Η Τζούλια Ρόμπερτς πέρασε χρόνο με ιερόδουλες πριν γυρίσει την διάσημη ταινία «Pretty Woman».

 

Η 51χρονη ηθοποιός προετοιμάστηκε για τον ρόλο της στο «Pretty Woman» περνώντας χρόνο με πραγματικές ιερόδουλες στην Hollywood Boulevard, σύμφωνα με την Μπάρμπαρα Μάρσαλ, χήρα του σκηνοθέτη της ταινίας, Γκάρι Μάρσαλ. 

 

Η Μπάρμπαρα, πρώην νοσοκόμα, εργαζόταν εθελοντικά σε μια κλινική του Λος Άντζελες το 1989 όταν ο σύζυγός της επέλεξε την Τζούλια Ρόμπερτς για να παίξει τον ρόλο μιας ιερόδουλης στο πλευρό του Ρίτσαρντ Γκιρ. 

 

«Ο Γκάρι ποτέ δεν με επισκεπτόταν στην κλινική, επειδή ήταν υποχόνδριος και φοβόταν μην κολλήσει κάποια ασθένεια. Αλλά με ρώτησε αν θα μπορούσε να έρθει η Τζούλια για να μιλήσει με μερικές ασθενείς», θυμάται η Μπάρμπαρα. 

 

Η Τζούλια Ρόμπερτς με τον σκηνοθέτη Γκάρι Μάρσαλ.
Η Τζούλια Ρόμπερτς με τον σκηνοθέτη Γκάρι Μάρσαλ.

 

Η Τζούλια Ρόμπερτς είχε κάνει τότε το «Mystic Pizza», αλλά το «Steel Magnolias» δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη και δεν ήταν διάσημη. 

 

«Πήρα δυο νεαρές γυναίκες που έρχονταν τακτικά στην κλινική και τις πλήρωσα από 35 δολάρια την καθεμιά για συναντηθούν με την Τζούλια. Επέστρεψα στην δουλειά μου και μετά από περίπου 20 λεπτά, η Τζούλια μού φώναξε από το τέλος του διαδρόμου, "Γεια σου, Μπάρμπαρα. Πάμε μια βολτίτσα. Θα γυρίσουμε αργότερα"», αφηγείται η Μπάρμπαρα. 

 

Όπως λέει, όταν έγινε αυτό πανικοβλήθηκε και τηλεφώνησε στον Γκάρι, στον οποίο είπε, "Η σταρ σου μόλις έφυγε με κάτι κορίτσια και νομίζω πως πάνε στην Hollywood Boulevard. Ανησυχώ. Τι θα γίνει αν δεν επιστρέψει ποτέ;"». 

 

Η Τζούλια Ρόμπερτς, που επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα σώα και ασφαλής, «είναι μια δυνατή γυναίκα που μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της μπροστά και πίσω από τις κάμερες», λέει η Μπάρμπαρα, που πρόσφατα παρακολούθησε για 12η φορά το μιούζικαλ «Pretty Woman» στην Νέα Υόρκη. 

 

Ο Γκάρι Μάρσαλ με τους πρωταγωνιστές του «Pretty Woman», Τζούλια Ρόμπερτς και Ρίτσαρντ Γκιρ στα γυρίσματα.
Ο Γκάρι Μάρσαλ με τους πρωταγωνιστές του «Pretty Woman», Τζούλια Ρόμπερτς και Ρίτσαρντ Γκιρ στα γυρίσματα.

 

Η Μπάρμπαρα, που αυτήν την εποχή γράφει τα απομνημονεύματά της, δήλωσε επίσης ενθουσιασμένη με το γεγονός πως ο χαρακτήρας της Ρόμπερτς στην ταινία δίνει κάποια στιγμή στον επιχειρηματία Γκιρ προφυλακτικά. 

 

«Ήμουν τόσο περήφανη, επειδή συνειδητοποίησαν πως ο Γκάρι πρόσεχε την δουλειά μου και σεβόταν την σημασία της πρόληψης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων», λέει η ίδια.