Οργή Χιου Γκραντ για τον Μπόρις Τζόνσον: «Άντε γ@@@σου, λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου»

Οργή Χιου Γκραντ για τον Μπόρις Τζόνσον: «Άντε γ@@@σου, λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου» Facebook Twitter
8

Την οργή του Χιου Γκραντ προκάλεσε η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τις εργασίες στο βρετανικό κοινοβούλιο για περισσότερο από ένα μήνα, ώστε να προωθήσει την ατζέντα του για το Brexit.

Ο διάσημος ηθοποιός, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού, δημοσίευσε ένα οργισμένο μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα ενώ αποκάλεσε μεταξύ άλλων τον Μπόρις Τζόνσον «υπερ-προβεβλημένο λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου».

«Δεν θα παίξεις γ@@@να παιχνίδια με το μέλλον των παιδιών μου. Δεν θα καταστρέψεις τις ελευθερίες για την υπεράσπιση των οποίων πολέμησε ο παππούς μου σε δύο παγκόσμιους πολέμους. Άντε γ@@σου υπερ-προβεβλημένο λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου. Η Βρετανία είναι αηδιασμένη με εσένα και τη μικρή συμμορία με τα μαλ@@@να τσιράκια σου», έγραψε στο μήνυμά του ο Χιου Γκραντ.

Ο ηθοποιός συμπεριέλαβε στην ανάρτησή του και ένα βίντεο του Μπόρις Τζόνσον, στο οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η κυβέρνησή του δεν θα περιμένει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου για να οδηγήσει προς τα εμπρός τη χώρα.

«Έχουμε μια πολύ συναρπαστική ατζέντα για να κάνουμε τους δρόμους μας ασφαλείας, να επενδύσουμε στο σύστημα υγείας μας, να αντιμετωπίσουμε τα βίαια εγκλήματα και να μειώσουμε το κόστος διαβίωσης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τζόνσον.

Πολιτισμός
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Πολιτισμός / Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Η έκθεση Paula Rego: Story Line που άνοιξε στη Victoria Miro στο Λονδίνο δεν επιστρέφει απλώς στα σχέδια μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας. Ανοίγει ξανά έναν ολόκληρο κόσμο από γυναίκες, παραμύθια, βία, επιθυμία και σκοτεινή τρυφερότητα, την ώρα που ο γιος της προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το αλλόκοτο σύμπαν που άφησε πίσω της.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Bernard-Henri Lévy

Πολιτισμός / Γαλλία: Πάνω από 100 συγγραφείς εγκαταλείπουν ιστορικό εκδοτικό οίκο λόγω του ακροδεξιού ιδιοκτήτη

Στην πρωτοφανή αυτή μαζική αποχώρηση συμμετέχουν δεκάδες γνωστοί συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ο φιλόσοφος Bernard-Henri Lévy και η φεμινίστρια συγγραφέας Virginie Despentes
THE LIFO TEAM
ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Η φετινή θεματική «Διαπραγμάτευση, όχι Συμβιβασμός. Ο Σχεδιασμός ως Διάλογος ανάμεσα στη Γη, την Τεχνολογία και τον Άνθρωπο» μας καλεί να επανεξετάσουμε την αρχιτεκτονική ως συνεχή διαδικασία διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε πολλαπλούς συντελεστές.
THE LIFO TEAM
Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Πολιτισμός / Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της, το αρχείο με τα 1.200 ρούχα της Ζάχα Χαντίντ στο Λονδίνο δεν φωτίζει απλώς τη «fashion πλευρά» της. Φέρνει ξανά μπροστά μια γυναίκα που έκανε τη φόρμα τρόπο παρουσίας και ξανανοίγει ένα γνώριμο ερώτημα: πόσες γυναίκες αρχίζουν να διαβάζονται ως πρόβλημα τη στιγμή ακριβώς που σταματούν να μικραίνουν τον εαυτό τους;
THE LIFO TEAM
Στα 80 του, ο Τζον Γουότερς δεν γίνεται αξιοσέβαστος. Γίνεται πιο αδιόρθωτος

Πολιτισμός / Στα 80 του, ο Τζον Γουότερς δεν γίνεται αξιοσέβαστος. Γίνεται πιο αδιόρθωτος

Λίγες μέρες πριν από τα 80ά γενέθλιά του στις 22 Απριλίου, ο Τζον Γουότερς παρουσίασε στο Μπέρκλεϊ τη νέα του παράσταση, επιστρέφοντας στη σκηνή με το ίδιο πνεύμα τρας, χιούμορ και ανυπακοής που τον έκανε εμβληματική μορφή της αμερικανικής αντικουλτούρας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Κέιτ Μπλάνσετ θα υποδυθεί τη Μάρθα Στιούαρτ σε νέα βιογραφική ταινία

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ θα υποδυθεί τη Μάρθα Στιούαρτ σε νέα βιογραφική ταινία

Η Μπλάνσετ αναλαμβάνει τον ρόλο της Μάρθα Στιούαρτ στο biopic «Good Thing», με τη Janicza Bravo του «Zola» στη σκηνοθεσία. Ο τίτλος παραπέμπει στη γνωστή φράση-σήμα κατατεθέν της Στιούαρτ, «It’s a good thing»
THE LIFO TEAM
Η Μαντόνα επιστρέφει στην εποχή του «Confessions» με νέο άλμπουμ τον Ιούλιο

Πολιτισμός / Η Μαντόνα επιστρέφει στην εποχή του «Confessions» με νέο άλμπουμ τον Ιούλιο

Ανάμεσα σε σκιές, νέα πρόσωπα και την υπόσχεση της ελευθερίας πάνω στην πίστα, η Μαντόνα ανακοίνωσε το «Confessions on a Dance Floor: Part II», το νέο της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου από τη Warner Records.
THE LIFO TEAM
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Πιστοποιούνται τα αρχαιολογικά μουσεία Αβδήρων και Αλεξανδρούπολης

Η διαδικασία πιστοποίησης ξεκίνησε, το 2024, με τη διενέργεια αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια και συνεχίστηκε με την εκπόνηση και την υλοποίηση εξατομικευμένων προγραμμάτων αναβάθμισης για κάθε μουσείο
THE LIFO TEAM
Στα 93 της, η Τζόαν Σεμέλ ζωγραφίζει ακόμη το γυμνό σώμα της χωρίς καμία ντροπή

Πολιτισμός / Δεν ήθελα ιδανικό σώμα, ήθελα αληθινό: Η Τζόαν Σεμέλ στα 93 της

Η αμερικανίδα ζωγράφος Τζόαν Σεμέλ, που σόκαρε τον κόσμο της τέχνης τη δεκαετία του 1970 ζωγραφίζοντας το δικό της γυμνό σώμα, επιστρέφει φέτος στο προσκήνιο με τη νέα έκθεση Continuities σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα τιμάται με μεγάλη αναδρομική στο Jewish Museum.
THE LIFO TEAM
Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Πολιτισμός / Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Το Βατικανό ανακοίνωσε το περίπτερό του για τη Μπιενάλε της Βενετίας 2026, με την FKA twigs, τον Μπράιαν Ίνο, την Πάτι Σμιθ, τον Τζιμ Τζάρμους και άλλους καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε ένα ηχητικό εγχείρημα εμπνευσμένο από τη ζωή και την κληρονομιά της Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Ενας bremainer ηθοποιος βριζει εναντιων του πρωθυπουργου τις χωρας που κανει μια προγραματισμενη παυση κοινοβουλιου με λαικισμους "το μελλον των παιδιων μου".Γιατι 3 χρονια διαβουλευσεων για το brexit δεν ηταν αρκετα. Στις 2 εκεινες βδομαδες θα 'βρισκαν λυση τα τζιμανια.
Ας το φέρουμε λίγο στα μέτρα της μικρής μας χώρας.Ετοιμαζόμαστε για Grexit στις 31 Αυγούστου, άτακτο κατά τα φαινόμενα γιατί δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε 3 χρόνια διαβουλεύσεων σε συμφωνία, ο πρωθυπουργός της χώρας εισηγείται στον ΠτΔ το κλείσιμο των εργασιών της Βουλής για την Αυγουστιάτικη ραστώνη γιατί είναι η εποχή, βρε παιδί μου και η αντίδραση των πολιτών θα ήταν αυτή που περιγράφεις;
Δεν πρόκειται για προγραμματισμένη παύση αλλά αυθαίρετη αναστολή της κοινοβουλευτικής περιόδου. Ο στόχος της; Να αποτρέψει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο επί μίας κυβέρνησης που εξελέγη με μανιφέστο "θέλουμε ένα ελεγχόμενο Brexit και όχι no deal", και που τώρα επιδιώκει ακριβώς το no deal.
Λάθος ανάγνωση των δηλώσεων Χιού Γράντ, δεν αντιτίθεται στη δημοκρατία, το αντίθετο: Το γ@μ@μ@νο λαστιχένιο παιχνίδι δεν το εξέλεξε κανείς, δεν έγινε πρωθυπουργός με εκλογές αλλά με αλχημείες. Κανείς δεν ψήφισε ασύντακτο brexit
Λυπαμαι, αλλά το ΗΒ είναι μια πλήρως αποτυχημένη πολιτικά κοινωνία. Δεν εχεινςπιστροφη όλο αυτό. Η μετά Θάτσερ εποχή δεν μπόρεσε ποτέ να συμβιβάσει τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό με την.αναγκη για μεταρρυθμίσεις. Για όλα έφταιγαν οι Βρυξέλλες και κανένας δεν έπαιρνε πάνω του το κόστος των αποφάσεων. Αποτέλεσμα: δημιούργησαν ένα "αυτοί κι εμείς" με φοντο την ΕΕ. Αυτό δεν αλλάζει πάρα μόνο αν η κοινωνία έρθει σε ένα σοκ. Θα στοιχίσει, αλλά ενδεχομένως θα τους συνεφέρει...