Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε με ανάρτησή του το Ίδρυμα Μνήμης του Άουσβιτς εναντίον της τηλεοπτική σειράς "Hunters", στην οποία πρωταγωνιστεί ο Αλ Πατσίνο στο ρόλο ενός κυνηγού φυγόδικων Ναζί.

 

Η νέα σειρά που ξεκίνησε να προβάλλεται στο Amazon Prime, ξεκινά στη Νέα Υόρκη του 1977 με την προσπάθεια ενός εφήβου να ανακαλύψει τον δολοφόνο της γιαγιάς του ώσπου ο δρόμος τον βγάζει στον Μέγιερ Όφερμαν (Αλ Πατσίνο), διώκτη (όπως και η γιαγιά του μικρού) των Ναζί εγκληματιών πολέμου που παραμένουν ακόμα τότε ελεύθεροι και ατιμώρητοι. Κάποια στιγμή, παρουσιάζεται στη σειρά και ένα φανταστικό παιχνίδι σκακιού με ανθρώπινα πιόνια και φόντο το κολαστήριο του Άουσβιτς.

 

Αυτό ακριβώς το στοιχείο της πλοκής ήταν που προκάλεσε την έντονη και οργισμένη αντίδραση του Ιδρύματος Μνήμης του Άουσβιτς που ανέβασε την εξής ανάρτηση την Κυριακή στο Twitter:

 

«Το Άουσβιτς ήταν γεμάτο από φριχτό πόνο και βασανιστήρια που έχουν καταγραφεί στις μαρτυρίες των επιζώντων. Η εφεύρεση ενός ψεύτικου παιχνιδιού σκάκι στη σειρά @huntersonprime δεν αποτελεί μόνο μια επικίνδυνη ανοησία και καρικατούρα, καλωσορίζει επίσης τους αρνητές του μέλλοντος. Τιμούμε τα θύματα μόνο αν σεβόμαστε την ακρίβεια των γεγονότων».

 

 

Κάποιοι οπαδοί της σειράς επιχειρήσαν να την υπερασπιστούν στα σχόλια της ανάρτησης, γράφοντας ότι πρόκειται για έργο μυθοπλασίας, η απάντηση όμως εκ μέρους του οργανισμού εμμένει στη θέση του Ιδρύματος ότι η πλοκή της σειράς είναι «ασεβής» και «επικίνδυνη».