Καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ για την Ευτυχία Πενταράκη- «Πολεμοχαρείς αναμεταδόσεις, χωρίς αιδώ»

Καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ για την Ευτυχία Πενταράκη- «Πολεμοχαρείς αναμεταδόσεις, χωρίς αιδώ» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΤ
0

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει την απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Ισραήλ, Ευτυχία Πενταράκη για τον τρόπο κάλυψης του πολέμου.

«Παρακολουθώντας τις πολεμικές ανταποκρίσεις της ΕΡΤ από τα πρόσφατα πεδία πολέμου στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, αναγκαζόμαστε να προβούμε σε καταγγελία-ανακοίνωση αναφορικά με τον τρόπο και το ύφος μετάδοσης των ανταποκρίσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ για την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη.

«Ο λόγος για την προϊστάμενη του περιφερειακού σταθμού Χανίων στην Κρήτη κ. Ευτυχία Πενταράκη, την οποία η Διοίκηση της ΕΡΤ απέστειλε ως πολεμική ανταποκρίτρια στις εμπόλεμες περιοχές, προκειμένου να καλύψει δημοσιογραφικά τις εξελίξεις. Θεωρούμε ότι η αντικειμενικότητα, η δημοσιογραφική δεοντολογία, η τραγικότητα του πολέμου, η ενσυναίσθηση και ευαισθησία για την ανθρώπινη ύπαρξη, των αθώων θυμάτων και αμάχων ανεξαρτήτως προέλευσης, είναι τα βασικά στοιχεία που θα έπρεπε να διέπουν τους δημοσιογράφους που τιμούν το επάγγελμα, πολύ περισσότερο την πολεμική ανταπόκριση, όπως αρμόζει στη δημόσια τηλεόραση και τις παρακαταθήκες παλαιότερων και καταξιωμένων συναδέλφων σε ανάλογες περιπτώσεις» αναφέρει η ανακοίνωση.

Συνεχίζει δε, λέγοντας πως «αντί αυτού, παρακολουθούμε πολεμοχαρείς αναμεταδόσεις, χωρίς αιδώ, χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα και το δράμα που βιώνουν οι λαοί της περιοχής και αναδύει η φρίκη του πολέμου. Ανταποκρίσεις που υποδηλώνουν χαρά για τον πόλεμο, σκηνές με χορούς και τραγούδια με τον στρατό για τις πολεμικές επιχειρήσεις που θα ακολουθήσουν, σκοτώνοντας αμάχους και παιδιά, περιχαρείς αναδείξεις των οπλικών συστημάτων και στρατιωτικών επιτευγμάτων, περιγραφές που αντιμετωπίζουν το δράμα του πολέμου στο επίπεδο της παιδικής χαράς» καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Επισημαίνει δε, ότι «οι συγκεκριμένες ανταποκρίσεις της κας Πενταράκη, όχι μόνο δεν αντιλαμβάνονται την τραγικότητα των στιγμών, αλλά προσβάλουν βάναυσα, τόσο την ανθρώπινη τραγωδία, όσο και το «περί κοινού δικαίου αίσθημα» που επιβάλλεται να διακρίνει την μορφή και το περιεχόμενο των πολεμικών ανταποκρίσεων της δημόσιας τηλεόρασης»

»Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της ΕΡΤ για τη συγκεκριμένη επιλογή, την κα Ευτυχία Πενταράκη για το ύφος και τρόπο αναμετάδοσης που υπερβαίνει τα εσκαμμένα και καλούμε τον κ. Ζούλα, την ΕΣΗΕΑ και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προστατεύοντας το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, την δημοσιογραφική δεοντολογία, την αντικειμενική ενημέρωση, την ανθρώπινη υπόσταση και ζωή μπροστά στο ατελείωτο δράμα της φρίκης του πολέμου» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2026: Επιστολή του BDS στους υποψηφίους του Sing for Greece για μποϊκοτάζ του διαγωνισμού

TV & Media / Eurovision 2026: Επιστολή του BDS στους υποψηφίους του Sing for Greece για μποϊκοτάζ του διαγωνισμού

Η οργάνωση απευθύνει έκκληση προς τους συμμετέχοντες να αποχωρήσουν από τον διαγωνισμό ή αν διακριθούν, να μην αναλάβουν την εκπροσώπηση της χώρας στον μουσικό διαγωνισμό
THE LIFO TEAM
Eurovision 2026: Φαβορί για τη νίκη στον εθνικό τελικό ο Akylas - Σαρώνει στα στοιχήματα

TV & Media / Eurovision 2026: Φαβορί για τη νίκη στον εθνικό τελικό ο Akylas - Σαρώνει στα στοιχήματα

Η εκρηκτική πορεία του «Ferto» σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει αγγίξει τις 1.400.000 προβολές στο YouTube, αποτυπώνεται πλέον ξεκάθαρα και στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών
THE LIFO TEAM
«Αυτό που είπε είναι σαχλαμάρα»: Το σχόλιο του Μίλτου Πασχαλίδη για τις δηλώσεις Καρυστιανού περί άμβλωσης

TV & Media / «Αυτό που είπε είναι σαχλαμάρα»: Το σχόλιο του Μίλτου Πασχαλίδη για τις δηλώσεις Καρυστιανού περί άμβλωσης

«Της είχε και έχει συμπάθεια όλος ο κόσμος γιατί έχασε το παιδί της και θέλουμε να δικαιωθεί με κάθε τρόπο ο αγώνας της. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούμε και με ό,τι λέει» εξήγησε ο γνωστός τραγουδοποιός
THE LIFO TEAM