«Κοκτέιλ» 5 φαρμάκων είχε πάρει ο Τάιγκερ Γουντς όταν συνελήφθη σε άσχημη κατάσταση

«Κοκτέιλ» 5 φαρμάκων είχε πάρει ο Τάιγκερ Γουντς όταν συνελήφθη σε άσχημη κατάσταση Facebook Twitter
0

Πέντε διαφορετικά φάρμακα είχε στον οργανισμό του ο Τάιγκερ Γουντς, όταν συνελήφθη τον Μάιο στη Φλόριντα των ΗΠΑ, με την υποψία οδήγησης υπό την επήρεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Όπως αναφέρει το BBC, η ανάλυση ούρων έδειξε ένα μείγμα ισχυρών παυσίπονων, υπνωτικών και αγχολυτικών φαρμάκων, καθώς και THC, που αποτελεί χημικό συστατικό της κάνναβης.

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε πάρει τα αναλγητικά Vicodin και Dilauid, τα ηρεμιστικά/υπνωτικά Xanax και Ambien, καθώς και Delta-9 carboxy THC. Σημειώνεται πως η φαρμακευτική κάνναβη είναι νόμιμη στη Φλόριντα. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν ο Γουντς είχε συνταγές για όλα τα παραπάνω.

Βίντεο από τη σύλληψή του, είχε δοθεί στη δημοσιότητα από την αστυνομία, και σε αυτό εμφανίζεται ο αθλητής σε άσχημη κατάσταση. Οι αστυνομικοί είχαν δει ένα αυτοκίνητο να κινείται περίεργα στην πλευρά του δρόμου με τα φώτα των φρένων να αναβοσβήνουν και δύο σκασμένα λάστιχα.

Το βίντεο έδειχνε τους αξιωματικούς να προσεγγίζουν το αυτοκίνητο και από αυτό να βγαίνει ο Γουντς, ο οποίος είναι σε κακή κατάσταση και δεν ήξερε καν πού βρισκόταν. Το πλάνο δείχνει επίσης ότι ο Γουντς σκοντάφτει μετά από μια δοκιμασία ελέγχου που υποβάλλεται πριν από τη σύλληψή του. Ο αξιωματικός που ήταν υπεύθυνος για τη κράτηση, είπε ότι ο παίκτης του γκολφ ήταν ανίκανος να περπατήσει μόνος του και δεν μπορούσε να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά.

Ωστόσο το αλκοτέστ είχε καταγράψει ποσοστό αλκοόλ αίματος 0,00% και ο Γουντς είχε ανακοινώσει αργότερα πως η κατάστασή του προκλήθηκε από συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Μετά τη σύλληψή του, ο διάσημος αθλητής του γκολφ, προσέφυγε σε «επαγγελματική βοήθεια» για θεραπεία, και είπε πως ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα με στόχο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την αλόγιστη χρήση φαρμάκων.

«Πρόσφατα, προσπαθούσα μόνος μου να αντιμετωπίσω τον πόνο στην πλάτη και τις διαταραχές στον ύπνο, μεταξύ αυτών και αϋπνία, αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι ήταν λάθος να το κάνω χωρίς ιατρική καθοδήγηση», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωταθλητής του γκολφ, ο οποίος αναρρώνει από εγχείρηση στην πλάτη.

Όσον αφορά την κατηγορία για οδήγηση υπό την επήρεια, ο Γουντς δήλωσε αθώος. Τώρα αναμένεται να δεχθεί μία μικρότερη κατηγορία για ασυνείδητη οδήγηση και να μπει σε πρόγραμμα επιτήρησης για 12 μήνες, σύμφωνα με το BBC.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Πολιτισμός / Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Παρά την αναγκαστική μεταφορά στο μουσείο, η τελετή διατήρησε τα καθιερωμένα τελετουργικά, δηλαδή τις χορογραφημένες κινήσεις των «ιερειών» και των κουρών, καθώς και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα
LIFO NEWSROOM
Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Πολιτισμός / Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Εξερευνώντας τη σημασία της μορφής της Αφροδίτης από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα, το έργο θα φιλοξενηθεί από τις 19 Μαρτίου ως τις 31 Αυγούστου 2026 στο Μέγαρο Σταθάτου μαζί με δέκα αντίγραφα ειδωλίων «Αφροδίτης» της Ανώτερης παλαιολιθικής περιόδου
LIFO NEWSROOM
Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM