Η Αρίθα Φράνκλιν επέμενε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της να πληρώνεται σε μετρητά για τις εμφανίσεις της, μια συνήθεια που της έμεινε από τα πρώτα βήματα στην καριέρα της. 

 

Σύμφωνα με το περιοδικό Money, αυτή η απαίτηση της Φράνκλιν προέρχεται από τις πρώτες εμφανίσεις της την δεκαετία του 1960, όταν φοβόταν πως οι διοργανωτές των συναυλιών δε θα τηρούσαν τη δέσμευση τους για την αμοιβή της. 

 

Όπως αποκάλυψε ο φίλος της Αρίθα Φράνκλιν, Τάβις Σμάιλι, σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New Yorker, η απαίτηση της για μετρητά «προερχόταν από τα όσα είχε δει τα πρώτα χρόνια παρουσίας την στην μουσική βιομηχανία, όταν οι μαύροι τραγουδιστές ήταν κακοπληρωμένοι και πολλές φορές γίνονταν θύματα απάτης όσον αφορά τα εισοδήματα τους.

 

Είναι η εποχή στην οποία έζησε και στην οποία είδε καλλιτέχνες όπως ο Ρέι Τσαρλς και ο Μπι Μπι Κινγκ γίνονταν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους διοργανωτές των συναυλιών» τονίζει ο Σμάιλι. 

 

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του New Yorker, Nτέιβιντ Ρέμνικ, ο οποίος είχε βρεθεί στο καμαρίνι της Φράνκλιν σε συναυλίες, πολλές φορές μπορούσες να δεις «στοίβες από μετρητά δίπλα στη βούρτσα για τα μαλλιά της και τον καθρέφτη της»

 

Ο Ρέμνικ αργότερα ανακάλυψε πως ο κανόνας της Φράνκλιν για να τραγουδήσει σε μια συναυλία ήταν «να πληρωθεί επιτόπου ή να μην τραγουδήσει». 

 

Με πληροφορίες από Μoney

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr