Ο Άστον Κούτσερ καταθέτει για τον φόνο πρώην συντρόφου: «Πέρασα το αίμα για κόκκινο κρασί»

Ο Άστον Κούτσερ καταθέτει για τον φόνο πρώην συντρόφου: «Πέρασα το αίμα για κόκκινο κρασί» Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο Άστον Κούτσερ κατέθεσε στο δικαστήριο για τον φόνο της πρώην συντρόφου του, Άσλεϊ Έλεριν, από τον serial killer Μίκαελ Γκαρτζούλο, που έμεινε γνωστός ως ο «σφαγέας του Χόλιγουντ». 

Ο Αμερικανός ηθοποιός κατέθεσε ενώπιον των ενόρκων την Τετάρτη, περιγράφοντας με έντονη συναισθηματική φόρτιση, όσα ακολούθησαν λίγες ώρες μετά την τελευταία επικοινωνία τους με το θύμα. Ο 41χρονος είναι μάρτυρας στη δίκη του Γκαρτζούλο που κατηγορείται για τον φόνο τριών γυναικών και την επίθεση σε ακόμη μία. 

Το βράδυ της 22ας Φεβρουαρίου του 2001, ο Κούτσερ μπήκε στο αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς το μπανγκαλόου της φοιτήτριας, με την οποία είχαν κανονίσει να συναντηθούν. Ο Κούτσερ σχεδίαζε να πάει μαζί της στην απονομή των βραβείων Γκράμι. Όταν όμως έφτασε στο σπίτι της, δύο μόλις ώρες μετά το τελευταίο τηλεφώνημα, βρήκε την πόρτα κλειδωμένη και τα φώτα αναμμένα. Κοιτάζοντας από το παράθυρο, είπε ότι είδε κόκκινους λεκέδες στο χαλί. 

«Νόμιζα ότι ήταν χυμένο κόκκινο κρασί», είπε ο Κούτσερ. «Δεν το πολυσκέφτηκα. Νόμιζα ότι είχα κάνει γκάφα επειδή άργησα», θυμάται ο ηθοποιός, που υπέθεσε ότι η εκνευρισμένη μαζί του Έλεριν είχε βγει έξω με κάποιον άλλο φίλο της. Το επόμενο πρωί, η 22χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από την συγκάτοικό της. Είχε μαχαιρωθεί 47 φορές από τον serial killer. 

Ο Κούτσερ παραδέχθηκε πως όταν έμαθε τι είχε συμβεί στην Έλεριν ταράχθηκε και για έναν επιπλέον λόγο αφού γνώριζε πως τα δαχτυλικά του αποτυπώματα θα ήταν ανιχνεύσιμα στην εξώπορτα του σπιτιού της, και έτσι οι έρευνες θα στρέφονταν μοιραία και στον ίδιο. Ο Γκαρτζούλο συνελήφθη τελικώς το 2008.

Η δίκη ξεκίνησε στις αρχές του μήνα. Ο «σφαγέας του Χόλιγουντ» κατηγορείται ακόμα για τη δολοφονία μιας 18χρονης στο Σικάγο το 1993 και μιας άλλης γυναίκας, στο διάστημα που μεσολάβησε από την δολοφονία της Έλεριν μέχρι τη σύλληψή του.

Η Έλεριν φοιτούσε σε σχολή μόδας και εργάζονταν ως στρίπερ και, σύμφωνα με την Washington Post, η αστυνομία εκτιμά ότι ο Γκαρτζούλο συναντήθηκε με την Έλεριν πρώτη φορά όταν μετακόμισε στη γειτονιά της το φθινόπωρο του 2000. Ο Γκαρτζούλο έφυγε από το Σικάγο γιατί πίστευε ότι οι αρχές τον είχαν υποψιαστεί για την υπόθεση δολοφονίας του 1993. Συστήθηκε στο θύμα του επισκευαστής κλιματιστικών μηχανημάτων και σύντομα έγιναν φίλοι. Την επισκεπτόταν τακτικά στο σπίτι της.

Σύμφωνα μάλιστα με το LA Weekly ο serial killer είχε κάποτε παρακολουθήσει και κάποιο από τα σόου της Έλεριν. Ο κατηγορούμενος αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του αλλά οι εισαγγελείς επιδιώκουν τη θανατική ποινή κάνοντας λόγο για έναν «μεθοδικό σφαγέα γυναικών» που επέλεγε τα θύματά του και τα προσέγγιζε υπομονετικά, απολαμβάνοντας τους φόνους. 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Πολιτισμός / Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Η νέα μεγάλη έκθεση του Costume Institute, Costume Art, ανοίγει στις 10 Μαΐου στη Νέα Υόρκη και εγκαινιάζει τις νέες Conde M. Nast Galleries του Metropolitan Museum of Art. Ο Αντριου Μπόλτον στήνει έναν διάλογο ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και τα σώματα που δεν χωρούν πια στο παλιό ιδανικό της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM
ΑΝΙΣ ΚΑΠΟΥΡ ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Πολιτισμός / Ο Ανίς Καπούρ λέει πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να αποκλειστούν από τη Μπιενάλε Βενετίας

Ο Βρετανός καλλιτέχνης επαινεί την κριτική επιτροπή για την παραίτησή της λόγω της συμμετοχής της Ρωσίας και του Ισραήλ, αλλά επισημαίνει ότι η αιτιολογία θα έπρεπε να είχε συμπεριλάβει και τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Οι Ετρούσκοι βγαίνουν από τη σκιά της Ρώμης σε μια μεγάλη έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο

Πολιτισμός / Τι χρωστά η Ρώμη στους Ετρούσκους;

Μια μεγάλη έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο ξαναφέρνει στο φως τους Ετρούσκους, τον πολιτισμό που προηγήθηκε της Ρώμης και τη διαμόρφωσε. Μέσα από ταφικούς θησαυρούς, χάλκινα αφιερώματα και σπάνια κοσμήματα, η έκθεση δείχνει πόσα χρωστά η ρωμαϊκή ιστορία σε έναν πολιτισμό που έμεινε στη σκιά της.
THE LIFO TEAM
Ο Matthew Wong ζωγράφισε τα δωμάτια όπου η μοναξιά γίνεται φως

Πολιτισμός / Ο Matthew Wong ζωγράφισε τα δωμάτια όπου η μοναξιά γίνεται φως

Το 2011, ο Μάθιου Γουόνγκ βρέθηκε στη Βενετία ως φοιτητής φωτογραφίας και αποφάσισε να γίνει ζωγράφος. Το 2026, η ζωγραφική του επιστρέφει εκεί χωρίς εκείνον: η έκθεση Matthew Wong: Interiors παρουσιάζει σπάνια έργα ενός αυτοδίδακτου καλλιτέχνη που μετέτρεψε πόρτες, σκάλες και μπλε δωμάτια σε χάρτη μοναξιάς, μνήμης και φωτός.
THE LIFO TEAM
Στέφανι Τσερνικόφσκι: Το βλέμμα που κράτησε ζωντανή την άγρια λάμψη του punk

Πολιτισμός / Στέφανι Τσερνικόφσκι: Το βλέμμα που κράτησε ζωντανή την άγρια λάμψη του punk

Η Στέφανι Τσερνικόφσκι, που πέθανε στα 84 της, φωτογράφισε τη Νέα Υόρκη του CBGB, των Ramones, της Blondie και της Patti Smith, όχι σαν έτοιμο θρύλο, αλλά σαν ζωντανό χάος από σώματα, βλέμματα και νύχτες που άλλαξαν τη μουσική.
THE LIFO TEAM
Οι Bullyache μετατρέπουν την εταιρική βία σε queer χοροθέατρο

Πολιτισμός / Οι Bullyache μετατρέπουν την εταιρική βία σε queer χοροθέατρο

Με το A Good Man Is Hard to Find, που παρουσιάζεται 7-9 Μαΐου στο Sadler’s Wells East, η Κόρτνεϊ Ντέιν και ο Τζέικομπ Σάμιουελ των Bullyache χορογραφούν τη βία της εταιρικής ζωής σαν ένα βρώμικο, ποπ, τελετουργικό θέαμα για την ανδρική εξουσία.
THE LIFO TEAM
Μήπως κοιτούσαμε λάθος Άννα Μπολέιν εδώ και αιώνες;

Πολιτισμός / Μήπως κοιτούσαμε λάθος Άννα Μπολέιν εδώ και αιώνες;

Νέα ανάλυση με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζει ότι ένα άγνωστο γυναικείο σχέδιο του Χανς Χόλμπαϊν ίσως απεικονίζει την Άννα Μπολέιν, ενώ το έργο που θεωρούνταν επί χρόνια πορτρέτο της μπορεί να δείχνει τη μητέρα της. Οι ερευνητές μιλούν για πιθανή λανθασμένη επιγραφή του 18ου αιώνα και ανοίγουν ξανά ένα από τα πιο γοητευτικά μυστήρια της αυλής των Τυδώρ.
THE LIFO TEAM
Το θρυλικό Art της Γιασμίνα Ρεζά γίνεται ταινία με τον Ρέιφ Φάινς, τον Κόλιν Φάρελ και τον Βάγκνερ Μόουρα.

Πολιτισμός / Το θρυλικό Art της Γιασμίνα Ρεζά γίνεται ταινία με τον Ρέιφ Φάινς, τον Κόλιν Φάρελ και τον Βάγκνερ Μόουρα

Ενας λευκός πίνακας, τρεις άνδρες που νομίζουν ότι έχουν δίκιο και μια φιλία που δεν αντέχει το βάρος του γούστου. Ο Ρέιφ Φάινς, ο Κόλιν Φάρελ και ο Βάγκνερ Μόουρα θα πρωταγωνιστήσουν στο Art, την κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου έργου της Γιασμίνα Ρεζά, σε σκηνοθεσία Φερνάντο Μεϊρέλες.
THE LIFO TEAM
Η τελευταία ένοικος της Casa Milà ζει μέσα στο αριστούργημα του Γκαουντί

Πολιτισμός / Η γυναίκα που ζει μόνη στο σπίτι του Γκαουντί με ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο

Η Άνα Βιλαδομιού ζει σχεδόν 40 χρόνια στην Κάζα Μιλά της Βαρκελώνης, το εμβληματικό κτίριο του Αντόνι Γκαουντί που ο κόσμος γνωρίζει ως La Pedrera. Είναι η τελευταία ένοικος ενός μνημείου της UNESCO, όπου η καθημερινή ζωή μοιάζει πια με εξαίρεση μέσα σε ένα ασταμάτητο τουριστικό θέαμα.
THE LIFO TEAM