Διαβάζοντας καθημερινά το εξώφυλλο της Δημοκρατίας προσπαθώ να μπω στη λογική των αναγνωστών της. Τι περιμένουν άραγε από αυτή; Η Δημοκρατία απευθύνεται στον ορκισμένο οπαδό της Νέας Δημοκρατίας. Που δεν είναι φιλελεύθερος, που δεν είναι νέοφιλελεύθερος, που δεν είναι εθνικιστής, που δεν είναι πατριώτης, που δεν είναι θρήσκος, που είναι απλά Νέα Δημοκρατία. Και τίποτα άλλο. Στο σημερινό εξώφυλλο της ασχολείται με μια μεγάλη τραγωδία, αυτή της έκρηξης στην Κύπρο, και βλέπει δαίμονες. Ενώ όλος ο υπόλοιπος τύπος αναφέρεται στις ελλείψεις και στην ανύπαρκτη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, η Δημοκρατία, «μυρίζεται» σαμποτάζ. Ημερολογιακές συμπτώσεις,  ενεργειακά συμπεράσματα, η επιθυμία κάποιων να συσκοτιστεί το νησί και φυσικά η δίψα για αίμα και νεκρούς. Φυσικά, αν εμείς, επιθυμούμε να το συνεχίσουμε κι άλλο θα φτάναμε στη διαπίστωση ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι… Τούρκοι ή τουλάχιστον κάποιες εθνικιστικές οργανώσεις τους. Με αυτό το χτύπημα επιφέρουν πλήγμα και στην ελληνική πλευρά της Κύπρου αλλά και στο νέο σύμμαχό μας και εχθρό τους, το Ισραήλ.

 

Αυτό που κάνει, όμως, το εξώφυλλο ακαταμάχητο είναι το κάτω αριστερά χτύπημα για την Άννα Ζωηρού… του Καρατζαφέρη. Με τον εύγλωττο τίτλο: «Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων… Ζωηρού Ενδιαφέροντος», μας κάνει να νιώθουμε ευχάριστα όταν ξέρουμε ότι τις ΔΕΚΟ θα τις αξιοποίηση αυτή η αξιόλογη προσωπικότητα. Πουλάμε που ξεπουλάμε να δούμε και καμιά ξανθιά.

 

Υ.Γ. Παρ’ όλο που η Ζωηρού θα φερθεί ζωηρά, η εφημερίδα αναιρεί τις ικανότητες της στο ίδιο εξώφυλλο, με τη δήλωση Οικονόμου στη Βουλή ότι δεν θα καταφέρουμε να εξοικονομήσουμε με τίποτα 50 δις ευρώ.