Το σκίτσο του Soloup για τα Θεοφάνεια

Το σκίτσο του Soloup για τα Θεοφάνεια Facebook Twitter
6

To σκίτσο του Soloùp που καυτηριάζει τον αγιασμό των υδάτων στα Θεοφάνεια και τους νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες.

Δημοσιεύτηκε στο Ποντίκι και στο Facebook με τη λεζάντα: (Σήμερα στο Ayvalik βγήκανε νεκροί πρόσφυγες, νεκρά παιδιά....)

 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

TV & Media / Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

Ο θάνατος της Γωγώς Μαστροκώστα κουβαλά κάτι μεγαλύτερο από μια προσωπική διαδρομή: μια ολόκληρη ελληνική εποχή που έμαθε τις γυναίκες των μίντια να λειτουργούν πρώτα ως εικόνες, σώματα και φαντασιώσεις, ακόμη κι όταν προσποιούνταν ότι τις έβλεπε ως ανθρώπους.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με αφορμή τη νέα σειρά World War II With Tom Hanks, ο ηθοποιός και παραγωγός εξηγεί γιατί επιστρέφει ξανά και ξανά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: όχι από νοσταλγία, αλλά επειδή βλέπει στα διλήμματά του κάτι τρομακτικά σημερινό.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

Μία μέρα μετά το τέλος του Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ έκανε την πιο απρόσμενη τηλεοπτική επιστροφή: σε ένα τοπικό κανάλι στο Μίσιγκαν, με Eminem, Jack White και Jeff Daniels, και ένα φινάλε όπου το σκηνικό έγινε στάχτη.
THE LIFO TEAM
Ο Stephen Colbert έσβησε τα φώτα του Late Show με τον Paul McCartney

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ έριξε αυλαία στο Late Show με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Το ιστορικό late-night franchise του CBS αποχαιρέτησε το κοινό του ύστερα από 33 χρόνια, με ένα φινάλε γεμάτο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Έλβις Κοστέλο, Τζον Μπατίστ, διάσημα cameos, μια μάυρη τρύπα που κατάπιε το Ed Sullivan Theater και σχεδόν καμία ευθεία αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ.
THE LIFO TEAM
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

TV & Media / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα, ο Μπεν Στίλερ, η Μάρθα Στιούαρτ και άλλοι διάσημοι φίλοι του The Late Show εμφανίστηκαν στο προτελευταίο επεισόδιο της εκπομπής, όπου ο Στίβεν Κόλμπερτ απάντησε επιτέλους στις ερωτήσεις που έκανε τόσα χρόνια στους καλεσμένους του.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Το σκίτσο καυτηριάζει την χαρά λόγω εορτής αλλά και την απάθεια των ντόπιων νησιωτών από τους οποίους ο σκιτσογράφος όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη -δικαίως ή αδίκως είναι υπό συζήτηση- ανέμενε πολλά περισσότερα από μια απλή χείρα βοηθείας.Κατ'εμέ τελείως λάθος η στόχευση.Οι άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν και ειδικά όσοι είμαστε μακρυά δεν μπορούμε να τους κρίνουμε.
Δεν ειμαι σιγουρος αν καυτηριαζει την απαθεια των νησιωτων..μαλλον περισσοτερο θα ελεγα την απαθεια της εκκλησιας ( με λιγες εξαιρεσεις) η οποια το μονο που την ενδιαφερει ειναι να προστατευει τα φορολογικα της δικαιωματα , να βγαζουν χρηματα, να σπερνουν το μισος κατα τους ομοφυλοφιλους κ να κρατανε σε γενικες γραμμες τους ελληνες ποιμνια- ελληνικα χρηστιανικα προβατα/παπαγαλοι με καλη πλυση εγκεφαλου. ποσους παπαδες ειδατε να πανε να βοηθησουν τους προσφυγες που βγαιναν στις ακτες. μονο αυτον το ιερα που πεθανε- κανεναν αλλο.
Μπα δεν νομίζω.Ακόμα και άσχετος να είναι κάποιος με τα της εκκλησίας,πλέον με ένα απλό γκουγκλάρισμα "ιερά μητρόπολη πρόσφυγες" μπορεί να δει όλες τις κατά τόπους δράσεις και πρωτοβουλίες.Το θέμα είναι ότι για κάποιο λόγο επιχειρείται να γεμίσει με ενοχές ο κοσμάκης,μιας και ο κύριος πρωταγωνιστής του σκίτσου,δεν είναι το ιερατείο αλλά κάποιος πιστός που κρατάει έναν (πρωτοχρονιάτικο;;) σταυρό δίπλα σε πτώματα για τα οποία δεν ενδιαφέρεται.Βέβαια όλα είναι ζήτημα ερμηνείας ανάλογα με το πού στέκεται ο καθένας.Το σκίτσο μπορεί να το χρησιμοποιήσει μέχρι και ο Ανθιμος λέγοντας ότι ο μόνος ζωντανός μέσα στη θάλασσα είναι αυτός που κρατάει τον σταυρό...
Θα πρεπε να νιώθουν οι χριστιανοί και οι παπάδες τους, που τους νοιάζουν μόνο οι γιορτές και μην τυχόν αποκτήσουν ίσα δικαιώματα οι ομοφυλόφιλοι.
Αν είναι να φταίμε και για τα Θεοφάνια και τούς πνιγμένους να μην τα κάνουμε η βουτιά στην θάλασσα σύμβουλο θανάτου ε όχι ρε νεοταξηκε ελληνα ε όχι