Πέθανε ο Keith Flint, ο τραγουδιστής των Prodigy

Πέθανε ο Keith Flint, ο τραγουδιστής των Prodigy Facebook Twitter
5

Ο τραγουδιστής των Prodigy, o Κιθ Φλιντ, βρέθηκε νεκρός σήμερα στο σπίτι του, στην Αγγλία. Ο Flint ήταν 49 ετών. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τον τραγουδιστή των Prodigy βρήκε νεκρό σπίτι του η αστυνομία ύστερα από ειδοποίηση που υπήρξε για «έναν άνθρωπο σε κρίσιμη κατάσταση». 

Ο θάνατος δεν αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης πως τα κοντινά πρόσωπα του Κιθ Φλιντ έχουν ενημερωθεί για τον θάνατο του.

«Λάβαμε μία κλήση σχετικά με την υγεία ενός άνδρα σε μια διεύθυνση στο Brook Hill λίγο μετά τις 8:10 π.μ. τη Δευτέρα» δήλωσαν οι Αρχές.

«Φτάσαμε στο σημείο και δυστυχώς ένας 49χρονος άνδρας ήταν νεκρός. Ο θάνατός του δεν ερευνάται ως κάτι ύποπτο», συμπλήρωσαν. 

Oι Prodigy είναι ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής. Σχηματίστηκαν το 1990 με αρχικά μέλη, εκτός από τον Φλιντ, τον Maxim, τον Leeroy Thornhill και τον Sharky.

Αρχικά ήταν κομμάτι της βρετανικής underground ρέιβ σκηνής των αρχών της δεκαετίας του 1990. Σταδιακά όμως κέρδισαν δημοσιότητα και παγκόσμια αναγνώριση. Θεωρούνται οι «νονοί του ρέιβ».

To single τους, Firestarter, ήταν το τραγούδι με το οποίο βρέθηκαν για πρώτη φορά στην κορυφή των βρετανικών charts και η πρώτη τους διεθνή επιτυχία. 

Έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, ενώ έχουν κερδίσει δύο βραβεία Brit Awards, 5 MTV Europe Music Awards. Υπήρξαν δύο φορές υποψήφιοι για βραβείο Grammy.

Ο Κιθ Φλιντ έγινε ευρέως γνωστός ως ο τραγουδιστής των Prodigy. Δεν έκανε πάντοτε φωνητικά για την μπάντα, στην αρχή ήταν χορευτής και ξεχώριζε για την ακραία πανκ χαρακτηριστική εμφάνιση του για την εποχή.

Γνώρισε τον Liam Howlett όταν έκανε DJ set σε ένα rave κλαμπ στο Baintree. Τo 1996 συμμετείχε για πρώτη φορά στα φωνητικά στο Firestarter.

Ακολούθησε το Breath όπου ανέλαβε τον ρόλο του βασικού τραγουδιστή, κομμάτι που ανέβηκε επίσης στην κορυφή του Billboard.

Τα τελευταία χρόνια ο Flint ασχολιόταν με τις μηχανές και τους αγώνες ταχύτητας. Έπαιρνε μέρος σε διάφορα grand prix ανά τον κόσμο ενώ είχε την δική του ομάδα.

 
 
*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο άκουσμα τις αυτοκτονίας του Κιθ Φλιντ, σχεδόν όλοι οι Έλληνες φανς σκέφτηκαν το ίδιο – Οι πρώτες αντιδράσεις

 

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ενδεχομένως απ' τα πιο συμπαθή τους, αλλά και το ορίτζηναλ (chase the devil, https://youtu.be/HHgNeIzHg1E ) καλό είναι :-)Απ' την άλλη κατιτής καλύτερο θα μπορούσαν να έχουν κάνει με τον ύμνο fire: https://youtu.be/RLG1ys2CGcI