Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Amazon, Τζεφ Μπέζος, βρέθηκε από τις οικονομικές εφημερίδες, στα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντς, μετά το ερωτικό σκάνδαλο με την αποκάλυψη για την ερωμένη του και το διαζύγιό του.

 

Καθώς έκρινε ότι η προσωπική του ζωή εκτέθηκε σε επικίνδυνο βαθμό και πως υπήρξε σοβαρή παραβίαση, αποφάσισε να ερευνήσει ποια ήταν η πηγή που έδωσε στον Τύπο τα στοιχεία.

 

Σύμφωνα με τον Οbserver, o πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αυτή την εβδομάδα αφιέρωσε πολύ χρόνο (και χρήμα)  σε μια ιδιωτική έρευνα για να μάθει ποιος και πώς είχε διαρρεύσει τα ερωτικά μηνύματα που έστελνε στην Λορίν Σάντσεζ.

 

 

 

Το περιοδικό National Enquirer είχε δημοσιεύσει περιεχόμενο από τα γραπτά μηνύματα του Μπεζος που μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Θέλω να σε μυρίσω. Σ' αγαπάω. Θα σου το δείξω με το σώμα μου, με τα χείλη και με τα μάτια μου, πολύ σύντομα»... «Θέλω να σε κρατήσω σφιχτά... Θέλω να φιλήσω τα χείλη σου. Σ' αγαπάω. Είμαι ερωτευμένος μαζί σου».

 

Μέχρι στιγμής, η έρευνα δείχνει πως ο Νο1 ύποπτος είναι ο Μάικλ Σάντσζεζ, ο αδελφός της νέας συντρόφου του επιχειρηματία.

 

Την αποκάλυψη φέρεται να έκανε ο επικεφαλής ασφάλειας του Μπέζος, Γκάβιν ντε Μπέκερ.

 

Ο Μπέκερ δήλωσε ότι η ομάδα του είχε ανακρίνει τον Σάντσεζ σχετικά με τα μηνύματα κειμένου και ότι υπάρχουν μάλλον «πολιτικά κίνητρα». Ποια θα μπορούσε να είναι αυτά; Ο Σάντσεζ είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και ο αμερικανός πρόεδρος συχνά επικρίνει την Amazon και δείχνει την αρνητική του διάθεση απέναντι στον Μπέζος.

 

Ο Σάντσεζ περιγράφει τον εαυτό του ως «ομοφυλόφιλο, ισπανόφωνο, ιδιοκτήτη περιουσίας στο West Hollywood και ισχυρό υποστηρικτή του Τραμπ». Έχει επίσης στενές προσωπικές και επιχειρηματικές σχέσεις με κορυφαίους συνεργάτες και συμβούλους του Τραμπ.

 

Ο Σάντσεζ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και χαρακτήρισε τις κατηγορίες του Μπέκερ ως «ψεύτικες, άθλιες συντηρητικές θεωρίες συνωμοσίας».

 

Ωστόσο το στρατόπεδο του Μπέζος δεσμεύεται πως σύντομα θα υπάρξουν αποκαλύψεις για την υπόθεση που θα φέρουν εξελίξεις, αλλά ακόμη δεν δημοσιοποιεί περισσότερες λεπτομέρειες.