Το Netflix θα γυρίσει τηλεοπτική σειρά στην Αίγυπτο για τον Μέγα Αλέξανδρο

Το Netflix θα γυρίσει τηλεοπτική σειρά στην Αίγυπτο για τον Μέγα Αλέξανδρο Facebook Twitter
Το Netflix θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες γυρίσματα για τη σειρά «Μέγας Αλέξανδρος», που βασίζεται στη ζωή του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη.
0

Το Netflix θα ξεκινήσει γυρίσματα στην Αίγυπτο για τη νέα σειρά «Μέγας Αλέξανδρος», με πρωταγωνιστή τον Βρετανό ηθοποιό Ben Whishaw. 

Σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, το Netflix θα αναβιώσει την ζωή του στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρου μέσα από γυρίσματα μιας ομώνυμης σειράς στην Όαση της Σίουα της Αιγύπτου.

Το Netflix θα γυρίσει τηλεοπτική σειρά στην Αίγυπτο για τον Μέγα Αλέξανδρο Facebook Twitter
Τα γυρίσματα της ομώνυμης σειράς θα γίνουν στην Όαση της Σίουα της Αιγύπτου.

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jack Holland, που αναμένεται να φτάσει στο Κάιρο μεταξύ 23 και 26 Ιανουαρίου προκειμένου να συναντηθεί με τεχνικούς αξιωματούχους και να επιθεωρήσει τις τοποθεσίες των γυρισμάτων, που έχουν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο ή τις αρχές Μαρτίου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Αμέσως μετά την τέλεση των γυρισμάτων στην Όαση της Σίουα, η σειρά θα ολοκληρωθεί στο Μαρόκο.

Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχθηκε επειδή συνέδεσε το όνομά της με τον Μεγάλο Έλληνα Στρατηλάτη, καθώς εκεί, στο ιερό του Άμμωνα Δία, λέγεται πως τον υποδέχτηκαν οι Αιγύπτιοι ιερείς με μεγάλες τιμές και ο αρχιερέας τον προσφώνησε «παιδί του Δία».

Το Netflix θα γυρίσει τηλεοπτική σειρά στην Αίγυπτο για τον Μέγα Αλέξανδρο Facebook Twitter
Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jack Holland και τον Μέγα Αλέξανδρο θα υποδυθεί ο Βρετανός ηθοποιός Ben Whishaw.

Το Netflix έκλεισε συμβόλαια με πολλούς καλλιτέχνες και παραγωγούς στην Αίγυπτο, οι οποίοι θα συνεργαστούν στα γυρίσματα της σειράς, ανάμεσά τους οι Magdy Nour και Khaled Safwat, που θα αναλάβουν το τεχνικό κομμάτι. Στη σειρά θα συμμετέχουν επίσης πολλοί νεαροί Αιγύπτιοι ηθοποιοί, απόφοιτοι της σχολής του Αιγύπτιου ηθοποιού και σκηνοθέτη Hossam Dagher. 

Ο πρώτος ρόλος του Ben Whishaw, που σύμφωνα με κριτικούς ενσαρκώνει την προσωπικότητα του θρυλικού στρατηλάτη, ήταν στο «The Trench» (1999) και συνέχισε με μικρότερους ρόλους στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και ταινίες μικρού μήκους. Ωστόσο έγινε διάσημος μέσα από τον ρόλο του στην ταινία «Perfume: The Story of a Murderer» (2006) στο πλευρό του Άλαν Ρίκμαν. 

Με πληροφορίες από Egypt Independent

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pamela Paul στη LiFO: «Η ελευθερία του λόγου βρίσκεται σε κίνδυνο»

Media / Pamela Paul στη LiFO: «Η ελευθερία του λόγου βρίσκεται σε κίνδυνο»

Η Αμερικανίδα συγγραφέας και για πολλά χρόνια υπεύθυνη του «The New York Times Book Review» περιγράφει τι σημαίνει καλή δημοσιογραφία, μιλά για το μέλλον των εντύπων και αναλύει γιατί σήμερα ο μισογυνισμός είναι έντονος και διαδεδομένος παγκοσμίως.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ