«Ζούμε, ρε!»: H LiFO εγκαινιάζει την πρώτη σειρά podcasts για άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα

«Ζούμε, ρε!»: H LiFO εγκαινιάζει την πρώτη σειρά podcasts για άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα Facebook Twitter
Οι οικοδεσπότες του podcast, Χρυσέλλα Λαγαρία και Θοδωρής Τσάτσος
0

Πιστή στην ποιότητα και τις δημοσιογραφικές αρχές της, η LiFO συνεχίζει να πρωτοπορεί με το project των podcasts, δημιουργώντας συνεχώς ενδιαφέρον περιεχόμενο και δίνοντας «φωνή» σε άτομα που δεν βρίσκουν συχνά ανάλογο βήμα στα ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινιάζει τη νέα στήλη «Ζούμε, ρε!», την πρώτη σειρά podcasts από ΑμεΑ για άτομα με ή χωρίς αναπηρία στην Ελλάδα, με την επιμέλεια της Χρυσέλλας Λαγαρία και του Θοδωρή Τσάτσου. 

Πώς παρακολουθούν σινεμά τα άτομα με αναπηρία; Ποια η σχέση τους με την τεχνολογία; Πόσο προσβάσιμα είναι τα κοινωνικά δίκτυα; Πώς είναι η ζωή και η καθημερινότητα σε μία Αθήνα και μία Ελλάδα ξεκάθαρα αφιλόξενη προς τα άτομα αυτά;

Οι οικοδεσπότες απαντούν στα πιο επίκαιρα ερωτήματα, δίνουν χρήσιμα tips και συμβουλές και αφηγούνται προσωπικές ιστορίες από τη ζωή των ατόμων με αναπηρία που μας αφορούν όλους. 

Μπορείτε να ακούσετε το πρώτο επεισόδιο της νέας στήλης «Ζούμε, ρε!» εδώ.

Οι οικοδεσπότες του podcast

Η Χρυσέλλα Λαγαρία γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι εκ γενετής τυφλή και μετά τη φοίτηση της σε γενικό και ειδικό σχολείο, ακολούθησε σπουδές ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι συνιδρύτρια και γενική διευθύντρια της Black Light Κοιν.Σ.Επ και γραμματέας ΔΣ στον οργανισμό «Διαβάζω για τους Άλλους». Αγαπά το διάβασμα και τα ταξίδια και προσπαθεί συνεχώς να μαθαίνει και να δημιουργεί καινούργια πράγματα.

Ο Θοδωρής Τσάτσος σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στην Black Light, μια κοινωνική επιχείρηση που απασχολεί κυρίως τυφλούς εργαζόμενους και οργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια στο retail, με στόχο την εξυπηρέτηση τυφλών πελατών. Επίσης γίνονται βιωματικά εργαστήρια σε σχολεία και εταιρείες, ώστε να εξοικειωθούν μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού με την τυφλότητα και γενικά την αναπηρία.

Παράλληλα εργάζεται ως ψυχολόγος και είναι συνιδρυτής του εθελοντικού οργανισμού «Διαβάζω για τους άλλους», ο οποίος προωθεί την ισότιμη πρόσβαση ατόμων με απώλεια όρασης στη γνώση και τη λογοτεχνία.

Ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι στα εφηβικά του χρόνια και από την ηλικία των δεκαοκτώ ετών άρχισε να συμμετέχει ως τραγουδιστής σε συγκροτήματα που έπαιζαν κομμάτια ξένου και ελληνικού ρεπερτορίου. Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο του album με τίτλο «Το πιο δικό μου ψέμα» σε δικούς του στίχους και μουσικές των Γρηγόρη Πολύζου, Δημήτρη Ιλεμόσογλου, Κώστα Γάκη, Σπύρου Παρασκευάκου και Γιώργου Κυριάκου. Κατά την ίδια περίοδο ξεκίνησε να γράφει τους πρώτους του στίχους. Έχει επίσης γράψει τη συλλογή διηγημάτων «Εκτός οπτικού πεδίου» (εκδόσεις Εύμαρος). 

O Θοδωρής Τσάτσος συμμετείχε και στο πρώτο συνέδριο της πρωτοβουλίας The Upfront Initiative (LiFO & Tsomokos) στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και είχε αναφερθεί στο πόσο προβληματική είναι η αντίληψη ότι ένας άνθρωπος με οπτική αναπηρία δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, να δουλέψει, να διαβάσει, να εκπαιδευτεί. Τόνισε μάλιστα πως αν αυτό αλλάξει στο εργασιακό περιβάλλον, «τότε τα άτομα με οπτική αναπηρία θα συμπεριλαμβάνονται στους σχεδιασμούς».

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM