα τραγουδήσει εκεί όπως είχε προγραμματιστεί.

 

Με πληροφορίες από Guardian