Πέθανε η Ρούσι Τέιλορ, η «φωνή» της Μίνι Μάους

Πέθανε η Ρούσι Τέιλορ, η «φωνή» της Μίνι Μάους Facebook Twitter
0

Η Ρούσι Τέιλορ, η ηθοποιός που δάνειζε την φωνή της στην διάσημη Μίνι Μάους της Disney για περισσότερα από 30 χρόνια, πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Από το 1986, η Ρούσι Τέιλορ είχε συμμετάσχει επίσης σε πολλές ακόμη σειρές κινουμένων σχεδίων και ταινίες, ενώ είχε κάνει πολλά voice-over για θεματικά πάρκα της Disney, δίπλα στο πλευρό του Μίκυ Μάους. Επιπλέον είχε υποδυθεί χαρακτήρες στην σειρά The Simpsons αλλά και στους Flinstones, όπου έπαιξε την Πεμπλς. 

Η Ρούσι Τέιλορ, γεννημένη στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης στις 4 Απριλίου 1944, επιλέχθηκε ανάμεσα από 200 υποψήφιες για να παίξει την Μίνι, στην οντισιόν που είχε γίνει το 1986. Όταν είχε επισκεφθεί μικρή την Disneyland, είχε πει πως γνώρισε τότε τον Γουόλτ Ντίσνεϊ - την πρώτη φωνή των Μίνι και Μίκυ. «Στη συζήτηση που είχαμε κάποια στιγμή με ρώτησε τι θα ήθελα να κάνω όταν μεγαλώσω και του είπα: "Θέλω να δουλέψω για σένα!". Τότε αυτός μου είπε: "Σύμφωνοι". Τώρα πια αυτό κάνω», είχε πει.

«Μιμούμενη» τον χαρακτήρα της Μίνι Μάους, η Ρούσι Τέιλορ υπήρξε παντρεμένη με τον Wayne Allwine, ο οποίος από το 1977 ήταν η φωνή του Μίκι Μάους. Οι δυο τους γνωρίστηκαν τη δεκαετία του 1980, παντρεύτηκαν το 1991 και έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο του ηθοποιού το 2009. Ωστόσο είχαν κρατήσει τον γάμου τους μυστικό. «Δεν θέλαμε να είναι ο γάμος του Μίκι με τη Μίνι. Ήταν αυτός του Γουέιν με τη Ράσι. Περάσαμε πολύ καλά. Γελάσαμε πολύ. Τραγουδούσαμε όλη την ώρα. Πάντα υπήρχε μουσική στο σπίτι», είχε πει η ίδια στους Los Angeles Times το 2014.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM