Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι εξιστορούν στην Κέιτ Μίντλετον πώς ένιωσαν όταν έχασαν την μητέρα τους (BINTEO)

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι εξιστορούν στην Κέιτ Μίντλετον πώς ένιωσαν όταν έχασαν την μητέρα τους (BINTEO) Facebook Twitter
0

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ και ο πρίγκιπας Χάρι συζήτησαν ανοιχτά για το πώς επηρέασε την ψυχολογία τους ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, σε ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής καμπάνιας «Heads Together» για την ψυχική υγεία.

Στο βίντεο, που προβλήθηκε ζωντανά μέσω Facebook στον επίσημο λογαριασμό της Βασιλικής Οικογένειας, οι Ουίλιαμ, Χάρι και Κέιτ μιλούν για τις πιέσεις που έχουν δεχθεί κατά καιρούς στις ζωές τους και το πόσο σημαντικό είναι να μιλά κανείς ανοικτά για την ψυχική υγεία.

Ο πρίγκιπας Χάρι είπε πως θεωρεί ότι οι άνθρωποι που έχουν βιώσει κάποια απώλεια σε μικρή ηλικία θα έπρεπε να μιλούν γι' αυτό πολύ από νωρίς, παρά να το αφήνουν να συσσωρεύεται μέσα τους. «Στην πραγματικότητα ποτέ δεν μιλήσαμε για το ότι χάσαμε τη μαμά σε τόσο μικρή ηλικία», λέει σε κάποια στιγμή, απευθυνόμενος στον Ουίλιαμ. «Όταν κουβεντιάζεις με τις οικογένειες άλλων ανθρώπων, σκέφτεσαι, δεν θέλω να χρειαστεί να περάσουν το ίδιο πράγμα», προσθέτει.

Από την μεριά του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σχολίασε πως μέσα στα χρόνια εκείνος κι ο αδερφός του δεν έχουν συζητήσει αρκετά για την μητέρα τους, με τον Χάρι να συμπληρώνει πως αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί να αποβεί πολύ καταστροφικός. «Πάντα σκεφτόμουν μέσα μου, ποιο το νόημα να σκαλίσεις κάτι που το μόνο που θα κάνει είναι να σε στενοχωρήσει; Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Δεν πρόκειται να τη φέρει πίσω. Και όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι έτσι μπορεί να αποβεί καταστροφικό», λέει ο Χάρι. «Πρέπει να βάλεις ως προτεραιότητα την ψυχική σου υγεία. Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή και να φανεί αρκετά γενναίος ώστε να εξαναγκάσει αυτήν την συζήτηση», απαντά ο Ουίλιαμ.

Η Κέιτ Μίντλετον, που ήταν παρούσα στη συζήτηση, ανέφερε πως βρίσκει «καταπληκτικό» το πόσο δυνατοί είναι και οι δυο τους και το πώς κατάφεραν τελικά να διαχειριστούν όλο αυτό. «Το αποδίδω στο ότι ήσασταν πολύ μικροί, ήταν κάτι που ζήσατε στην παιδική ηλικία. Επίσης, στη σχέση που έχετε. Είστε απίστευτα κοντά ο ένας με τον άλλον», σημείωσε η Κέιτ. «Επίσης ήρθαμε ακόμη πιο κοντά και λόγω των καταστάσεων», προσθέτει ο Ουίλιαμ.  

Δείτε το βίντεο:

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕΝΤΩΡ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΓΛΥΠΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΟ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Πολιτισμός / Ναυάγιο ΜΕΝΤΩΡ: Νέα ευρήματα από το πλοίο του Έλγιν - Βρέθηκε θραύσμα από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα;

Το μπρίκι ΜΕΝΤΩΡ, που βυθίσθηκε τον Σεπτέμβριο του 1802 έξω από το λιμάνι του Αβλέμονα στα νοτιοανατολικά των Κυθήρων, ήταν ένα από τα ιδιόκτητα πλοία του Λόρδου Έλγιν
THE LIFO TEAM
Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Πολιτισμός / Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Το Ελληνικό Περίπτερο στα Giardini της Βενετίας μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο από τον Ανδρέα Αγγελιδάκη, τον εικαστικό και αρχιτέκτονα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia με το έργο «Escape Room», από τις 9 Μαΐου έως τις 22 Νοεμβρίου 2026. 
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Πολιτισμός / Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Η ανακάλυψη δύο παιδικών ταφών με χάλκινα πολεμικά ζωνάρια στην Ποντεκανιάνο της Ιταλίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για το πώς μια αρχαία κοινωνία απέδιδε κύρος, ρόλους και μέλλον ακόμη και στα παιδιά.
THE LIFO TEAM
Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM