Ο Άστον Κούτσερ καταθέτει για τον φόνο πρώην συντρόφου: «Πέρασα το αίμα για κόκκινο κρασί»

Ο Άστον Κούτσερ καταθέτει για τον φόνο πρώην συντρόφου: «Πέρασα το αίμα για κόκκινο κρασί» Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο Άστον Κούτσερ κατέθεσε στο δικαστήριο για τον φόνο της πρώην συντρόφου του, Άσλεϊ Έλεριν, από τον serial killer Μίκαελ Γκαρτζούλο, που έμεινε γνωστός ως ο «σφαγέας του Χόλιγουντ». 

Ο Αμερικανός ηθοποιός κατέθεσε ενώπιον των ενόρκων την Τετάρτη, περιγράφοντας με έντονη συναισθηματική φόρτιση, όσα ακολούθησαν λίγες ώρες μετά την τελευταία επικοινωνία τους με το θύμα. Ο 41χρονος είναι μάρτυρας στη δίκη του Γκαρτζούλο που κατηγορείται για τον φόνο τριών γυναικών και την επίθεση σε ακόμη μία. 

Το βράδυ της 22ας Φεβρουαρίου του 2001, ο Κούτσερ μπήκε στο αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς το μπανγκαλόου της φοιτήτριας, με την οποία είχαν κανονίσει να συναντηθούν. Ο Κούτσερ σχεδίαζε να πάει μαζί της στην απονομή των βραβείων Γκράμι. Όταν όμως έφτασε στο σπίτι της, δύο μόλις ώρες μετά το τελευταίο τηλεφώνημα, βρήκε την πόρτα κλειδωμένη και τα φώτα αναμμένα. Κοιτάζοντας από το παράθυρο, είπε ότι είδε κόκκινους λεκέδες στο χαλί. 

«Νόμιζα ότι ήταν χυμένο κόκκινο κρασί», είπε ο Κούτσερ. «Δεν το πολυσκέφτηκα. Νόμιζα ότι είχα κάνει γκάφα επειδή άργησα», θυμάται ο ηθοποιός, που υπέθεσε ότι η εκνευρισμένη μαζί του Έλεριν είχε βγει έξω με κάποιον άλλο φίλο της. Το επόμενο πρωί, η 22χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από την συγκάτοικό της. Είχε μαχαιρωθεί 47 φορές από τον serial killer. 

Ο Κούτσερ παραδέχθηκε πως όταν έμαθε τι είχε συμβεί στην Έλεριν ταράχθηκε και για έναν επιπλέον λόγο αφού γνώριζε πως τα δαχτυλικά του αποτυπώματα θα ήταν ανιχνεύσιμα στην εξώπορτα του σπιτιού της, και έτσι οι έρευνες θα στρέφονταν μοιραία και στον ίδιο. Ο Γκαρτζούλο συνελήφθη τελικώς το 2008.

Η δίκη ξεκίνησε στις αρχές του μήνα. Ο «σφαγέας του Χόλιγουντ» κατηγορείται ακόμα για τη δολοφονία μιας 18χρονης στο Σικάγο το 1993 και μιας άλλης γυναίκας, στο διάστημα που μεσολάβησε από την δολοφονία της Έλεριν μέχρι τη σύλληψή του.

Η Έλεριν φοιτούσε σε σχολή μόδας και εργάζονταν ως στρίπερ και, σύμφωνα με την Washington Post, η αστυνομία εκτιμά ότι ο Γκαρτζούλο συναντήθηκε με την Έλεριν πρώτη φορά όταν μετακόμισε στη γειτονιά της το φθινόπωρο του 2000. Ο Γκαρτζούλο έφυγε από το Σικάγο γιατί πίστευε ότι οι αρχές τον είχαν υποψιαστεί για την υπόθεση δολοφονίας του 1993. Συστήθηκε στο θύμα του επισκευαστής κλιματιστικών μηχανημάτων και σύντομα έγιναν φίλοι. Την επισκεπτόταν τακτικά στο σπίτι της.

Σύμφωνα μάλιστα με το LA Weekly ο serial killer είχε κάποτε παρακολουθήσει και κάποιο από τα σόου της Έλεριν. Ο κατηγορούμενος αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του αλλά οι εισαγγελείς επιδιώκουν τη θανατική ποινή κάνοντας λόγο για έναν «μεθοδικό σφαγέα γυναικών» που επέλεγε τα θύματά του και τα προσέγγιζε υπομονετικά, απολαμβάνοντας τους φόνους. 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Πολιτισμός / Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι ο σχεδιαστής εργαζόταν «μέχρι το τέλος» πάνω στις νέες γραμμές Emporio Armani και Giorgio Armani, αλλά και σε μια μεγάλη έκθεση για τα 50 χρόνια του οίκου
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Στη μεγάλη οθόνη η ζωή του «βασιλιά της μόδας»

Πολιτισμός / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η ζωή του «βασιλιά της μόδας» μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν η φιλόδοξη παραγωγή θα εστιάσει μόνο στην επαγγελματική πορεία του σχεδιαστή στις πασαρέλες και το κόκκινο χαλί ή αν θα συμπεριλάβει και την προσωπική του ζωή
LIFO NEWSROOM
Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα ταινία του δημιουργού του «Worst Person in the World», ακόμα μια διασκευή Στίβεν Κινγκ, το φεμινιστικό «Vagabond» της γιαγιάς της νουβέλ βαγκ και η επιστροφή του «Toy Story» με αφορμή την 30η επέτειο από την πρεμιέρα του ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανατροπή στον κινηματογράφο: Η OpenAI παράγει ταινία με AI και κόστος κάτω από 30 εκατομμύρια δολάρια

Πολιτισμός / Ανατροπή στον κινηματογράφο; Η OpenAI παράγει ταινία με κόστος κάτω από 30 εκατομμύρια δολάρια

Η OpenAI φέρνει την επανάσταση στον κινηματογράφο με την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που δημιουργείται κυρίως με τεχνητή νοημοσύνη - Το “Critterz” υπόσχεται να αλλάξει το Χόλιγουντ για πάντα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και φθηνότερο κόστος παραγωγής
LIFO NEWSROOM