Συγχώνευση της WarnerMedia με τη Discovery ανακοίνωσε η AT&T

Συγχώνευση της WarnerMedia με τη Discovery ανακοίνωσε η AT&T Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο αμερικανικός όμιλος AT&T ανακοίνωση τη συγχώνευση της θυγατρικής του, WarnerMedia με την Discovery.

 


Με την κίνηση αυτή δημιουργείται ένας νέος κολοσσός στον τομέα των media, με στόχο να αντιμετωπίσει το Netflix και τη Disney στην παγκόσμια «κούρσα» των πλατφορμών streaming.

 

Στην WarnerMedia ανήκουν μεταξύ άλλων το CNN και το HBO, ενώ στην Discovery, πέρα από το ομώνυμο κανάλι ανήκει μεταξύ άλλων και το Eurosport.

 

Η AT&T θα λάβει περίπου 43 δισ. δολάρια σε μετρητά και χρεώγραφα και οι μέτοχοί της το 71% της εταιρείας που θα ιδρυθεί. Η Discovery θα κατέχει το 29% του νέου ομίλου.

 

Η κίνηση αυτή γίνεται τρία χρόνια μετά την εξαγορά της Time Warner- προηγούμενη επωνυμία της WarnerMedia-- από την AT&T, τη μεγαλύτερη αμερικανική καλωδιακή εταιρεία και τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στην κινητή τηλεφωνία, έναντι 85 δισ. δολαρίων.

 

«Η νέα εταιρεία θα μπορεί να επενδύσει περισσότερα σε πρωτότυπα περιεχόμενα για τις υπηρεσίες streaming της, να βελτιώσει τις επιλογές προγραμματισμού στα τηλεοπτικά κανάλια της με πληρωμή (...) και να προτείνει πιο καινοτόμες επιλογές στους θεατές και εμπειρίες βίντεο», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των δύο ομίλων.

 

Ο προβλεπόμενος κύκλος εργασιών της νέας εταιρείας είναι περίπου 52 δισ. δολάρια με ορίζοντα το 2023. Αναμένονται επίσης συνέργειες για τα κόστη ύψους τριών δισ. δολαρίων ετησίως. Οι μετοχές των δύο ομίλων κατέγραψαν άνοδο σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο. Της AT&T ενισχύθηκε κατά 4,5% και εκείνη της Discovery σχεδόν κατά 17%.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Jetsons: Γιατί κανείς δεν ήταν χαρούμενος και τι προέβλεψαν σωστά -και λάθος- για το μέλλον

TV & Media / The Jetsons: Γιατί κανείς δεν ήταν χαρούμενος και τι προέβλεψαν σωστά -και λάθος- για το μέλλον

Γιατί τόσα χρόνια μετά, εξακολουθούμε να θεωρούμε μια ελαφρώς γλυκανάλατη, παλιομοδίτικη κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων ως σημείο αναφοράς του τι θα μπορούσε να γίνει;
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ