Ο Ρίκι Μάρτιν δήλωσε πως θα ήθελε οι δύο γιοι του να είναι ομοφυλόφιλοι και στέλνει μήνυμα θάρρους σε όσους κρύβονται

Ο Ρίκι Μάρτιν δήλωσε πως θα ήθελε οι δύο γιοι του να είναι ομοφυλόφιλοι και στέλνει μήνυμα θάρρους σε όσους κρύβονται Facebook Twitter
6

Ο Ρίκι Μάρτιν είναι διάσημος, ανοιχτά ομοφυλόφιλος και ενεργός ακτιβιστής των δικαιωμάτων της LGBTQI+ κοινότητας και σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως θα ήθελε οι δύο γιοι του να είναι ομοφυλόφιλοι.

Ο σταρ της λάτιν ποπ κλήθηκε να μιλήσει για το ρόλο του στη σειρά "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story" , αλλά η κουβέντα επεκτάθηκε και στην ομοφυλοφιλία του.

Ο Μάρτιν εμφανίστηκε στην εκπομπή  "Popcorn με τον Peter Travers" του ABC και μίλησε για το πόσο σχετίζεται με τον χαρακτήρα, έχοντας δώσει και ο ίδιος αγώνες για να κρύψει στο παρελθόν τη δική του σεξουαλικότητα.

Τώρα ο Μάρτιν δηλώνει πως δεν θα μπορούσε να είναι πιο άνετος με τον εαυτό του.

«Δεν ξέρω, είναι πολύ μικροί, αλλά εύχομαι να είναι ομοφυλόφιλοι», είπε μιλώντας για τους δύο γιους του, ηλικίας 9 ετών.

«Είναι ένα πολύ ξεχωριστό πράγμα. Η ευαισθησία, του να μην πρέπει να κρύβομαι με κανένα σχήμα ή μορφή. Βλέπω χρώματα. Και τότε βλέπω το ουράνιο τόξο. Καταλαβαίνω γιατί το σύμβολο είναι το ουράνιο τόξο. Είναι απλά πραγματικό. Εναι απτό. Με κάνει πιο ισχυρό», είπε.

«Πάντα το λέω αυτό, θα ήθελα να κάνω πάλι coming out. Επειδή αισθάνθηκα καταπληκτικά. Τη στιγμή εκείνη όταν έγραψα την επιστολή και την έβαλα στο twitter, και πάτησα να δημοσιευθεί. Η ελευθερία, το αίσθημα της απελευθέρωσης ήταν τόσο ισχυρό, αυτό εννοώ λέγοντας ότι θα ήθελα να κάνω και πάλι coming out γιατί αισθάνθηκα απίστευτα. Και μετά από αυτό, οι άνθρωποι έρχονταν σε μένα και με ευχαριστούσαν λέγοντας "Εξαιτίας σας, καταλαβαίνω καλύτερα τον πατέρα μου. Καταλαβαίνω την αδελφή μου καλύτερα". Είναι σημαντικό να κάνουμε»

«Για όσους αγωνίζονται με την ταυτότητά τους, του λέω πως όλα θα είναι ωραία. Απλά να είσαι ο εαυτός σου. Αγάπα τον εαυτό σου», είπε.

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
φάουλ τελείως. Γιατί να εύχεται να γίνουν τα πσιδιά του ομοφυλόφιλα; Να εύχεται να είναι γερά και να επιλέξουν ποιον ή ποιαν θέλουν ελεύθερα ανάλογα με τη φύση τους. Επίσης να πω, πως δεν είναι εύκολο να είσαι ομοφυλόφιλος ή λεσβία ακόμα και στο 2018, ακόμα και σε δυτικές κοινωνίες. Η ζωή σου είναι πολύ πιο απλή ώς ετεροφυλόφιλος, απο αυτή την άποψη φυσικά θα ήθελα τα παιδιά μου να είναι ετεροφυλόφιλα, θα είχαν μια πολύ πιο εύκολη ζωή. Βέβαια αυτός έχει λεφτά με τη σέσουλα, ίσως για τα δικά του παιδιά ισχύουν άλλοι κανόνες.
Πολύ αντιφατικό να προτρέπεις τους πάντες να είναι ο εαυτός τους και από την άλλη να ΘΕΣ να είναι γκέι τα παιδιά σου. Τι συμπέρασμα βγαίνει: ασχέτως σεξουαλικής προτίμησης πολλοί γονείς ξεχνάνε ότι τα παιδιά τους είναι εντελώς καινούριοι άνθρωποι κι όχι προέκτασή τους; Ανώριμη δήλωση στην καλύτερη κι αρκετά εγωιστική.
Εχει δικιο μονο στο "να εχουν θαρρος" οσοι ειναι gay αλλα να "ευχεται τα αγορια του να γινουν ομοφυλοφυλοι" ειναι απαραδεκτο. Ειναι σαν να λεω ευχομαι οι δικοι μου γιοι να ειναι straight!
Πιστεύω πως ο Ρίκυς αυτό που θέλει να περάσει είναι το ότι δεν είναι «κακό» να είναι τα παιδιά gay, βέβαια το πάει ένα βήμα παραπάνω θέλοντας να υπερτονίσει τα θετικά της ομοφυλόφιλης εμπειρίας. Αν εξαιρέσουμε ότι ο Ρίκυς -στο παρόν τουλάχιστον- μοιάζει να καβαλά τον μωβ μονόκερο που κλάνει bubble gum ουράνια τόξα (με άλλα λόγια: δίνει την αίσθηση ότι ζει σε ευδαιμονική positivity φούσκα, πολύ μακριά από την πραγματικότητα πολλών lgbtqi+ υποκειμένων). Θα ρώταγα, με την σειρά μου ...γιατί, δεν το εύχεσαι αυτό που λες;Με το χέρι στην καρδιά: Η πλειονότητα των γονιών δεν εύχεται αυτό που λες; Κι όχι μόνο το εύχεται, ΚΥΡΙΩΣ δεν προσπαθεί, με νύχια και με δόντια, με άμεσους και έμμεσους τρόπους, να κατευθύνει τα παιδιά και να επιβάλλει στα παιδιά και να διώξει τα παιδιά, αν δεν συμμορφώνονται;