Μωρά Σύρων προσφύγων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα στο εξώφυλλο του ετήσιου τεύχους του Time

 

Το πέμπτο, ετήσιο τεύχος του Time, «The Year Ahead» (Ο χρόνος που έρχεται), κυκλοφορεί με τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα, όπου απεικονίζονται τέσσερα διαφορετικά μωρά Σύρων προσφύγων. Στο τεύχος παρουσιάζεται το project του περιοδικού «Finding Home», το οποίο θα καταγράψει το πρώτο έτος της ζωής αυτών των παιδιών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, και των γονιών τους.

 

Η επικεφαλής του γραφείου του Time στην Αφρική, Aryn Baker, η κινηματογραφίστρια Francesca Trianni και η φωτορεπόρτερ Lynsey Addario, καταγράφουν την προσφυγική κρίση μέσα από τα μάτια των τεσσάρων παιδιών: Rahaf, Heln, Hamida και Faraj. Σύμφωνα με τη Baker, περισσότεροι από 1.000 Σύροι πρόσφυγες γέννησαν στην Ελλάδα αυτή τη χρονιά.

 

 

Περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά στους πρώτους 12 μήνες της ζωής του, η Baker αναφέρει: «Τυλιγμένα σε κουβέρτες από δωρεές και φορώντας μεταχειρισμένα φορμάκια, [αυτά τα μωρά] κατά πάσα πιθανότητα θα περάσουν τουλάχιστον τους πρώτους μήνες της νέας ζωής τους σε βιαστικά χτισμένους στους προσφυγικούς καταυλισμούς, που προσφέρουν μικρή προστασία από τις παγωμένες θερμοκρασίες του χειμώνα και τα σμήνη κουνουπιών του καλοκαιριού».

 

 

 

«Βρίσκονται μεταξύ δύο κόσμων. Σε έναν κόσμο γεμάτο με άγνωστα πράγματα, σχεδόν το μόνο σίγουρο στη ζωή τους είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δουν την πατρίδα των γονιών τους μέχρι να είναι ενήλικες, αν όχι ποτέ», προσθέτει η Baker.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr