Η κηδεία του Avicii έγινε υπό άκρα μυστικότητα χθες - Η φωτογραφία του στενού του φίλου από την τελετή

Η κηδεία του Avicii έγινε υπό άκρα μυστικότητα χθες - Η φωτογραφία του στενού του φίλου από την τελετή Facebook Twitter
0

Ο Σουηδός DJ και παραγωγός Avicii κηδεύτηκε σε μια ιδιωτική τελετή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στη γενέτειρά του στη Στοκχόλμη.

Ο Avicii, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Tim Bergling, βρέθηκε νεκρός στο Ομάν στις 20 Απριλίου με την οικογένειά του να αφήνει να εννοηθεί πως έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Η ιδιωτική κηδεία του 28χρονου πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, στο Skogskyrkogården, ένα νεκροταφείο στη γενέτειρά του. Η οικογένειά του δεν είχε δώσει καμία πληροφορία όλο αυτό το διάστημα σχετικά με την κηδεία, κρατώντας την επτασφράγιστο μυστικό και δεν υπήρχε κάλυψη από μίντια.

Ένας στενός φίλος του Avicii, ο Jesse Waits, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στις ΗΠΑ, δημοσίευσε μια εικόνα στο Instagram από την κηδεία.

Η κηδεία του Avicii έγινε υπό άκρα μυστικότητα χθες - Η φωτογραφία του στενού του φίλου από την τελετή Facebook Twitter

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ελάχιστοι φίλοι, συνεργάτες και συγγενείς έδωσαν το παρών στην τελετή.

Mέχρι και σήμερα δεν έχoυν γίνει γνωστά πολλά πράγματα σχετικά με το πώς ακριβώς πέθανε ο Avicii.

Η οικογένεια του DJ Avicii μίλησε για την εξάντλησή του καλλιτέχνη λίγες μέρες μετά το θάνατό του, σε μια δήλωση που υποδηλώνει ότι ο θάνατός του ήταν αυτοκτονία.

Η ανακοίνωση προκάλεσε αίσθηση καθώς η αυτοκτονία δεν είχε αναφερθεί σαν σενάριο στην αρχή.

Οι οικείοι του καλλιτέχνη λένε πως ο «τελειομάνης» DJ εργαζόταν για χρόνια σε ρυθμούς που του προκαλούσαν «υπερβολικό στρες».

«Πάλευε με σκέψεις για το νόημα της ζωής και τη ευτυχία. Δεν άντεχε άλλο. Ήθελε να βρει γαλήνη», υπογραμμίζουν οι συγγενείς του 28χρονου.

Ο Avicii ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος που δεν ήταν φτιαγμένος για να εργάζεται στη "βιομηχανία" του κλάδου, λέει η οικογένειά του.

«Τιμ, θα σε αγαπάμε και θα μας λείπεις πάντα. Η προσωπικότητά σου και η μουσική σου θα κρατήσει την ανάμνησή σου ζωντανή», υπογραμμίζουν οι οικείοι του, κλείνοντας.

Ο Avicii είχε αποσυρθεί από τις live εμφανίσεις του από το 2016, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2012, όταν νοσηλεύθηκε στην Νέα Υόρκη με οξεία παγκρεατίτιδα, μια παρενέργεια από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Μετά από 11 ημέρες νοσηλεία είχε επιστρέψει στις υποχρεώσεις του, αλλά ένα χρόνο μετά, ο Avicii βρέθηκε και πάλι στο νοσοκομείο ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στην Αυστραλία.

Τελικά το 2014 υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση απομάκρυνσης χοληδόχου κύστης ενώ έπρεπε να αφαιρέσει τη σκωληκοειδή του απόφυση.

Έξι μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο Avicii συνέχισε να υποφέρει από προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να ακυρώσει όλες τις επικείμενες παραστάσεις του, συμπεριλαμβανομένων του show ως επικεφαλής στο TomorrowWorld, τις μόνιμες εμφανίσεις στα XS και Encore Beach Club του Λας Βέγκα, καθώς και μια προγραμματισμένη ασιατική περιοδεία τον Οκτώβριο.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM