Οι εκδότες εφημερίδων χαιρετίζουν τροπολογία του ΜέΡΑ25 για τη φορολόγηση μεγάλων ψηφιακών πολυεθνικών

Οι εκδότες εφημερίδων χαιρετίζουν τροπολογία του ΜέΡΑ25 για τη φορολόγηση μεγάλων ψηφιακών πολυεθνικών Facebook Twitter
pixabay
0

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα τάσσεται υπέρ τροπολογίας για την φορολόγηση ψηφιακών πολυεθνικών, όπως το Facebook, το Amazon, Netflix, Google, Spotify.

H ΕΙΗΕΑ κάνει λόγο για νομοθετικό κενό που πρέπει άμεσα να καλυφθεί και στη χώρα μας, καθώς οι ψηφιακοί αυτοί κολοσσοί φέρεται να επωφελούνται από ψηφιακές υπηρεσίες για τις οποίες χρησιμοποιούν πνευματική ιδιοκτησία των εφημερίδων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΙΗΕΑ: «Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών χαιρετίζει την πρωτοβουλία του ΜέΡΑ25 να καταθέσει τροπολογία για τη φορολόγηση των μεγάλων ψηφιακών πολυεθνικών (Facebook,Amazon, Netflix, Google, Spotify) η οποία έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό νομοθετικό κενό, στηρίζοντας ανάμεσα σε άλλους κλάδους και τις εφημερίδες.

Η ΕΙΗΕΑ συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια ρύθμισης του θέματος αυτού, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα μας, και μέσω των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων , στην οποία η ΕΙΗΕΑ είναι ενεργό μέλος, ασκείται συνεχώς πίεση στην ίδια την Κομισιόν η οποία αναγνωρίζει το πρόβλημα και κινείται προς την κατεύθυνση της φορολόγησής των ψηφιακών πολυεθνικών κολοσσών».

Οι ιδιοκτήτες ημερήσιων εφημερίδων, τονίζουν ότι οι ψηφιακές πλατφόρμες φιλοξενίας περιεχομένου, (Facebook, Amazon, Netflix, Google, Spotify) εκμεταλλευόμενες την «αργή νομοθετική αντίδραση κάθε χώρας να συμβαδίσει με τις εξελίξεις της τεχνολογίας και να ρυθμίσει τη νέα πραγματικότητα, επωφελούνται μέχρι στιγμής από ψηφιακές υπηρεσίες για τις οποίες χρησιμοποιούν πνευματική ιδιοκτησία των εφημερίδων χωρίς το αντίστοιχο τίμημα».

Όπως έγινε γνωστό, ήδη αρκετές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία έχουν προχωρήσει σε ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα η ελληνική πολιτεία θα ακολουθήσει το παράδειγμα τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Crown: Το παρασκήνιο πίσω από την «ανάρμοστη» εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον

TV & Media / The Crown: Το παρασκήνιο πίσω από την «ανάρμοστη» εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον

Λόγω του σχετικού επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς, βλέπουν το φως λεπτομέρειες για το πώς η σημερινή πριγκίπισσα της Ουαλίας σκηνοθέτησε το να έρθει πιο κοντά στον πρίγκιπα Ουίλιαμ
NEWSROOM