Στην Εκκλησία λέμε πάντα ναι;

Στην Εκκλησία λέμε πάντα ναι; Facebook Twitter
0

(φωτό Σπύρος Στάβερης)

Ο Άρης Δημοκίδης αναφέρθηκε στο χθεσινό Bits & pieces στην πολυσυζητημένη απόφαση του υπουργείου παιδείας σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών στο Λύκειο.


Διαβάζοντας όμως τη χθεσινή Ελευθεροτυπία πρόσεξα μια είδηση που το ειδικό της βάρος μάλλον είναι χειρότερων αποχρώσεων από τις διαφαινόμενες αλλαγές στο Λύκειο.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας:


“Νέες εκπομπές που θα προβάλλουν το έργο της Εκκλησίας και θα προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση της χώρας θα περιλαμβάνονται στο καινούργιο πλάνο που σχεδιάζει η ΕΡΤ. Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης απαντά σε ερωτήματα σχετικά με τη διακοπή προβολής της εκπομπής «Αρχονταρίκι». Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η μετάδοση της συγκεκριμένης «μικτής παραγωγής ολοκληρώθηκε στις 4/6/2010, μετά τη λήξη της σχετικής σύμβασης. Η ΕΤ-1 συνέχισε τη μετάδοσή της σε επανάληψη μέχρι και τις 10/3/2011». Οπως φαίνεται πλέον, η διοίκηση της ΕΡΤ αναζητεί τέτοια προγράμματα αλλά σε μια πιο σύγχρονη μορφή.”


Αν το μάθημα το θρησκευτικών και η συχνότητα διδασκαλίας τους άπτεται της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, η προβολή του έργου της Εκκλησίας πως ακριβώς δικαιολογείται να εμπλέκεται με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και για πιο λόγο η ΕΡΤ χρειάζεται να συνεχίζει την αναζήτηση τέτοιων προγραμμάτων έστω και σε μια πιο σύγχρονη μορφή;

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγές στη Eurovision 2026 μετά τη φετινή θύελλα αντιδράσεων - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

TV & Media / Αλλαγές στη Eurovision μετά τις φετινές αντιδράσεις - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

«Πραγματοποιήθηκε ευρεία διαβούλευση μεταξύ όλων των μελών και κανένα δεν τάχθηκε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ» ξεκαθάρισε ο Διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης της EBU
LIFO NEWSROOM
Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Η διαφορά μπορεί να είναι σημαντική

TV & Media / Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Κι όμως, έχει διαφορά

Μια νέα αμερικάνικη έρευνα διαπιστώνει ότι η ακρόαση άρθρων και ειδήσεων –σε σύγκριση με την ανάγνωσή τους– συχνά περιορίζει την κατανόηση του περιεχομένου τους και ενισχύει τα ακραία και αρνητικά στοιχεία του.
LIFO NEWSROOM