Ο Ντέιβιντ Κάσιντι αποκαλύπτει πως ποτέ δεν είχε άνοια σε ανέκδοτο υλικό από ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Ο Ντέιβιντ Κάσιντι αποκαλύπτει πως ποτέ δεν είχε άνοια σε ανέκδοτο υλικό από ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Facebook Twitter
0

Σε ανέκδοτο υλικό ο Ντέιβιντ Κάσιντι αποκαλύπτει πως ποτέ δεν έπασχε από άνοια, όπως αφέθηκε να πιστεύουν οι θαυμαστές του. 

Ο διάσημος τραγουδιστής και ηθοποιός, ένα από τα κλασικά είδωλα της δεκαετίας του '70 που πέθανε τον Νοέμβριο του 2017 σε ηλικία 67 ετών έπειτα από πολυοργανική ανεπάρκεια, είναι το θέμα του νέου ντοκιμαντέρ «David Cassidy: The Last Session», που κάνει πρεμιέρα στις 11 Ιουνίου. 

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει υλικό από ανέκδοτες βιντεοκασέτες του 1976 και την τελευταία ηχογράφηση του Κάσιντι, στην οποία έκανε ένα αφιέρωμα στον πατέρα του, Τζακ Κάσιντι. 

«Μόλις συναντήθηκα με το γιατρό και έχω κίρρωση του ήπατος. Η ζωή μου άλλαξε δραματικά. Τις πρώτες μέρες ήμουν αναίσθητος και κοντά στο θάνατο. Την τελευταία εβδομάδα περίπου επέστρεψε η μνήμη μου. Αυτό είναι ευλογία. Σημαίνει πως έχω γνώση του περιβάλλοντος γύρω μου. Πως είμαι ζωντανός και είναι μέρα και ξέρω ποια μέρα της εβδομάδας είναι», ακούγεται να λέει σε κάποιο απόσπασμα του ντοκιμαντέρ, αποκαλύπτοντας στη συνέχεια πως ποτέ δεν είχε άνοια, αλλά απλώς συνέχιζε να πίνει υπερβολικά. 

«Δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να δείχνει πως έχω άνοια σε αυτό το στάδιο της ζωής μου. Ήταν παντελής δηλητηρίαση από το αλκοόλ. Και το θέμα είναι πως είπα ψέματα για το ποτό», λέει ο Κάσιντι. «Η επικεφαλής γιατρός στο νοσοκομείο είπε, "Πιστεύω πως η άνοιά σου συνδέεται άμεσα με τον αλκοολισμό σου". Καταλαβαίνεις, το έκανα στον εαυτό μου. Το έκανα στον εαυτό μου για να καλύψω τη θλίψη. Και το κενό», συνεχίζει. 

Ακούστε το απόσπασμα: 

 

Τον Φεβρουάριο του 2017 ο Κάσιντι είχε πει σε συνέντευξή του πως έχοντας δει τον παππού και τη μητέρα του να υποφέρουν από άνοια, πάντα φοβόταν ότι θα του συμβεί το ίδιο. «Ήμουν σε άρνηση, αλλά ένα κομμάτι μου πάντα γνώριζε πως όλο αυτό θα έρθει», είχε δηλώσει τότε. 

Επίσης είχε μιλήσει για τη σχέση με τα παιδιά του, την 31χρονη Κέιτι και τον 27χρονο Μπο. «Ποτέ δεν είχα σχέση μαζί της. Δεν ήμουν ο πατέρας της. Ήμουν ο βιολογικός της πατέρας αλλά δεν τη μεγάλωσα. Έχει μια εντελώς διαφορετική ζωή», είχε πει σχετικά με την κόρη του, που έχει παίξει στις σειρές Gossip Girl και Arrow.«Είμαι περήφανος για εκείνη, είναι πολύ ταλαντούχα. Μου είναι δύσκολο ακόμη και να παραδεχθώ την ηλικία της τώρα, είναι περίπου 30», πρόσθεσε. 

Όσο για τον γιο του, είχε πει πως «ο Μπο είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που θα συναντήσεις ποτέ στη ζωή σου». 

Σε άλλη συνέντευξη λίγο πριν το θάνατό του είχε πει πως θέλει να εστιάσει σε αυτό που είναι, ποιος είναι και πώς είναι χωρίς περισπασμούς. «Θέλω να αγαπήσω. Θέλω να ευχαριστηθώ τη ζωή», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ «David Cassidy: The Last Session»:

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM