Η Disney αφαίρεσε μία σκηνή από το Toy Story 2, καθώς υπήρχαν υπονοούμενα σεξουαλικής παρενόχλησης. 

 

Είκοσι χρόνια μετά την πρεμιέρα του επιτυχημένου σίκουελ κινουμένων σχεδίων της Pixar, η σκηνή όπου ο γέρικος χαρακτήρας Stinky Pete φαίνεται να μιλά και να αγγίζει δύο Barbie, υποσχόμενος στις κούκλες κάποιον ρόλο στην επόμενή ταινία Toy Story 3, αφαιρέθηκε από την εκδοχή που είναι διαθέσιμη στις ψηφιακές πλατφόρμες, όπως μεταδίδει ο Guardian.

  

Μετά τη δημιουργία του πρώτου Toy Story, to 1995, η Pixar είχε υπογράψει δεκαετές συμβόλαιο με την Disney, για την δημιουργία πέντε ακόμα ταινιών, από τις οποίες η Disney θα εισέπραττε το 10% με 15% των εσόδων και θα διατηρούσε τα πνευματικά δικαιώματα των χαρακτήρων των ταινιών.

 

Το ψεύτικο "bloober" εμφανιζόταν στους τίτλους τέλους της ταινίας, παρουσιάζοντας τους χαρακτήρες του Toy Story 2 να κάνουν δήθεν λάθη και φάρσες σε σκηνές με απρόοπτα που θα κόβονταν στη συνέχεια, όπως συμβαίνει με τις ταινίες που παίζουν κανονικοί ηθοποιοί και όχι ψηφιακοί - και ως εκ τούτου αλάνθαστοι - χαρακτήρες. 

 

Η Disney έκοψε σκηνή του Toy Story 2 με υπονοούμενα σεξουαλικής παρενόχλησης

 

Η Disney έκοψε σκηνή του Toy Story 2 με υπονοούμενα σεξουαλικής παρενόχλησης

 

Όπως σχολιάζουν αρκετοί ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και απλοί θεατές, η σκηνή κάθε άλλο παρά ασυνήθιστη είναι στη βιομηχανία του θεάματος, που άνδρες σε θέσεις ισχύος απαιτούν σεξουαλικές εξυπηρετήσεις και παρενοχλούν υφισταμένους τους, υποσχόμενοι ευκαιρίες καριέρας και προαγωγές. Στον απόηχο του κινήματος #metoo όπου αναρίθμητες γυναίκες κατήγγειλαν τέτοιες συμπεριφορές και ακόμα και βιασμούς, η επίμαχη σκηνή κρίθηκε προφανώς ακατάλληλη και αφαιρέθηκε «σιωπηλά» από την Dinsey. Εκτός από την ψηφιακή έκδοση της ταινίας, η σκηνή δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε στους τελευταίους δίσκους Blu Ray. 

 

Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, ο Τζον Λάσετερ που είχε σκηνοθετήσει το Toy Story 2 (σ.σ συνιδρυτής της Pixar και επικεφαλής του τμήματος κινουμένων σχεδίων της Disney) αποχώρησε οριστικά από την Disney όταν βρέθηκε και ο ίδιος αντιμέτωπος με καταγγελίες συναδέλφων του για απρεπή συμπεριφορά.

 

 

 

Με πληροφορίες από Guardian