Το Mega δεν θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια - Οργή κι απογοήτευση από τους εργαζόμενους

Το Mega δεν θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια - Οργή κι απογοήτευση από τους εργαζόμενους Facebook Twitter
0

Την απόφαση να μη συμμετέχει το Mega στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών έλαβαν τελικά οι μέτοχοι του καναλιού, κρίνοντας το τίμημα υψηλό και προκαλώντας οργή και απογοήτευση στους επί 16 μήνες απλήρωτους από τον σταθμό εργαζόμενους. 

Οι τελευταίοι ήλπιζαν στην αίτηση για αδειοδότηση καθώς θα ήταν ένα πρώτο βήμα για να τερματιστεί η εργασιακή αβεβαιότητα που βιώνουν εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο και μάλιστα από τη στιγμή που πριν από λίγες εβδομάδες είχαν υπάρξει διαβεβαιώσεις -και πάλι από τους μετόχους- ότι το κανάλι θα υπαγόταν στον πτωχευτικό κώδικα. 

Αυτή η εξέλιξη θα επέτρεπε την υποβολή της σχετικής αίτησης αύριο Πέμπτη. Αντί αυτού και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι μέτοχοι του Mega ενημέρωσαν τις τράπεζες ότι δεν σκοπεύουν να διεκδικήσουν μία από τις 7 τηλεοπτικές άδειες, καθώς θεωρούν υψηλότατο το τίμημα των 35 εκ. ευρώ. 

Με την απόφαση αυτή, πρακτικά επισημοποιείται η απόφαση των μετόχων να μην προχωρήσουν στην κατάθεση φακέλου στο ΕΣΡ για την διεκδίκηση μίας από τις 7 προκηρυχθείσες τηλεοπτικές άδειες. 

Ας σημειωθεί ότι πλέον αναμένεται η αντίδραση των εργαζομένων του καναλιού, οι οποίοι στο σύνολό τους θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν στο πλαίσιο των προηγούμενων συνομιλιών τους με ανθρώπους της διοίκησης και βάσει πληροφοριών ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Ένωση Συντακτών: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι μέτοχοι του MEGA

Τους μετόχους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, οι οποίοι, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που προκηρύσσονται.

Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι του σταθμού παρέμειναν όμηροι για 16 μήνες, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο προσωπικής αντοχής, μη επιτρέποντας το "κλείσιμο" του σταθμού και την οριστική του απαξίωση. Παράλληλα, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι με παρεμβάσεις τους στήριξαν κάθε προσπάθεια διάσωσης του MEGA προς τις τράπεζες, το ΕΣΡ, τους μετόχους. Μάλιστα, μόλις πριν από 24 ώρες ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να μπουν στη δικαστική διαδικασία εξυγίανσης του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Στο διάστημα αυτό, εισέρεαν στο σταθμό μεγάλα χρηματικά ποσά από τις διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, βιώνοντας το μαρτύριο της σταγόνας, παρακολουθούσαν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Τράπεζες και τους βασικούς μετόχους με την προσδοκία ότι όταν αυτές θα ολοκληρωθούν, το κανάλι θα πάρει μέρος στη διαδικασία, θα λάβει μία από τις άδειες και θα επαναλειτουργήσει».

Αποτελεί, επομένως, πρόκληση, τονίζει η Ένωση Συντακτών στην ανακοίνωσή της, την ώρα που η δυνατότητα αυτή, επιτέλους, υπάρχει, να αρνούνται οι μέτοχοι να πάρουν μέρος στη διαδικασία αφήνοντας έτσι το κανάλι στην τύχη του και τους εργαζόμενους απλήρωτους και άνεργους. Επισημαίνουμε ότι στο διάστημα αυτό, η οικονομική θέση τόσο των μετόχων όσο και των Τραπεζών είναι σημαντικά βελτιωμένη, προσθέτει η ΕΣΗΕΑ.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους μετόχους να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και έστω την ύστατη στιγμή να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους.

Εργαζόμενοι MEGA: Κινδυνεύουν οι οικογένειές μας. Μέτοχοι και κυβέρνηση ας αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τους μετόχους του καναλιού να φέρονται να δηλώνουν προς τις τράπεζες πως δεν ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών.

Οι εργαζόμενοι του ''μεγάλου καναλιού'' επισημαίνουν ότι «αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
METAL GEAR SOLID SONY ΤΑΙΝΙΑ

TV & Media / Metal Gear Solid: Η Sony ετοιμάζει ταινία με το βιντεοπαιχνίδι - Ποιοι θα τη σκηνοθετήσουν

«Ως μακροχρόνιοι θαυμαστές του παιχνιδιού, είμαστε ενθουσιασμένοι και νιώθουμε τιμή που θα φέρουμε στη ζωή τους εμβληματικούς χαρακτήρες και τον αξέχαστο κόσμο του Hideo Kojima», δήλωσαν οι δύο σκηνοθέτες
THE LIFO TEAM
Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
WARNER BROS PARAMOUNT SKYDANCE

TV & Media / Η Paramount Skydance εξασφαλίζει $24 δισ. από κεφάλαια της Μέσης Ανατολής για τη συμφωνία με τη Warner Bros

Το υπέρογκο ποσό μειώνει παράλληλα τη συνεισφορά που θα χρειαστεί να καταβάλει ο Λάρι Έλισον, ενώ η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένει την έγκριση ρυθμιστικών αρχών και ειδική ψηφοφορία μετόχων
THE LIFO TEAM
Η Jessica Lange γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

TV & Media / Η Τζέσικα Λανγκ γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

Η θρυλική ηθοποιός επιστρέφει επίσημα στο American Horror Story για τη 13η σεζόν, με την παραγωγή να δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες από το γύρισμα και να επιβεβαιώνει ότι τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει.
THE LIFO TEAM
ΑΡΗΣ ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΣ

TV & Media / Άρης Μουγκοπέτρος: «Χρωστάω σε όποιον μιλάει ελληνικά αυτή τη στιγμή»

Ο μουσικός σχεδόν ένα χρόνο μετά το ατύχημα που του στοίχισε δύο δάχτυλα μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» για τους λόγους που απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του ατόμου που του έδωσε την κροτίδα αλλά και για την οικονομική του κατάσταση
THE LIFO TEAM