Η εβδομάδα που το «MasterChef» έγινε σκληρό ριάλιτι

Η εβδομάδα που το «MasterChef» έγινε σκληρό ριάλιτι Facebook Twitter
Μία που είδαμε τον Γιώργο να φεύγει και μία να ξαναγυρνάει.
0

Καλέ, τι έγινε αυτή την εβδομάδα; Κόλαση! Μία που είδαμε τον Γιώργο να φεύγει και μία να ξαναγυρνάει. Τι να πω για τον Κώστα, παίκτη που εγώ υποστηρίζω! Πέταξε έξω και τον Ηλία και τον Γιώργο. Ούτε εγώ δεν το περίμενα! Τον Γιώργο, βέβαια, τον έβγαλε η παραγωγή, γιατί ήξερε ότι θα τον ξαναφέρει στο καπάκι. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Η Μαρία χρησιμοποίησε τη Mastercard και ανέβασε την Ντέμη στον εξώστη, με αποτέλεσμα να κατέβει να μονομαχήσει ο Κώστας με τον Γιώργο. Ευτυχώς που μεσολάβησε το Πάσχα και δεν προβλήθηκε το επεισόδιο της αποχώρησης τη Μεγάλη Εβδομάδα, διότι τη μάνα μου, τις κολλητές μου και πολλές άλλες αιθέριες υπάρξεις, όλες ταμένες φαν του Γιώργου, δεν θα ήξερα πώς να τις μαζέψω από την απογοήτευση. Έτσι τουλάχιστον, αφού πρώτα έκλαψαν με την τελευταία αγκαλιά Γιώργου-Κώστα, στο καπάκι είδαμε το τρέιλερ της επιστροφής και γλιτώσαμε τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά.

Η Μαρία είπε, βέβαια, τις ψεματούρες της, ότι και καλά το βρήκε άδικο που ψήφισαν την Ντέμη, γι' αυτό την έσωσε με την κάρτα. Στο επόμενο επεισόδιο, όμως, την είδαμε κανονικότατα να λέει υπερήφανη στον Μπέλλο ότι έσπασε δύο φίλους και χαμογελούσε όπως η Κρουέλα ντε Βιλ. Μόνο που εκείνη είναι η Κούλα ντε Παρί. Έχει μόνο την κακία της Κρουέλας, όχι το άψογο στυλ της. Να, ορίστε, έγινε και κέντημα το όνομα που της έδωσα.

Τα επεισόδια της Τρίτης και της Τετάρτης πρέπει να έκαναν ρεκόρ τηλεθέασης. Δεν έχω λόγια για τα τουίστ που σκέφτηκε η ομάδα της παραγωγής. Ούτε η «Αγανάκτηση» του Φίλιπ Ροθ, όταν γυρίστηκε σε ταινία, δεν είχε τέτοια πλοκή. Αν υπήρχαν ελληνικά Emmys, θα τα είχατε σαρώσει όλα, αγαπητοί μου. Συγχαρητήρια!

Έτσι, για το ξόρκι, γιατί τον Κώστα τον ματιάζουν συνέχεια και αυτή και η Κατερίνα, με αποτέλεσμα να πάθει μηνίσκο! Δεν μας έφτανε η τενοντίτιδα. Η Κατερίνα, πλέον, είναι ένα αθώο πασχαλινό αρνάκι μπροστά στη Μαρία, από αυτά που γλίτωσαν τη σούβλα. Έλα, όμως, που, όπως έχουμε ξαναπεί, Karma is a bitch. Έφυγε η καρτούλα από τα χέρια της Κούλα ντε Παρί και τώρα που οι παίκτες έγιναν πάνω από δέκα στο παιχνίδι, η κάρτα θα ξαναβγεί στην «αγορά». Έτσι, και έχασε την κάρτα αλλά και ξαναμπήκε ο Γιώργος στο σπίτι. Βέβαια, φαντάζομαι ότι τελικά κάπου προτιμούσε τον Γιώργο, γιατί αν έμπαινε ο Ηλίας, σύμφωνα με τα πρωινάδικα, αυτό θα ήταν η απόλυτη καταστροφή. Τα calisthenics του Γιώργου την έσωσαν. Να τα λέμε κι αυτά.

Η εβδομάδα που το «MasterChef» έγινε σκληρό ριάλιτι Facebook Twitter
Η Μαρία είπε, βέβαια, τις ψεματούρες της, ότι και καλά το βρήκε άδικο που ψήφισαν την Ντέμη, γι' αυτό την έσωσε με την κάρτα. Στο επόμενο επεισόδιο, όμως, την είδαμε κανονικότατα να λέει υπερήφανη στον Μπέλλο ότι έσπασε δύο φίλους και χαμογελούσε όπως η Κρουέλα ντε Βιλ. Μόνο που εκείνη είναι η Κούλα ντε Παρί. Έχει μόνο την κακία της Κρουέλας, όχι το άψογο στυλ της. Να, ορίστε, έγινε και κέντημα το όνομα που της έδωσα. Κεντημα: Κ. Σαββοπούλου, Β612, Καραϊσκάκη 35, Ψυρρή.

Τα επεισόδια της Τρίτης και της Τετάρτης πρέπει να έκαναν ρεκόρ τηλεθέασης. Δεν έχω λόγια για τα τουίστ που σκέφτηκε η ομάδα της παραγωγής. Ούτε η «Αγανάκτηση» του Φίλιπ Ροθ, όταν γυρίστηκε σε ταινία, δεν είχε τέτοια πλοκή. Αν υπήρχαν ελληνικά Emmys, θα τα είχατε σαρώσει όλα, αγαπητοί μου. Συγχαρητήρια!

Ας ξεκινήσουμε την ανασκόπηση από τη νίκη της ομάδας της Μαρίας. Καλεσμένοι ήταν οι ιδιοκτήτες του Oinoscent. Ένας χαλβάς όνομα και πράγμα κέρδισε τη δοκιμασία, και μάλιστα ως fine dining γλυκό. Το φάγαμε κι αυτό. Μέχρι να μάθει ο Σταυρής το 1, 2, 3, 4 (δηλαδή τον τυφλοσούρτη για τη συνταγή του χαλβά) δεινοπάθησε ο Βαρθαλίτης. Το γεγονός ότι έβαλαν ηλιέλαιο στην παρασκευή το αφήνω στην κρίση σας. Κερδίζει, λοιπόν, με αυτόν τον τρόπο η ομάδα της Μαρίας και πάνε στο Ovio, εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη, και μπαίνουν οι άλλοι σε διαδικασία ασυλίας. Καλεσμένος ο εκπληκτικός σεφ του εστιατορίου sushimou, Αντώνης Δρακουλαράκος. Όλοι μαζί οι παλιοί τουιτεράδες υποκλιθήκαμε βαθιά, καθώς μας έχει μάθει όσα κανείς για την κουζίνα της Άπω Ανατολής μέσα στα χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει καλεσμένος σεφ σε διαδικασία ασυλίας. Μιας ασυλίας που ήταν, βεβαίως βεβαίως, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του John, ο οποίος κέρδισε άνετα. Όταν και πιο παλιά ήταν στον τάκο ο John, το πιάτο αντιγραφής ήταν πάπια. Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είν' ο παπάς; Μια πάπια, μα ποια πάπια! Το Nolan, το Οinoscent, το Οvio και το sushimou είναι όλα κυριολεκτικά στο ίδιο τετράγωνο. Εγκάρδιοι φίλοι όλοι οι σεφ μεταξύ τους.

Πάμε στη δοκιμασία αποχώρησης. Καλεσμένοι για να κρίνουν ήταν παίκτες από το περσινό «MasterChef». Δεν έρχονται πια μεγάλοι σεφ στην εκπομπή; Ακατανόητο μας φάνηκε. Το πιάτο δεν μου άρεσε, αλλά αυτά είναι γούστα. Ο Γιώργος είναι ξεκάθαρα κουρασμένος. Τον έχει τσακίσει η ίντριγκα. Του ανοίγει η μπαλοτίνα. Χάνει και πάει να ξεκουραστεί, για ένα βράδυ τουλάχιστον, έξω από την κακιά ενέργεια του σπιτιού. Η Μαρία, σαν ένας άλλος άνθρωπος, έχει πια πάρει τέτοιο αέρα έπαρσης από τότε που «κέρδισε» το τεστ δημιουργικότητας, που έχουμε μείνει όλοι παγωτό. Τη βοηθάει, βέβαια, το γκομενιλίκι με τον Μπέλλο. Όπως συμβαίνει σε πολλά ζευγάρια, υπάρχει συγχώνευση μεταξύ τους και νομίζει ότι έχει εκείνη τα δύο μέτρα μπόι.

Η Μάρλεν έγραψε μόλις προχθές κάτι φρικτά ποστ στη σελίδα της στο Facebook για τη Μαρία. Το επεισόδιο της Τετάρτης ήταν γυρισμένο στις 5 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με αυτά που άκουσα στην τηλεόραση. Άρα, τι ώθησε τη Μάρλεν να τα γράψει αυτά μετά από δυόμισι μήνες; Φαντάζομαι τι μας περιμένει στα επόμενα επεισόδια! Ελπίζω να είναι όλα μυθεύματα του μυαλού της. Αλλά, μετά πάλι, βγήκε η Κατερίνα Καινούργιου και κάπου την επιβεβαίωσε. Πιάσ' το αυγό και κούρευ' το! Ή, όπως είπε ο Βαρθαλίτης, σε λίγο από την πολλή σαπουνόπερα θα ξεχάσουμε πώς βράζεται ένα αυγό. Βig Brother Κitchen edition είχα χαρακτηρίσει το παιχνίδι σε προηγούμενο άρθρο. Ε, προσθέστε και λίγο «Power of Love» για να είστε μέσα. Διάφοροι θεωρούν ότι αν συνεχίσει έτσι, του χρόνου θα αλλάξουν οι κριτές. Έχουν πέσει στα μάτια πολλών. Στα δικά μου, ποτέ. Ξέρω τι σημαίνει να μεγαλώνεις οικογένεια. Ο Αργύρης Αγλαμίσης, που, μαζί με τον Συμεωνίδη, είναι ο πιο αγαπημένος μου παίκτης απ' όλες τις σεζόν, έγραψε στη σελίδα του μετά το τελευταίο επεισόδιο: «Συγγνώμη που το λέω αυτό, αλλά θεωρείται πιο δημιουργικό να κάνεις αντιγραφή ενός πιάτου που σου έχουν δείξει από το να φτιάξεις κάτι από το μηδέν;» Έλα μου ντε!

Η εβδομάδα που το «MasterChef» έγινε σκληρό ριάλιτι Facebook Twitter
Μπέλλος-Μαρία: Το ζευγάρι του MasterChef

Κάνεις τεστ δημιουργικότητας. Ο Ηλίας, πολύ σωστά και τίμια, ρωτάει ποιος θέλει να κατέβει να τον ανταγωνιστεί. Διότι, όποιον, μα όποιον και να διάλεγε εκείνος, κάτι θα του έσουρναν. Ο Μπέλλος, σαν ορίτζιναλ λαϊκό παιδί της Ασπροβάλτας, θέλει να τις βγάλουν έξω και να τις μετρήσουν. Το παίρνει πάνω του, λοιπόν, γιατί ξέρει το μέγεθός του. Κατέβηκε όχι για να σώσει τη Μαρία αλλά για να πετάξει έξω από το παιχνίδι έναν επικίνδυνο αντίπαλο. Το επιβεβαίωσε και ο Ιωάννης που μίλησε την Παρασκευή στο Star. Εκτός εάν τα είπε έτσι ο Ιωάννης, κάπως για να σώσει την τιμή του φίλου του Δημήτρη, μια και, όπως είπαν στην TrashTV, τον χώρισε τελικά η Μαρία, αφού έφυγαν από το σπίτι. Αναλώσιμοι είναι, δυστυχώς, οι έρωτες στις παιδικές κατασκηνώσεις. Τα έχουμε μάθει αυτά κι εμείς από τα μικράτα μας.

Δίνεις τα άπειρα πλεονεκτήματα στον Μπέλλο και καλά κάνεις, γιατί ο παίκτης είναι ήδη μέσα στο σπίτι και δικαιούται το προβάδισμα. Ο Μπέλλος είπε πολλές φορές ότι δεν περίμενε καν να βγάλει ο Ηλίας πιάτο με το άκυρο καλάθι που του έδωσε. Όμως ο Ηλίας βγάζει όχι απλώς πιάτο αλλά ένα γλυκό σούπερ, λες κι ήταν φτιαγμένο για «σκουφάτο» εστιατόριο! Σαφώς πολύ ανώτερο του Μπέλλου, από κάθε άποψη. Μη μας κοροϊδεύετε, σεφ. Ξεκάθαρα δεν τον θέλατε. Δεν είναι κακό να το παραδεχθείτε. Δεν τον γουστάρετε, πώς το λένε; Έτσι κι αλλιώς, έχουμε καταλάβει, πια, ποιους ευνοείτε. Εσείς, όχι η παραγωγή. Η παραγωγή μια χαρά κάνει τη δουλειά της και τα έχουν πάει άψογα στην τηλεθέαση. Κρίμα να έχετε Bib Gourmand και να επιβραβεύετε την αντιγραφή και όχι την αυθεντική δημιουργία. Έτσι κάνατε τα μενού σας; Δεν το νομίζω. Μην τα ξεφτιλίσουμε και όλα για ένα ριάλιτι.

Κι όσο για τη γρανίτα που έφτιαξε ο Ηλίας στο τέλος, η Μαριάννα την πρότεινε πρώτη, όχι ο Γιώργος. (Η Μαριάννα, που μέχρι σήμερα διατηρεί την υψηλότερη βαθμολογία, 9/10, σε πιάτο αντιγραφής. Πήγε προετοιμασμένη στο τεστ επιστροφής και τους πήρε τα σώβρακα.) Ο εξώστης μόνο τα λουλουδάκια ως ντεκόρ πρότεινε στον Μπέλλο να βάλει, προφανώς για να ταιριάζει με το βάψιμο της Μαρίας. Η αισθητική, από γυαλιά, βαψίματα, φρύδια και αποτρίχωση μέχρι το ντύσιμο, πιο πολύ τους νοιάζει από τη μαγειρική. Βλέπω σήμερα σε διαφήμιση τη Μαρία να φιγουράρει ως μανεκέν για ποδιές. Μια χαρά θα τα πάει. Έκαστος εφ' ω ετάχθη.

Η εβδομάδα που το «MasterChef» έγινε σκληρό ριάλιτι Facebook Twitter
Ο Αθηναγόρας Κωστάκος με τους κριτές του MasterChef

Σας δίνω σήμερα, που έχει τελειώσει και η νηστεία, μια συνταγή για ένα ελληνικό μπέργκερ με προβατίνα, πραγματικά πεντανόστιμο, του Αθηναγόρα Κωστάκου, που είναι κουμπάρος του σεφ Κουτσόπουλου. Τη θυμήθηκα βλέποντας τον θείο Λεωνίδα να ταΐζει στο στόμα τον αγαπημένο του παίκτη, Σταύρο Βαρθαλίτη, ένα παϊδάκι προβατίνας και μετά να αγκαλιάζονται σφιχτά και να φιλιούνται. Από δίπλα πήγε και η Μαρία, να γλείψει κι αυτή λίγο. Φυσικά, κανένας από τους δύο δεν ανήκει στη δική του ομάδα. Στην δική του ομάδα ήταν ο Ηλίας.

Νομίζαμε ότι θα γινόταν ευκολότερο να βλέπουμε σωρό αδικιών, αλλά δεν είναι έτσι. Καθεμία πονάει εξίσου με την τελευταία. Ελπίζουμε, λοιπόν, για το καλύτερο και προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Επειδή το χειρότερο, με κάποιον τρόπο, σίγουρα θα μας πετύχει στα επόμενα επεισόδια.

Η εβδομάδα που το «MasterChef» έγινε σκληρό ριάλιτι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Athens Art Studio. Από το σεμινάριο “ASADO TECHNIQUES” που συντόνισε η εταιρία Gastronomy Essentials και διοργάνωσε το ΙΝΣΕΤ

Μπέρκερ προβατίνας

Υλικά

Για το μπέργκερ

500 γρ. κιμάς προβατίνας

300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, από λάπα

2 λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα και σοταρισμένα

1 γρ. ρίγανη

1 γρ. κανέλα

1 γρ. κύμινο

Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Για το topping

2 τεμ. ψωμί μπριός

60 γρ. πελτές ντομάτας

60 γρ. γιαούρτι

60 γρ. φέτα

2 φέτες κόκκινο κρεμμύδι

2 ψητές πιπεριές πράσινες κέρατο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά του μπέργκερ και του δίνετε σχήμα. Έπειτα, το αποθηκεύετε στο ψυγείο για λίγες ώρες. Ψήνετε σε καλά ζεσταμένο φούρνο ή bbq, με ανοιχτά κλαπέτα, 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Ψήνετε ελαφρά το κάτω μέρος του ψωμιού με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλείφετε με πελτέ και από πάνω τοποθετείτε γιαούρτι, τριμμένη φέτα και το μπέργκερ.

Τελειώνετε το πιάτο με ψητές πιπεριές κέρατο και το πάνω (καπάκι) ψωμί και σερβίρετε με έξτρα καπνιστό αλάτι.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ