Μετά τον οίκο Gucci, οι αντιδράσεις για ρατσισμό στη μόδα συνεχίζονται, αυτή τη φορά εναντίον της διάσημης τραγουδίστριας Κέιτι Πέρι και των παπουτσιών που σχεδίασε.

 

Το τύπωμα που θυμίζει πρόσωπο μαύρου ανθρώπου στα παπούτσια, έχει προκαλέσει αρνητική κριτική.

 

H συζήτηση για το «blackface», έχει αναζωπυρωθεί στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς μετά από πολλαπλά περιστατικά καθώς η απεικόνιση των μαύρων ανθρώπων που ξεκίνησε ως μια αμερικανική μορφή ψυχαγωγίας εις βάρος τους κατά την εποχή της σκλαβιάς, έχει από χρόνια κριθεί ως προσβλητική και ρατσιστική.

 

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις εκφράστηκαν μέσω social media καθώς τα δύο διαφορετικά σχέδια παπουτσιών ήταν διαθέσιμα στο διαδικτυακό κατάστημα Dillard's. Λίγες ώρες μετά είχαν αφαιρεθεί από τον κατάλογο με μια απλή αναφορά πως πλέον δεν είναι διαθέσιμα.

 

 

Ούτε τα καταστήματα τα οποία διέθεσαν προς πώληση τα παπούτσια, αλλά ούτε και κάποιος εκπρόσωπος της τραγουδίστριας θέλησαν να απαντήσουν σχετικά με το θέμα στα αιτήματα του CNN.

 

Ανεπίσημα, από το περιβάλλον της Κέιτι Πέρι λένε πως δεν υπήρχε πρόθεση να προσβληθούν ή να χλευαστούν οι μαύροι άνθρωποι και πως τα υποδήματα αποσύρθηκαν για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.

 

 

  

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr