Taylor Swift: Στις ΗΠΑ χάνεις τα δικαιώματά σου αν δεν είσαι λευκός στρέιτ άντρας

Taylor Swift: Στις ΗΠΑ χάνεις τα δικαιώματά σου αν δεν είσαι λευκός στρέιτ άντρας Facebook Twitter
1

Η Taylor Swift δήλωσε ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένη να υπερασπιστεί δημόσια την LGBTQ κοινότητα το τελευταίο διάστημα, καθώς τα δικαιώματα στις ΗΠΑ σήμερα «χάνονται από όποιον δεν είναι λευκός στρέιτ άντρας».


Η τραγουδίστρια, η οποία κατηγορήθηκε στο παρελθόν ότι δεν μίλησε για πολιτικά ζητήματα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2016, μίλησε για την μεταστροφή και το άνοιγμά της αυτό στο περιοδικό Vogue.


«Δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι πρόσφατα ότι θα μπορούσα να υποστηρίξω μια κοινότητα στην οποία δεν ανήκων» είπε.


Στο τελευταίο μουσικό βίντεο της Swift, You Need to Calm Down, συμμετέχουν μερικές από τις πιο σημαντικές queer προσωπικότητες των ΗΠΑ. Το βίντεο επίσης αποτελεί και άμεση έκκληση προς τους φαν της να υπογράψουν την στήριξη του νόμου για την ισότητα, Equality Act, να προστατέψουν τα άτομα LGBTQ από διακρίσεις στους τόπους εργασίας τους , σπίτια, σχολεία και άλλες δημόσιες τοποθεσίες.

 


Τόσο βίντεό της όσο και η μετατροπή της σε ισχυρό σύμμαχο της LGBTQ κοινότητας, δημιούργησε θετικό και αρνητικό αντίκτυπο, με επαίνους και επικρίσεις, με ορισμένους να την κατηγορούν ότι «ψαρεύει» με αυτόν τον τρόπο θαυμαστές.


Στη συνέντευξή της στο περιοδικό περιγράφει μια συνομιλία με τον φίλο και συνάδελφο τραγουδιστή Todrick Hall, που την άφησε με ένα συναίσθημα «απελπισίας» καθώς ένιωσε ότι δεν ήταν αρκετή η δράση της για την υποστήριξη της LGBTQ κοινότητας. «Πριν από δύο χρόνια περίπου ο Todrick κι εγώ ήμασταν στο αυτοκίνητο και με ρώτησε 'τι θα έκανα αν ο γιος μου ήταν ομοφυλόφιλος» αφηγείται.


«Το γεγονός ότι με ρώτησε κάτι τέτοιο με σόκαρε και με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν είχα κάνει αρκετά ξεκάθαρη ή δυνατή τη θέση μου»,είπε και πρόσθεσε «Αν εκείνος σκεφτόταν αυτό, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα σκέφτονται οι οπαδοί μου στην κοινότητα LGBTQ», συνεχίζει. «Ήταν σχεδόν καταστροφικό να συνειδητοποιήσω ότι οι δημόσια θέση μου για το θέμα δεν ήταν σαφής».

Με πληροφορίες από TheGuardian

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Πολιτισμός / Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Παρά την αναγκαστική μεταφορά στο μουσείο, η τελετή διατήρησε τα καθιερωμένα τελετουργικά, δηλαδή τις χορογραφημένες κινήσεις των «ιερειών» και των κουρών, καθώς και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα
LIFO NEWSROOM
Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Πολιτισμός / Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Εξερευνώντας τη σημασία της μορφής της Αφροδίτης από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα, το έργο θα φιλοξενηθεί από τις 19 Μαρτίου ως τις 31 Αυγούστου 2026 στο Μέγαρο Σταθάτου μαζί με δέκα αντίγραφα ειδωλίων «Αφροδίτης» της Ανώτερης παλαιολιθικής περιόδου
LIFO NEWSROOM
Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM