Προκηρύχτηκαν οι διαγωνισμοί για την πώληση του ΔΟΛ

Προκηρύχτηκαν οι διαγωνισμοί για την πώληση του ΔΟΛ Facebook Twitter
0

Δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα» η πρόσκληση της διενέργειας δύο πλειοδοτικών διαγωνισμών για την πώληση του ενεργητικού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη από την εταιρία ορκωτών ελεγκτών Grant Thornton. Οι διαγωνισμοί θα διενεργηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4307/2014 και τους όρους που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη.


Οι πλειστηριασμοί αφορούν αφενός το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του ΔΟΛ και αφετέρου τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού της εταιρίας. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται: τα εμπορικά σήματα που είναι σε ισχύ («Βήμα», «Τα Νέα», η ιστοσελίδα www.in.gr), τα σήματα που έχουν λήξει, η συμμετοχή του ΔΟΛ σε τρίτες εταιρίες (Τηλέτυπος, Ίριδα, Άργος, ΔΟΛ, Digital, ΒΗΜΑ FM, Multimedia, Hearst-ΔΟΛ, Μέλλον Group, Studio ΑΤΑ, Νέα Ακτίνα A.E., TVE, Παπασωτηρίου A.E., Μ. Λεβής A.E., Χαϊδεμένος, Microland Computers) ο μηχανολογικός εξοπλισμός, το Αρχείο του ΔΟΛ και τα αποθέματα της εταιρίας.


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους έως τις 31 Μαΐου στο γραφείο της δικηγορικής εταιρείας «Ανδρέας Αγγελίδης & Συνεργάτες» για τους δύο πλειστηριασμούς. Οι προσφορές θα πρέπει να συνοδεύονται από ισόποση εγγυητική επιστολή. Κοινή προσφορά και για τους δύο διαγωνισμούς δεν θα ληφθεί υπόψη.


Ωστόσο, σήμερα, στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» υπάρχει ανυπόγραφο άρθρο, το οποίο κάνει λόγο για υπονόμευση της διαδικασίας, με αφορμή την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελία Διαφθοράς, για τη δικαστική απόφαση 963/2017 με την οποία ο ΔΟΛ οδηγείται στη δημοπρασία των περιουσιακών του στοιχείων. «Και ενώ όλες οι κινήσεις των τραπεζών γίνονται αυστηρά στο πλαίσιο του νόμου και της δικαστικής απόφασης, στο παρά ένα, κάποιοι επιχειρούν να υπονομεύσουν τη διαδικασία με την αξιοπερίεργη παρέμβαση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, που υπερβαίνει κάθε όριο νομιμότητας και λογικής» καταλήγει το άρθρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουτράκι: «Δεν θέλω να ξαναπώ τίποτα» - Αποχώρησε από ζωντανή σύνδεση η δασκάλα που κατήγγειλε τον 6χρονο

TV & Media / Λουτράκι: «Δεν θέλω να ξαναπώ τίποτα» - Αποχώρησε από ζωντανή σύνδεση η δασκάλα που κατήγγειλε τον 6χρονο

«Δεν ξέρω τι λέει αυτή η κυρία, ήθελε να κάνει τον θεατρινισμό της, ήθελε να βγει στην τηλεόραση για να κάνει αυτό το show» ανέφερε φανερά ενοχλημένος ο Λάμπρος Κωνσταντάρας
LIFO NEWSROOM
Κρις Τζένερ: Η άβολη στιγμή που οι κόρες της αστειεύτηκαν ότι ο Ο. Τζ. Σίμπσον είναι ο πραγματικός πατέρας της Κλόε

TV & Media / Κρις Τζένερ: Η άβολη στιγμή που οι κόρες της αστειεύτηκαν ότι ο Ο. Τζ. Σίμπσον είναι ο πραγματικός πατέρας της Κλόε

«Και οι δύο μπαμπάδες μου» - Η 70χρονη παρέμεινε σιωπηλή κατά τη διάρκεια της φαινομενικά άβολης στιγμής, κατά τη διάρκεια του νέου επεισοδίου των Καρντάσιανς στο Hulu
LIFO NEWSROOM