Η Amazon είναι σε συζητήσεις για την εξαγορά των MGM Studios, έναντι 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες.

 

Την είδηση για πληροφορίες περί συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές μετέδωσαν πολλά διεθνή ΜΜΕ. Ανάμεσά τους οι New York Times, που επικαλούνται τρεις πηγές για αυτές τις διαπραγματεύσεις.

 

Τα MGM Studios, που μετρούν σχεδόν έναν αιώνα ζωής, αναζητούν αγοραστή τους τελευταίους μήνες. Η Apple και η Comcast εξέτασαν αυτή την επένδυση πριν από την Amazon, εκτιμώντας την αξία των MGM Studios στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους ΝΥΤ. Συζητήσεις με τα MGM Studios είχε κάνει και το Netflix, στις αρχές του χρόνου, αναφέρει ο Guardian, αλλά η «τιμή» αποδείχθηκε εμπόδιο. Δεν είναι σαφές πόσα χρήματα είναι διατεθειμένη να διαθέσει η Amazon. Τα περισσότερα που έχει δώσει για μία εξαγορά έως τώρα ήταν τα 13,4 δισεκατομμύρια που κόστισε στην εταιρεία η απόκτηση της Whole Foods, το 2017.

 

Οι πληροφορίες για τις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έρχονται στο φως μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκε ότι WarnerMedia και Discovery ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός νέου «γίγαντα» στις υπηρεσίες streaming, ένας τομέας όπου ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα πιο σφοδρός.

 

Η απόκτηση των MGM Studios θα αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό βήμα για το Amazon Prime, καθώς η πλατφόρμα θα είχε πρόσβαση σε έναν τεράστιο κατάλογο ταινιών και τηλεοπτικών πρότζεκτ που καλύπτει τις πολλές δεκαετίες. Περιεχόμενο που καλύπτει από τη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ μέχρι τη σημερινή εποχή και που περιλαμβάνει από κλασικές ταινίες όπως το «Μπεν Χουρ», το «Όσα παίρνει ο άνεμος» και ο «Μάγος του Οζ», μέχρι τις περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ. Η βιβλιοθήκη των MGM Studios περιλαμβάνει 4.000 τίτλους ταινιών και 17.000 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος.