Stranger Things: Γιατί το «Heroes» του David Bowie επιλέχθηκε για το τέλος της σειράς;

Stranger Things: Γιατί το «Heroes» του David Bowie επιλέχθηκε για το τέλος της σειράς; Facebook Twitter
Φωτογραφία: Netflix
0

Οι δημιουργοί του «Stranger Things» αποκάλυψαν γιατί επέλεξαν την εμβληματική επιτυχία του David Bowie «Heroes» ως το τελευταίο τραγούδι της σειράς.

Στην πέμπτη και τελευταία σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Netflix η ηρωική ομάδα φίλων ενώθηκε για μία ακόμη φορά εναντίον του Βέκνα.

Η σειρά συνοδεύεται από εντυπωσιακό soundtrack με επιτυχίες της δεκαετίας του '80 από καλλιτέχνες όπως η Κέιτ Μπους, ο Μάικλ Τζάκσον, η Νταϊάνα Ρος, οι ABBA και άλλοι.

Στους τίτλους τέλους το κλασικό single του David Bowie, «Heroes» είναι το τελευταίο τραγούδι ολόκληρης της σειράς που ακούγεται.

Σε δηλώσεις του στο Netflix Tudum, ο συνδημιουργός της σειράς, Ρος Ντάφερ, αποκάλυψε ότι το τραγούδι επιλέχθηκε μετά από πρόταση του Τζο Κίρι, ο οποίος υποδύεται τον Στιβ Χάρινγκτον στη σειρά και κυκλοφορεί επίσης μουσική με το ψευδώνυμο Djo.

«Μόλις το είπε ο Τζο, καταλάβαμε αμέσως ότι ήταν το σωστό τραγούδι για το τέλος της σειράς επειδή, κατά κάποιο τρόπο, είναι ένας ύμνος για το Stranger Things» είπε. «Το να χρησιμοποιήσουμε την αρχική εκδοχή του Bowie ήταν σωστό και ταιριαστό για το τέλος» συμπλήρωσε.

Το τραγούδι έγινε αμέσως επιτυχία μετά την κυκλοφορία του στο ομώνυμο άλμπουμ του 1977. Πιστεύεται ότι είναι εμπνευσμένο από μια αγκαλιά κάτω από το Τείχος του Βερολίνου που είδε ο Bowie και ηχογράφησε στα Hansa Studios στο Δυτικό Βερολίνο, σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από το Τείχος του Βερολίνου.

Το τραγούδι, το οποίο συνυπογράφει ο Bowie με τον Μπράιαν Ίνο, ερμηνεύθηκε στα αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά και έκτοτε έχει διασκευαστεί από καλλιτέχνες όπως οι Lady Gaga, Oasis, Depeche Mode, Yungblud, Ντέιβιντ Μπερν και πολλούς άλλους.

Το 2024, η έμπνευση πίσω από το τραγούδι αμφισβητήθηκε όταν σε ντοκιμαντέρ υποστηρίχθηκε ότι οι στίχοι γράφτηκαν στην πραγματικότητα από τον τραγουδιστή, αφού πέρασε μια μέρα στο Βερολίνο με την τότε σύντροφό του, Κλερ Σένστοουν.

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Stranger Things» των αδελφών Ντάφερ έκανε ντεμπούτο με 59,6 εκατομμύρια προβολές, που ήταν νέο ρεκόρ για αγγλόφωνη στο Netflix.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τζέιν Φόντα αποχαιρετά τον Τεντ Τέρνερ: «Με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου»

TV & Media / Η Τζέιν Φόντα αποχαιρετά τον Τεντ Τέρνερ: «Με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου»

Η Τζέιν Φόντα αποχαιρέτησε τον πρώην σύζυγό της, Τεντ Τέρνερ, με ένα προσωπικό κείμενο για τον άνδρα που μπήκε στη ζωή της σαν «πειρατής», τη φρόντισε, τη χρειάστηκε και της έδωσε αυτοπεποίθηση. Ο ιδρυτής του CNN πέθανε στα 87 του, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια κληρονομιά στα media, τη φιλανθρωπία και την περιβαλλοντική δράση.
THE LIFO TEAM
EUROVISION 2026 AKYLAS Α ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

TV & Media / Eurovision 2026: Το «video game» του Akyla επί σκηνής – Νέες αποκαλύψεις για την εμφάνισή του

Η σημερινή πρόβα αναμένεται να δώσει μια ακόμη πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και για το κατά πόσο θα επιβεβαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που τον συνοδεύουν
THE LIFO TEAM
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ στο Netflix

TV & Media / Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ στο Netflix

Το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του KYLIE, της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ, που έρχεται στις 20 Μαΐου με σπάνιο αρχειακό υλικό, προσωπικές εξομολογήσεις και μαρτυρίες από τη Ντάνι Μινόγκ, τον Τζέισον Ντόνοβαν, τον Πιτ Γουότερμαν και τον Νικ Κέιβ.
THE LIFO TEAM