Πρωθυπουργός Σκωτίας: Είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε άσυλο στον λαό της Γάζας

Πρωθυπουργός Σκωτίας: Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε άσυλο στον λαό της Γάζας Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας, Χάμζα Γιούσαφ ανακοίνωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προσφέρει άσυλο στον λαό της Γάζας.

Η Σκωτία είναι η πρώτη χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μία από τις πρώτες στον κόσμο που υποδέχεται Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

«Καλωσορίσαμε εκείνους (τους πρόσφυγες) από τη Συρία, την Ουκρανία και πολλές άλλες χώρες, και πρέπει να το κάνουμε ξανά», είπε ο Χάμζα Γιούσαφ. «Η Σκωτία είναι πρόθυμη να είναι η πρώτη χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα προσφέρει ασφάλεια και καταφύγιο σε όσους παγιδεύονται σε αυτές τις τρομερές επιθέσεις», πρόσθεσε.

Κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να «δεσμευτεί για ένα παγκόσμιο πρόγραμμα προσφύγων» για το 1 εκατ. ανθρώπους που εκτοπίστηκαν στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας σημείωσε σε πρόσφατη ομιλία του ότι η σύζυγός του, Νάντια Ελ-Νάκλα, είναι Σκωτσέζα και Παλαιστίνια και έχει οικογένεια που ζει στη Γάζα.

«Ο κουνιάδος μου είναι γιατρός στη Γάζα», είπε ο πρωθυπουργός της Σκωτίας. «Όταν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του στο τηλέφωνο, μας λέει για τις σκηνές της απόλυτης σφαγής. Τα νοσοκομεία εξαντλούνται από ιατρικές προμήθειες, οι γιατροί και οι νοσοκόμες πρέπει να πάρουν την πιο δύσκολη απόφαση από όλες: ποιον να θεραπεύσουν και ποιον να αφήσουν να πεθάνει. Αυτό δεν επιτρέπεται, όχι στην εποχή μας».

»Λοιπόν, πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να φύγουν και ούτε θα έπρεπε να φύγουν, αλλά για τα εκατομμύρια που έχουν εκτοπιστεί μόνο σε αυτήν την τρέχουσα σύγκρουση, για όσους θέλουν να φύγουν, θα πρέπει να υπάρχει ένα παγκόσμιο πρόγραμμα προσφύγων», είπε ο Χάμζα Γιούσαφ .«Λόγω του τεράστιου αριθμού (προσφύγων), ο κόσμος πρέπει να εμπλακεί».

«Ας πούμε ότι η Σκωτία θα είναι ένα καταφύγιο για αυτούς. Ας το δείξουμε για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά για τον λαό της Γάζας», είπε ο Γιούσαφ.

Ο Γιούσαφ πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία της Σκωτίας θα φροντίσουν τους ανθρώπους στη Γάζα που έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο στο Ισραήλ ενώ προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση της Βρετανίας να υποστηρίξει την εκκένωση τραυματισμένων αμάχων στη Γάζα.

Η Ιορδανία και η Αίγυπτος έχουν δηλώσει ότι δεν είναι πρόθυμες να δεχθούν Παλαιστίνιους πρόσφυγες εν μέσω του πολέμου. Στις ΗΠΑ, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις έχουν πει και οι δύο ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να δεχθούν πρόσφυγες από τη Γάζα. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα είπε ότι δεν είναι όλοι οι κάτοικοι της Γάζας μέλη της Χαμάς, αλλά «είναι όλοι αντισημιτικοί». 

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, ωστόσο, οι περισσότεροι Αμερικανοί δήλωσαν ότι θέλουν οι ΗΠΑ να βοηθήσουν τους αμάχους στη Γάζα.

Με πληροφορίες του The Hill/Vice

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM