Παραιτήθηκε η Έλενα Ακρίτα από τα «Νέα» - Ανακοινώσεις ΕΣΗΕΑ και ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε η Έλενα Ακρίτα από τα «Νέα» - Ανακοινώσεις ΕΣΗΕΑ και ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
0

Η Έλενα Ακρίτα ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε επιστολή παραίτησης στην διεύθυνση της εφημερίδας των «Νέων», μετά την χθεσινή μη δημοσίευση άρθρου γνώμης που υπέγραφε η δημοσιογράφος - συγγραφέας. 

Το Σάββατο, η κα Ακρίτα είχε γράψει στο προφίλ της στο Facebook, πως κείμενο για τη στήλη της που δημοσιεύεται κάθε Σάββατο «λογοκρίθηκε από την διεύθυνση της εφημερίδας και, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, δεν δημοσιεύεται.» 

Η Έλενα Ακρίτα ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό το άρθρο της με τίτλο «Το σπίτι του Τσίπρα...Και το σπίτι του κρεμασμένου».

Τo διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Έλενα Ακρίτα, «η οποία είδε έπειτα από 20 χρόνια να "κόβεται" το άρθρο της στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".» Η ΕΣΗΕΑ ζήτησε από την διεύθυνση της εφημερίδας να διασφαλίσει την ελευθερία της έκφρασης.

Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η κα Ακρίτα τόλμησε να πάρει θέση απέναντι στον κιτρινισμό για το σπίτι που νοικιάζει ο κ. Τσίπρας και να θέσει ερωτήματα για τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη». Κατήγγειλε δε «δυσανεξία της διεύθυνσης» σε οποιαδήποτε διαφορετική άποψη και «φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται» κάνοντας λόγο για «εκστρατεία συκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων του κ. Μητσοτάκη.»

«Χτες το πρωί έστειλα επιστολή παραίτησης στον κ. Γιώργο Μαντέλα διευθυντή των Νέων. Ακόμα δεν έχει γίνει δεκτή, δεν έχει καν απαντηθεί», σημειώνει σήμερα η δημοσιογράφος. 


«'Γείτονες' συνάδελφοι μού λεν πώς στην εφημεριδα δεν περίμεναν να δημοσιοποιήσω το λογοκριμένο κείμενο. Πίστευαν ότι θα το αφήσω να περάσει έτσι και θα συνεχίσω κανονικά κάθε Σάββατο, σαν να μην τρέχει τίποτα. 'Γείτονες' μού λένε επίσης ότι υπάρχουν εντάσεις και διχογνωμίες (για να το θέσω κομψά) πάνω στο θέμα μου. Όμως, επειδή, ως δημοσιογράφος έχω μάθει να μην στηρίζομαι σε μαρτυρίες 'γειτόνων', δεν θα επεκταθώ. Έτσι κι αλλιώς, την απόφαση μου την έχω πάρει. Στα Νέα ξεκίνησα πριν είκοσι χρόνια με διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη κι αποχωρώ με σύμβουλο έκδοσης τον Γιώργο Παπαχρήστο. Ας είναι. Εγώ φοράω τα κόκκινα γοβάκια μου και κλείνω με δύναμη την πόρτα πίσω μου. Την αγάπη μου στους συναδέλφους μου που παραμένουν.

Υ. Γ. Δεν παραιτούμαι για να πολιτευτώ όπως λένε άλλοι 'γειτονες'. Αν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική, δεν θα πέταγα 25.000 ευρώ το μήνα όταν πέρσι μου πρότειναν να γίνω ευρωβουλευτής κι αρνήθηκα.
Έλενα Ακρίτα, 13 Δεκεμβρίου 2020»

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ACADEMIA - fanzine

TV & Media / ACADDEMIA: Ξεφυλλίστε το νέο fanzine έτσι όπως τυπώθηκε

Ο Στάθης Καλατζής, co-curator της νέας πλατφόρμας συστράτευσης της δημιουργικής κοινότητας της Αθήνας, εγκαινιάζει το νέο τους εγχείρημα με ένα editorial στο fanzine που κυκλοφόρησε μαζί με την έντυπη LiFO.
ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ, ACADDEMIA CO-CURATOR
O «πόλεμος» της παραπληροφόρησης - Πώς μπορεί η ΕΕ να συμβάλει; 

Digital EU Forward / O «πόλεμος» της παραπληροφόρησης - Ένας ειδικός αποκαλύπτει τι συμβαίνει και πώς μπορεί η ΕΕ να δράσει; 

Ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας της ΕΕ για την παραπληροφόρηση, Lutz Güllner, σε μια συνέντευξη για τις διαδικτυακές επιθέσεις, τη στρατηγική παραπληροφόρησης της Ρωσίας, τη διάδοση των fake news και τα εργαλεία επαλήθευσης πληροφοριών.  Συνέντευξη στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ