Ο Τζον Μάλκοβιτς θα πρωταγωνιστήσει σε ένα νέο θεατρικό εμπνευσμένο από το σκάνδαλο με τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν και ισχυρίζεται ότι μπορεί να «αναστατώσει» αρκετούς.

 

Το «Bitter Wheat» γράφεται από τον βραβευμένο με Πούλιτζερ Ντέιβιντ Μάμετ, ο οποίος είναι και παραγωγός και θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο West End του Λονδίνου τον Ιούνιο.

 

Είναι «μια μαύρη φάρσα για ένα πολύ μοχθηρό μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης» ανέφερε ο Μάλκοβιτς στο BBC News.

 

Ο Μάλκοβιτς, ηλικίας 65 ετών, λέει ότι ο Γουάινστιν ήταν το «σημείο εκκίνησης» για να γίνει το έργο το οποίο διερευνά πιο εκτεταμένα πώς οι κάτοχοι θέσεων εξουσίας στη βιομηχανία ψυχαγωγίας συμπεριφέρθηκαν άσχημα για δεκαετίες.

 

«Φυσικά θα μπορούσε να αναστατώσει τους ανθρώπους που έχουν βιώσει τέτοιες εμπειρίες», λέει ο ηθοποιός προσθέτοντας πως μπορεί να δυσαρεστήσει αρκετούς.

 

Ο Μάλκοβιτς έχει πρωταγωνιστήσει σε έργο που χρηματοδότησε ο Γουάινστιν στο παρελθόν, αλλά λέει πως δεν τον γνωρίζει και δεν είχε επαφές μαζί του. Αρνείται επίσης το «όλοι γνώριζαν», μια φράση που χρησιμοποιήθηκε ευρέως μετά τις αποκαλύψεις και λέει πως ο ίδιος ποτέ δεν ήταν σε συζήτηση που να έχει θέμα τον Γουάινστιν.

 

Σημειώνει επίσης πως θεωρεί αδύνατη μια επαγγελματική επιστροφή του παραγωγού μετά το σκάνδαλο.