Eurovision 2025: Σε εξέλιξη ο εθνικός τελικός - Τα ντουέτα Παπαρίζου - Ρουβά

Eurovision 2025: Σε εξέλιξη ο εθνικός τελικός - Τα ντουέτα Παπαρίζου και Ρουβά Facebook Twitter
Φωτ.: NDPPHOTO
0

Στις 21:00 ο ελληνικός τελικός της Eurovision, ξεκίνησε με την Έλενα Παπαρίζου και τον Σάκη Ρουβά να υποδέχονται το τηλεοπτικό κοινό.

Συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και μελών της Χορωδίας της ΕΡΤ, οι δυο άλλοτε εκπρόσωποι της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό και είκοσι χρόνια μετά τη νίκη της Έλενας Παπαρίζου, τραγούδησαν τρία κομμάτια που ξεχώρισαν στην Eurovision, το «Waterloo» των ABBA, «Hold Me Now» του Johnny Logan και το «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου» της Μαρινέλλας.

Ακολούθησε μια ανδρομή στα τραγούδια που εκπροσώπησαν την Ελλάδα, στο παρελθόν. 

Οι 12 φιναλίστ τραγούδησαν για το κοινό του  Christmas Theater, αλλά και τους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν τον τελικό από το σπίτι.

Η ανάδειξη του κομματιού θα κριθεί από την ψηφοφορία δύο κριτικών επιτροπών και του κοινού.

Πιο αναλυτικά, το νικητήριο τραγούδι θα κρίνει:

  • Το 25% της ελληνικής κριτικής επιτροπής με πρόεδρο τον Μιχάλη Χατζηγιάννη
  • Το 25% της επιτροπής με μέλη από άλλες χώρες
  • Το 50% της ψηφοφορίας του κοινού η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω SMS

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι, όσοι διαθέτουν ελληνικό αριθμό τηλεφώνου, δίνοντας την ευκαιρία και σε Έλληνες του εξωτερικού, να συμμετέχουν.

Όσο για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι παρουσιαστές θα ανακοινώσουν τους τρεις πρώτους της ψηφοφορίας με τυχαία σιερά, θα τους καλέσουν στη σκηνή και θα γίνει η ανακοίνωση του νικητή. Αναμένεται να δημοσιευτεί και η κατάταξη από την 4η έως τη 12η θέση.

Απόψε, δεν θα γίνει η παρουσίαση της ψηφοφορίας των επιτροπών και του κοινού, αλλά αναμένεται από την ΕΡΤ, σχετική ανακοίνωση.
 

Η σειρά εμφάνισής τους είναι:

1. RIKKI – «Elevator (Up and Down)»

2. Θάνος Λάμπρου – «Free Love»

3. Κώστας Αγέρης – «Γη μου»

4. Andy Nicolas – «Lost My Way»

5. Klavdia – «Αστερομάτα»

6. Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Κώστας Καραφώτης – «Παράδεισος»

7. Georgina Kalais, John Vlaseros – «High Road»

8. BARBZ – «Sirens»

9. Evangelia – «Vále»

10. Dinamiss – «Odyssey»

11. Nafsica – «Unhurt Me»

12. Xannova Xan – «Play It!»

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

TV & Media / Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

Ο Άντερσον Κούπερ αποχαιρέτησε το 60 Minutes μετά από σχεδόν 20 χρόνια, μιλώντας για τους γιους του αλλά και για την ανεξαρτησία της εκπομπής, σε μια στιγμή αναταράξεων για το CBS News.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

Μετά το τελευταίο γύρισμα του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ οργανώνει αποχαιρετιστήριο πάρτι με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί» ένα πικρό αστείο για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στη βραδινή τηλεόραση.
THE LIFO TEAM
AKYLAS EUROVISION ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΚΟΥ

TV & Media / Κοζάκου - Καπουτζίδης για Akyla: «Γιατί ένα νέο παιδί, που ζει το όνειρο, να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί;»

Οι δύο παρουσιαστές, με αφορμή την απολογητική στάση του Έλληνα καλλιτέχνη μετά τον τελικό της Eurovision, μίλησαν για την πίεση που βιώνουν σήμερα οι νέοι και για την ανάγκη να σταθούμε σε αυτήν και να μην την αγνοούμε
THE LIFO TEAM