«Φύγετε κυρία μου. Τα έχετε ξεσκίσει τα παιδιά» - Ξέσπασμα Κραουνάκη σε μητέρα που ήταν σε συναυλία

«Φύγετε κυρία μου. Τα έχετε ξεσκίσει τα παιδιά» - Ξέσπασμα Κραουνάκη σε μητέρα που ήταν σε συναυλία Facebook Twitter
19

Την περασμένη εβδομάδα ο Σωκράτης Μάλαμας διέκοψε τη συναυλία του ενοχλημένος από ένα καπνογόνο, αλλά τώρα ο Σταμάτης Κραουνάκης έκανε το ίδιο- μόνο που αφορμή ήταν η μητέρα κάποιων παιδιών.

Την περασμένη Παρασκευή, σε συναυλία του στην Ύδρα, ο Σταμάτης Κραουνάκης τραγουδούσε στο κατάμεστο λιμάνι του νησιού στα πλαίσια μιας εκδήλωσης.

Φανερά ενοχλημένος κάποια στιγμή  ζητά να σταματήσει η μουσική. «Αν έρθει άλλη μάνα μπροστά θα την κουρέψω. Φύγετε κυρία μου. Άστε τα παιδιά ήσυχα. Τα έχετε ξεσκίσει κυρά μου. Τα έχετε τσακίσει. Δεν θα είναι πολίτες αύριο αυτοί» φωνάζει από το μικρόφωνο.

Κάποια στιγμή και ενώ απευθύνεται στη μητέρα λέει« Έχετε έρθει τέσσερις φορές μπροστά. Τα έχετε κάνει όλα ζαβά και ψηφίζουν αυτά που ψηφίζουν».

Σήμερα, και ενώ το βίντεο έχει ήδη γίνει viral, σε κοινοποιημένο ποστ για την είδηση από το Lifo.gr, o Σταμάτης Κραουνάκης απάντησε:

«Φύγετε κυρία μου. Τα έχετε ξεσκίσει τα παιδιά» - Ξέσπασμα Κραουνάκη σε μητέρα που ήταν σε συναυλία Facebook Twitter

«Επισημαίνω μιας και κοινοποιήθηκε
Ο,τι στο πρώτο μέρος της παράστασης που παίζει η σπείρα, κάθομαι μπροστά ανάμεσα στους θεατές. Ήταν καμιά εικοσαριά παιδάκια αγόρια κορίτσια όχι πάνω από δέκα ετών. Με απόλυτα υπέροχες αντιδράσεις σ' αυτό που ακούγανε. Χορεύανε γελάγανε συμμετείχαν ανέβαινα στα σκαλάκια να κοιτάνε από κοντά. Ο μόνος κίνδυνος ήσαν τα καλώδια, άλλα κοίταξα ήταν όλα καλυμμένα. Με μερικά ανέπτυξα και επαφή. Μ' ένα το πιο άτακτο του χάιδεψα την κεφάλα κάναμε κουτουλιά και κάθισε μαζί με τ άλλα.
Όταν ανέβηκα στη σκηνή η Κυρια βγήκε στη μέση του Καιρού επιδεικτικά να τα μαζέψει... στη μέση του «Αυτή η Νύχτα μένει». Αυτό... τα υπόλοιπα νατα. Στεναχωρέθηκα πολύ μετά. Ανοιχτή συναυλία υπέροχη χωρίς εισιτήριο. Λυπάμαι.»

 
Πολιτισμός
19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Αρχικα νομιζω οτι ο μαεστρος ξεστομιζοντας την λεξη "ψηφιζω" εννουσε διαπαιδαγωγω τα παιδια με ενα τροπο ωστε να εχουν διαστρεβλωμενη κριτικη. Μερικοι οπαδοι ομως που μαλλον βγαζουν λεφτα απο αυτο οπως και οι δεν πληρνωνω οταν εκαναν καταληψεις αλλα απλα αντιγραφουν τους/τις wannabe influencers με μεγαλη αποτυχια, καταλαβαν λαθος και στηριχτηκαν στη λεξη.. Αυτο ειναι ακριβως που λεμε σου δειχνω το δασος και κοιτας το δαχτυλο. Αν καταλαβαν αυτο που περιγραφουν παρακατω, τοτε ειναι επειεικως αμορφωτοι και απαιδευτοι. αν το κανουν για μεροκαματο ειναι ελαφρως δικαιολογημενοι, πλην καταπτυστοι. Τωρα οι επιλογες του μαεστρου για τουν Πολακη η τον καθε Πολακη ειναι αντιστοιχες με τις επιλογες πολλων με την Χρυση Αυγη και που θα πληρωθούν αργοτερα..
Με ύφος δικτάτορα αναφωνεί "τσιμουδία" προς κάποια που δεν έχει μικρόφωνο και προφανώς αντιδράει προσπαθώντας να υπερασπίσει τον εαυτό της και να πει την δική της γνώμη. Αυτός είναι ο "δημοκράτης" που κάνει στους υπόλοιπους μάθημα για το πόσο κακά ψηφίζουν τα παιδιά τους όταν μεγαλώνουν ! Θα μου πεις "και τι ήθελες να κάνει ο Κραουνάκης, να ανοίξει debate;". Όχι, προφανώς αυτό ήταν αδύνατο, αλλά και αδόκιμο. Ακριβώς λοιπόν επειδή ο άλλος δεν είναι σε θέση να ακουστεί, ενώ εσύ είσαι στο επίκεντρο, επώνυμος και με μικρόφωνο, δεν προβαίνεις σε μια τόσο ανοίκεια επίθεση εναντίον κάποιου που αδυνατεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Παρεμπιπτόντως δεν γνωρίζουμε καν το "αμάρτημά της... Μπορεί να ήταν υπερβολική, μπορεί και όχι. Γιατί υποθέτουμε ότι ήταν υπερβολική; Εξαιτίας της αντίδρασης του Κραουνάκη; (δείτε τον να χτυπιέται και πείτε μου ότι αυτό δεν είναι υπερβολική αντίδραση).Μπορεί (ακόμα και με δόση υπερβολής) να προσπάθησε να προστατεύσει τον υπόλοιπο κόσμο που έβλεπε την συναυλία. Όταν βλέπουμε κανένα παιδάκι να μας ενοχλεί στο θέατρο, τον κινηματογράφο, στην παραλία λέμε το : "καλά γονείς δεν έχει να το μαζέψουν"; Τώρα που το μάζεψαν ...."το τσάκισες το παιδί".Επαναλαμβάνω, εξαρτάται από την συμπεριφορά της, την οποία όμως ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. Αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά όμως είναι η συμπεριφορά του Κραουνάκη
Ο Μάλαμας, κατά τη γνώμη μου, καλά έκανε για τα καπνογόνα. Ο Κραουνάκης δεν γνωρίζω αν είχε δίκιο που εκνευρίστηκε με τη συγκεκριμένη κυρία. Σίγουρα έκανε πάρα πολύ άσχημα που έβρισε τη μητέρα μπροστά στα παιδιά της, ακόμα κι αν αυτή έφταιγε. Η λεκτική βία ήταν για τα παιδιά πολύ πιο επώδυνη από ότι για την ίδια τη μητερα και στην ουσία αυτά τιμώρησε.Επίθεση κατά της μητέρας και μαζί αποκαθήλωσή της με τόσες κατηγορίες - δεν ξέρουμε αν είναι παιδιά προεφηβείας ή μικρότερα- είναι σαφώς εγκληματική συμπεριφορά. "Τα έχετε τσακίσει, ξεσκίσει" είναι εκφράσεις που κάνουν τα παιδιά να νιώθουν θύματα και ανασφαλή μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον.Πολλά νεύρα για το αποτέλεσμα των εκλογών κι από τα πολλά νεύρα κάνει προβολή στα παιδιά και την μελλοντική τους ψήφο, όταν γίνουν δεκαεφτά χρονών. Του χρειαζόταν μια μήνυση από την κυρία για την καφρίλα του.
Ωραία λογική! Αν βλέπουμε κάτι άδικο να γίνεται από γονείς ενώπιον των παιδιών ή εναντίον τους να μην μιλάμε επειδή τα παιδιά μπορεί να νιώσουν ανασφαλή θύματα στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Λες και τα παιδιά δεν μπορούν να κρίνουν αν καθίσουν λίγο να σκεφτούν. Αν τα παιδιά δεν είναι θύματα δεν θα νιώσουν έτσι, αν όμως είναι καλά κάνει κάποιος και τους λέει. Όταν βλέπω παιδάκια επαγγελματίες ζητιάνους τούς λέω μην ακούτε τους γονείς σας και μην τους αφήνετε να σας αναγκάζουν να ζητιανεύετε.
Αν η πρόθεση του κ. Κραουνάκη ήταν να "προστατεύσει" και μόνον τα παιδιά από "το άδικο" που είδε, θα μπορούσε να το κάνει με πιο ευγενικό, ήπιο και διακριτικό τρόπο, όχι με τσαμπουκά.Δυστυχώς, η συνέχεια απέδειξε που στόχευε.Πολύ καλοπροαίρετος/η είστε και δεν το διακρίνατε.
Εάν εννοείς τα παιδάκια Ρομά που είναι επαγγελματίες ζητιάνοι, πέραν από θύματα των γονιών τους τα παιδάκια αυτά είναι και θύματα της τσιγγάνικης κουλτούρας αιώνων, καθώς και θύματα στυγνών μαφιόζων. Τι να τους πει ένας Έλληνας αριστερούλης; Εκτός και αν μοιάζεις επιβλητικός (τρομάρα του) σαν τον διαστημικό Ποσειδώνα/Σειληνό Κραουνάκη, και χτυπήσεις με ιερή οργή την τρίαινα/βακτηρία σου δυνατά στο έδαφος (όπως χτυπάει την βάση του μικρόφωνου ο Κ. στο βίντεο). Τότε θα τους κάνεις μεγάλη εντύπωση.
Για ποια αδικία μιλάτε? ?και τι σχέση έχει ένας γονιός που εξαναγκάζει το παιδί του σε επαιτεία με έναν γονιό που, από ότι κατάλαβα, προσπαθούσε να βάλει μια τάξη στην παρέα των παιδιών, ώστε να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους? Μιλάμε για καμιά 20αριά παιδιά κάτω των 10 ετών..αν τα παιδιά έκαναν φασαρία και δεν είχαν καμιά επίβλεψη, θα φώναζε "τις μάνες τους να τα μαζέψουν"..?
Με κάλυψαν οι ΕΛΠΟ, Ashton Heston III και Sweetdream.Mια μικρή ένσταση σε αυτά που λέει ο/η Ashton Heston για τους Ρομά. Τα παιδάκια είναι θύματα της τσιγγάνικης κουλτούρας αιώνων και οι Ρομά στατιστικά έχουν υψηλότερη εγκληματικότητα από το γενικό πληθυσμό. Είναι όμως κι αυτοί θύματα διακρίσεων, περιθωριοποίησης, μειωμένων ευκαιριών και ρατσισμού. Είναι ένας βασανισμένος λαός που δέχεται ακόμα επιθέσεις από νεοναζί, ενώ είναι γνωστές οι εκκαθαρίσεις 1939-45. Τα στερεότυπα κι οι αρνητικοί συνειρμοί μπορεί να τους εξωθούν στην ανεργία και κατ επέκταση στην εγκληματικότητα. Μεγάλη κουβέντα εν μέσω θέρους. Δεχτείτε μια μουσική αφιέρωση μαζί με ευχές για τις διακοπές σαςhttps://www.youtube.com/watch?v=3X9LvC9WkkQ&list=RD3X9LvC9WkkQ&start_radio=1&t=3
Congrats, cham! Και για τα του Κραουνάκη, και όσον αφορά τα των Ρομά. Πόσο μάλλον όταν μερικοί θέλουν να εξωραΐσουν αυτόν τον ρατσισμό και να μας πείσουν ότι δικαιολογείται λόγω "εμπειρίας"...
"δεν έχει δικαίωμα να σε κατηγορεί όσον αφορά στα παιδά σου." δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το "μπροστά στα παιδιά σου"ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.Αλλά το strawman argument βολεύει, έτσι δεν είναι; Αντί να κάτσει να σκεφτείς σε τι πραγματικά διαφωνείς, απλά ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ τα λόγια του άλλου.Κατα τη γνώμη μου βέβαια, αυτό είναι ο,τι χειρότερο σε συνομιλητή.
@ Αγαγητέ/ή, Μεταφοραί ο ΜήτσοςΔεν μπόρεσα να απαντήσω νωρίτερα αλλά γράψατε ό,τι ήθελα να γράψω και μάλιστα πολύ καλύτερα από ότι θα τα έγραφα εγώ και συμφωνώ απόλυτα.@ σαλιγκάριΓνώμη σας είναι ότι δεν έχει λογική ο/η "Μεταφοραί ο Μήτσος" σε αυτά που γράφει. Η δική μου γνώμη είναι ότι αυτά που γράφετε εσείς δεν έχουν λογική κι αν σας απαντήσω αναλυτικότερα με επιχειρήματα κι εξηγήσεις, θα είναι απλά χάσιμο χρόνου. Για τη συνέχιση του διαλόγου απαιτείται λογική κι από τις δύο πλευρές κι όχι εριστικότητα που σε σας είναι έκδηλη. Καλή συνέχεια στο καλοκαίρι σας.
"Τσιμουδιά" ! "Φύγετε κυρία μου" !'Έτσι τα κάνετε τα παιδιά και ψηφίζουν αυτά που ψηφίζουν" !...Έλεγα και εγώ, που το πάει, που το πάει... Κρίμα κ. Κραουνάκη - κάποτε σας προσφωνούσα "Σταμάτη", αλλά όχι πια.Οριστικά δε, μετά τις "λούγκρες" για τον κ. Πολάκη...Κρίμα ξανά...