Πέθανε ο Τζέρι Ντάγκλας, ο τηλεοπτικός Τζον Άμποτ από τα «Ατίθασα Νιάτα»

Πέθανε ο Τζέρι Ντάγκλας, ο τηλεοπτικός Τζον Άμποτ από τα «Ατίθασα Νιάτα» Facebook Twitter
CBS
0

Ο Τζέρι Ντάγκλας, ο ηθοποιός που έγινε γνωστός από τον ρόλο του Τζον Άμποτ στη σαπουνόπερα «Ατίθασα Νιάτα», πέθανε στις 9 Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες μετά από σύντομη ασθένεια, σε ηλικία 88 ετών.

Ο Ντάγκλας ήταν ο βασικός πυλώνας του κορυφαίου σίριαλ του CBS για περισσότερα από 30 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του εμφανίστηκε σε δεκάδες σειρές μεταξύ αυτών οι «The Bionic Woman», «Barnaby Jones», «The Streets of San Francisco», «Arrested Development», «Cold Case» και «Melrose Place».

Ο Ντάγκλας υποδύθηκε τον ρόλο του Άμποτ από το 1982 έως το 2006. Ακόμη και μετά τον θάνατο του χαρακτήρα του, ο Άμποτ εμφανιζόταν σε αναδρομές κατά καιρούς, πιο πρόσφατα το 2006 όταν επέστρεψε ως φάντασμα για να καθοδηγήσει τα παιδιά του.

Το σίριαλ ξεπέρασε τα 20.000 επεισόδια, πέρυσι.


«Ο Τζέρι ήρθε στα Ατίθασα Νιάτα το 1982 με ένα εντυπωσιακό βιογραφικό», είπε ο Anthony Morina, εκτελεστικός παραγωγός της σειράς.

«Η σειρά μας ήταν τυχερή που ένας ηθοποιός του διαμετρήματος του εντάχθηκε στο καστ και εισήγαγε στο κοινό την εμβληματική οικογένεια Άμποτ. Η συμβολή του στην κληρονομιά της σειράς ως πατριάρχης της οικογένειας Άμποτ εξακολουθεί να είναι αισθητή μέχρι σήμερα. Θα μας λείψει πολύ» πρόσθεσε.

Γεννημένος στις 12 Νοεμβρίου 1932 στο Τσέλσι της Μασαχουσέτης, ο Ντάγκλας είχε φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Brandeis, όπου αποφοίτησε με πτυχίο στα οικονομικά.

Ακολούθησε την υποκριτική μετά το κολέγιο, μελετώντας δίπλα στους Uta Hagen στη Νέα Υόρκη και Jeff Corey στο Λος Άντζελες.

Ήταν επίσης σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας και έγραψε έργα με τον Τζος Ο'Κόνελ ενώ ήταν δεινός παίκτης του γκολφ.

Κινηματογραφικά συμμετείχε σε παραγωγές όπως οι «JFK», «Avalanche», «The Godson», «Head Over Spurs in Love» και «Mommie Dearest» του Όλιβερ Στόουν.

Στη σκηνή εμφανίστηκε επίσης ως ηθοποιός και τραγουδιστής. Το 2005 ηχογράφησε το ποπ άλμπουμ «The Best is Yet to Come».

Ήταν παντρεμένος επί 35 χρόνια με την τηλεοπτική προσωπικότητα Κιμ Ντάγκλας, με την οποία είχε τρία παιδιά και δύο εγγόνια.

Με πληροφορίες του Variety

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

TV & Media / Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

Ο θάνατος της Γωγώς Μαστροκώστα κουβαλά κάτι μεγαλύτερο από μια προσωπική διαδρομή: μια ολόκληρη ελληνική εποχή που έμαθε τις γυναίκες των μίντια να λειτουργούν πρώτα ως εικόνες, σώματα και φαντασιώσεις, ακόμη κι όταν προσποιούνταν ότι τις έβλεπε ως ανθρώπους.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με αφορμή τη νέα σειρά World War II With Tom Hanks, ο ηθοποιός και παραγωγός εξηγεί γιατί επιστρέφει ξανά και ξανά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: όχι από νοσταλγία, αλλά επειδή βλέπει στα διλήμματά του κάτι τρομακτικά σημερινό.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

Μία μέρα μετά το τέλος του Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ έκανε την πιο απρόσμενη τηλεοπτική επιστροφή: σε ένα τοπικό κανάλι στο Μίσιγκαν, με Eminem, Jack White και Jeff Daniels, και ένα φινάλε όπου το σκηνικό έγινε στάχτη.
THE LIFO TEAM
Ο Stephen Colbert έσβησε τα φώτα του Late Show με τον Paul McCartney

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ έριξε αυλαία στο Late Show με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Το ιστορικό late-night franchise του CBS αποχαιρέτησε το κοινό του ύστερα από 33 χρόνια, με ένα φινάλε γεμάτο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Έλβις Κοστέλο, Τζον Μπατίστ, διάσημα cameos, μια μάυρη τρύπα που κατάπιε το Ed Sullivan Theater και σχεδόν καμία ευθεία αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ.
THE LIFO TEAM
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

TV & Media / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα, ο Μπεν Στίλερ, η Μάρθα Στιούαρτ και άλλοι διάσημοι φίλοι του The Late Show εμφανίστηκαν στο προτελευταίο επεισόδιο της εκπομπής, όπου ο Στίβεν Κόλμπερτ απάντησε επιτέλους στις ερωτήσεις που έκανε τόσα χρόνια στους καλεσμένους του.
THE LIFO TEAM