Το παιδικό κανάλι Nickelodeon έριξε «μαύρο» για 8:46 λεπτά, για τον Τζορτζ Φλόιντ - Ακουγόταν μόνο μια ανάσα

Το παιδικό κανάλι Nickelodeon έριξε «μαύρο» για 8:46 λεπτά, για τον Τζορτζ Φλόιντ - Ακουγόταν μόνο μια ανάσα Facebook Twitter
0

Για 8:46 λεπτά τα παιδιά που παρακολουθούσαν Nickelodeon έβλεπαν μια μαύρη οθόνη, με το μήνυμα «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Επί 8:46 λεπτά ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν πατούσε με το γόνατό του τον λαιμό του 46χρονου άνδρα στη Μινεάπολη. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» ήταν τα τελευταία λόγια του Τζορτζ Φλόιντ, που έγιναν σύνθημα του κινήματος κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας που πυροδότησε η δολοφονία του.

Το βίντεο αυτό, στο οποίο ακουγόταν μόνο ο ήχος της ανάσας, προβλήθηκε εκτός από το Nickelodeon και σε άλλα κανάλια της Viacom, ανάμεσά τους το MTV και το VH1. Στο βίντεο προβαλλόταν και ο αριθμός επικοινωνίας με την οργάνωση που μάχεται υπέρ της φυλετικής δικαιοσύνης Color of Change.

 

Στο μεταξύ, το CNN πρόβαλε επεισόδιο της δημοφιλούς παιδικής σειράς Sesame Street στην οποία γονείς και παιδιά έκαναν ερωτήσεις για τον ρατσισμό. Σε εισαγωγικό βίντεο, ο Έλμο μιλά με τον πατέρα του, Λούι, για τις λέξεις «διαμαρτυρία» και «ρατσισμός».

«Δεν είναι όλοι οι δρόμοι σαν την οδό Sesame», λέει ο πατέρας, εξηγώντας ότι οι διαμαρτυρίες επιτρέπουν στους ανθρώπους να συνεργάζονται «για να κάνουν τα πράγματα καλύτερα». Ο Λούι λέει ότι οι διαδηλωτές «είναι λυπημένοι και αναστατωμένοι. Και έχουν κάθε δικαίωμα να είναι, Έλμο. Οι άνθρωποι είναι αναστατωμένοι επειδή ο ρατσισμός είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στη χώρα μας». Από την άλλη, ο Έλμο μπερδεύεται γιατί οι άνθρωποι θα αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλον ανάλογα με το χρώμα του δέρματός τους.

 
TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμετική δήλωση Χαϊκάλη για τη φρίκη των παιδοβιασμών και τον Ηλία Μίχο

TV & Media / Εμετική δήλωση Χαϊκάλη για τη φρίκη των παιδοβιασμών και τον Ηλία Μίχο

Πώς είναι δυνατόν να δίνεται βήμα για να παίξει βίντεο με τον ηθοποιό και νυν αστρολόγο να μιλά για τον... αστρολογικό χάρτη του ατόμου που εμπλέκεται σε μία από τις φρικτότερες υποθέσεις παιδοβιασμών στη χώρα;
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ