Το Squid Game επιστρέφει: «Η ανθρωπότητα θα δοκιμαστεί ξανά»- Τι ξέρουμε για την σεζόν 2

Το Squid Game επιστρέφει: «Η ανθρωπότητα θα δοκιμαστεί ξανά»- Τι ξέρουμε για την σεζόν 2 Facebook Twitter
Η δεύτερη σεζόν του Squid Game αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2023 ή 2024. Φωτ: Netflix
0

Το Squid Game ή «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού», όπως είναι ο ελληνικός τίτλος, δεν θα εξελιχθεί ήρεμα ούτε στον δεύτερο κύκλο, σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς. 

Ο Hwang Dong-hyuk, ο εγκέφαλος πίσω από την τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο, είπε ότι η δεύτερη σεζόν «θα αμφισβητήσει αν η ανθρωπότητα μπορεί να κερδίσει ως ενιαίο μέτωπο»- μετά τον πρώτο κύκλο που απέδειξε παντελή έλλειψη ανθρωπισμού. 

«Η ανθρωπότητα θα δοκιμαστεί ξανά μέσα από αυτά τα παιχνίδια», είπε στο Vanity Fair. «Θέλω να θέσω την ερώτηση: "Είναι δυνατή η αληθινή αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων;"», πρόσθεσε.

Στην πρώτη σεζόν του Squid Game, μια ομάδα 100 ατόμων προσπαθούν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους συμμετέχοντας σε παιδικά παιχνίδια με βίαιη ανατροπή. Το λουτρό αίματος που ακολουθεί αναγκάζει τους συμμετέχοντες να παλέψουν για επιβίωση ενώ έρχονται αντιμέτωποι με απειλές από όλες τις πλευρές.

Ο Dong-hyuk ανέφερε την ασυνεννοησία μεταξύ των παικτών ως βασικό λόγο για τον οποίο ο πρώτος κύκλος είχε τόσους πολλούς θανάτους.

«Εάν ήταν σε θέση να μιλήσουν μεταξύ τους, να συνεργαστούν μεταξύ τους, συμφωνώ ότι θα μπορούσε να υπήρχε πιθανότητα να είχαμε δει περισσότερους νικητές», τόνισε.

Ωστόσο η σειρά δεν αναμένεται να επιστρέψει στο Netflix νωρίτερα από το 2023 ή το 2024, καθώς ο Dong-hyuk αποκάλυψε ότι έχει γράψει μόνο τρεις σελίδες, προσθέτοντας ότι βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις με το Netflix για το τι θα επιφυλάξει το μέλλον για το Squid Game.

Το Squid Game επιστρέφει: «Η ανθρωπότητα θα δοκιμαστεί ξανά»- Τι ξέρουμε για την σεζόν 2 Facebook Twitter
O πρωταγωνιστής Lee Jung-jae κέρδισε SAG Award για την ερμηνεία του ως "Player 456" Seong Gi-hun στο Squid Game. Φωτ: Netflix

Την ίδια στιγμή, ο πρωταγωνιστής Lee Jung-jae είπε στο περιοδικό People ότι ελπίζει για ακόμα περισσότερες εκπλήξεις.

«Ελπίζω ότι υπάρχει κάποιο είδος ανατροπής συναρπαστικό για εμένα και τους θεατές», είπε. «Αν ήταν προβλέψιμο, δεν θα ήταν διασκεδαστικό».

Το Squid Game επιστρέφει: «Η ανθρωπότητα θα δοκιμαστεί ξανά»- Τι ξέρουμε για την σεζόν 2 Facebook Twitter
Οι πρωταγωνιστές του Squid Game (από αριστερά) Lee Jung-jae, HoYeon Jung, Kim Joo-ryeong, Park Hae-soo και Anupam Tripathi στο κόκκινο χαλί των Screen Actors Guild Awards, τον Φεβρουάριο του 2022. Φωτ: EPA/CAROLINE BREHMAN

Στα γυρίσματα του πρώτου κύκλου, η ιδέα για περισσότερες σεζόν του Squid Game φαινόταν απίθανη, παραδέχτηκε ο Jung-jae. Αλλά τώρα που η σειρά έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών στο Netflix, χαρακτηρίζει μια δεύτερη σεζόν «κατά κάποιο τρόπο αναπόφευκτη».

«Θυμάμαι όταν κάναμε γυρίσματα, ρώτησα [τον δημιουργό Hwang Dong-hyuk] αν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν, και είπε, "Δεν νομίζω. Θα είναι πολύ δύσκολο". Αλλά δεν μπορούμε να μην κάνουμε δεύτερη τώρα, γιατί έχουμε πάρει τόση αγάπη σε όλο τον κόσμο», σημείωσε.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM