Οριστικό: Ο Τσακνής πρόεδρος του Δ.Σ., ο Ταγματάρχης διευθύνων σύμβουλος

Οριστικό: Ο Τσακνής πρόεδρος του Δ.Σ., ο Ταγματάρχης διευθύνων σύμβουλος Facebook Twitter
10

Ο συνθέτης Διονύσης Τσακνής για πρόεδρος της νέας ΕΡΤ και ο Λάμπης Ταγματάρχης για διευθύνων σύμβουλος επελέγησαν χθες από το υπουργείο Επικρατείας, μεταξύ 153 υποψηφίων, και θα παρουσιαστούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Μαζί τους, ο Μιχάλης Γρηγορίου, Έλλη Παπακωνσταντίνου και Νίκος Τρανός ως μέλη του Δ.Σ, όπως γράφει και επισήμως η εφημερίδα Αυγή που δημοσιεύει τις λεπτομέρειες. 

Η τοποθέτησή τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί το τέλος της επόμενης εβδομάδας, οπότε και το νέο Δ.Σ. θα αναλάβει τα καθήκοντά του προκειμένου αμέσως να ξεκινήσει και η επιστροφή των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Η πλήρης σύνθεση του Δ.Σ. της ΕΡΤ θα οριστικοποιηθεί με την εκλογή δύο μελών από τους εργαζόμενους, με άμεση ψηφοφορία.

Ο Διονύσης Τσακνής γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες και μουσική. Από το 1982 μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει 35 δίσκους, ένα μυθιστόρημα και ένα βιβλίο με θέμα το ταξίδι του στον χώρο της μουσικής. Από το 1996 μέχρι το 2010 ήταν μόνιμος συνεργάτης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Έχει συνεργαστεί με δημόσιες και ιδιωτικές θεατρικές σκηνές, εταιρικούς θιάσους και με δημοτικά περιφερειακά θέατρα. Έχει γράψει μουσική για 70 και πλέον θεατρικά έργα, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Του έχουν απονεμηθεί τρία μουσικά βραβεία.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και διοικητικό στέλεχος σε μια σειρά από ραδιοτηλεοπτικά μέσα και εφημερίδες: ΣΚΑΪ, ΑΝΤ-1, ΕΡΑ, "Ποντίκι", "Πρώτη", "Nova". Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ το διάστημα 2010-2012. Επίσης έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ και ασχολήθηκε με τη σύνθεση μουσικής. Είναι ένας από τους πολυγραφότερους Έλληνες συνθέτες. Έχει διδάξει Κοινωνική Ιστορία της Μουσικής και Στοιχεία Ψυχολογίας της Μουσικής Αντίληψης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1985-86) και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2002-2003). To 2007 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου στους τομείς της Σύνθεσης και της Μουσικολογίας.

Η Έλλη Παπακωνσταντίνου έζησε και εργάστηκε για μια δεκαετία (1995-2005) στο Λονδίνο σε θέατρα του West End, στο Royal Court Theatre, το Edinburgh Festival, το Bac Theatre και αλλού. Παραστάσεις της έχουν προσκληθεί σε διεθνή φεστιβάλ και θέατρα. Το 2011 ίδρυσε τη θερμοκοιτίδα σύγχρονης τέχνης, το «Βυρσοδεψείο», το οποίο και διευθύνει μέχρι σήμερα.

Ο Νίκος Τρανός σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1983-1988) και του Παρισιού (1990-1991). Διδάσκει γλυπτική στην ΑΣΚΤ από το 1995. Είναι υπεύθυνος καθηγητής του Α' εργαστηρίου γλυπτικής και αναπληρωτής πρύτανης. Έχει οργανώσει εργαστήρια, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις με καλλιτεχνικό περιεχόμενο. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Φορέας - 1993Στίχοι: Διονύσης Τσακνής & Μιχάλης ΜουστάκηςΜουσική: Διονύσης Τσακνής(https://www.youtube.com/watch?v=C95LnEUTG1c)Πώς άξαφνα μου ήρθε δεν ξέρων’ αλλάξω το φως της ημέραςνα γίνω μια φρίκη, μια μπόρα, ένα τέραςτο χάος στη χώρα να φέρωΑόρατος να μπαίνω τα βράδιασε τράπεζες και υπουργείανα κάνω βουτιά στα ταμείανα φεύγω και αυτά να `ναι άδειαΝα βγαίνω τις νύχτες στο δρόμογεμάτες με κόσμο οι πλατείεςκι αφού θα οργανώνω πορείεςμετά να επιβάλω το νόμοΕγώ είμαι το όνειρο που όλοι ζητάτεμιας χώρας μεγάλης κι ωραίαςμε θέση ακλόνητη και μην το γελάτεείμαι ένας δημόσιος φορέαςΝα μπαίνω κρυφά σε συσκέψειςκαι `κει που θα βρίσκουν τη λύσημε λόγια γαλίφη θα σπέρνω τα μίσηαλλάζοντας όλων τις σκέψειςΤο κράτος να κάνω σμπαράλιατον Νέρωνα του δασούς προστάτηκι ενώ θα τους κλείνω το μάτινα βάζω κοριούς στα κανάλιαΑσύλληπτος θα μένω για χρόνιατου νόμου έχω την προστασίαμ’ ανθρώπους και θέσεις ψηλές κι εξουσίακαι μια ιστορία αιώνιαΕγώ είμαι το όνειρο που όλοι ζητάτεμιας χώρας μεγάλης κι ωραίαςμε θέση ακλόνητη και μην το γελάτεείμαι ένας δημόσιος φορέας
Απογοήτευση.... Ξεχάσατε να αναφέρετε στο βιογραφικό του την "λαμπρή" σταδιοδρομία του ως μέλος του ΔΣ της ΑΕΠΙ... Ντροπή ρε! Σε τι διαφέρουν απο το παλιό κατεστημένο; Ντροπή!
Από επιλογές τύπου Αιμίλιος Λιάτσος, ή διορισμό του ως υπουργό, του Καψή, πολύ προτιμότερος ο Τσακνής/ Αυτό με τον Μαχαιρίτσα πια, μέσα σε μια μέρα έγινε αφόρητα κλισέ