Πλάθιντο Ντομίνγκο: Πολλές γυναίκες της όπερας καταγγέλλουν τον τενόρο για σεξουαλική παρενόχληση

Πλάθιντο Ντομίνγκο: Πολλές γυναίκες της όπερας καταγγέλλουν τον τενόρο για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
3

Ένας μεγάλος αριθμός γυναικών καταγγέλλουν τον μεγάλο τενόρο Πλάθιντο Ντομίνγκο για σεξουαλική παρενόχληση.  

Όπως αναφέρει το Associated Press, τα περιστατικά τα οποία καταγγέλλουν 8 τραγουδίστριες και μια χορεύτρια εκτείνονται σε τρεις δεκαετίες από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Αρκετά περιστατικά συνέβησαν σε όπερες στις οποίες ο Ντομίνγκο είχε υψηλή διοικητική θέση. 

Άλλες 6 γυναίκες λένε πως ο διάσημος τραγουδιστής της όπερας της έκανε να νιώσουν άβολα με τις σεξουαλικές προτάσεις του. Ο 78χρονος Ντομίνγκο είναι παντρεμένος από το 1962 με τη δεύτερη σύζυγο του, τη σοπράνο Μάρτα Ορνέλας. 

Το Associated Press μίλησε σε περισσότερους από τριάντα τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς, καθηγητές που παραδέχθηκαν ότι έχουν υπάρξει μάρτυρες απροσάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς από τον 78χρονο θρύλο της όπερας.

Σύμφωνα με το Associated Press η συμπεριφορά του Ντομίνγκο είναι «κοινό μυστικό» στον κόσμο της όπερας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που παρουσιάζει το αμερικανικό πρακτορείο, ο Ντομίνγκο φέρεται να υποσχόταν στα θύματα υψηλούς μισθούς και ανέλιξη στην καριέρα τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να τις κακοποιούσε. 

Ο ίδιος ο μεγάλος τενόρος, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τες «ανησυχητικές και λανθασμένες». Η δική του εκδοχή είναι πως όλες οι σεξουαλικές σχέσεις που είχε ήταν συναινετικές. «Είναι πάντως οδυνηρό να ακούω ότι ίσως και να έχω αναστατώσει κάποιους ανθρώπους ή να τους έχω κάνει να αισθανθούν άβολα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Οι γυναίκες που μίλησαν στο πρακτορείο λένε πως πήραν θάρρος να μιλήσουν μετά το κίνημα #MeToo που ξεκίνησε από τις καταγγελίες κατά του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν. Μόνο μία από τις γυναίκες δέχθηκε να δοθεί το όνομά της στη δημοσιότητα. Η Πατρίτσια Βολφ, μέτζο σοπράνο, είχε τραγουδήσει με τον Πλάθιντο Ντομίνγκο στην όπερα της Ουάσινγκτον.

Στη δήλωση του Ντομίνγκο αναφέρεται και το εξής: Αναγνωρίζω πως οι κανόνες και τα κριτήρια με τα οποία μετριόμαστε σήμερα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το παρελθόν. Είμαι ευλογημένος και προνομιούχος να έχω πάνω από 50 χρόνια καριέρας στην όπερα και πρέπει να δίνω το παράδειγμα». 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM