Βούτσης: Εγώ λέω ότι οι τηλεοπτικές άδειες πρέπει να είναι τρεις

Βούτσης: Εγώ λέω ότι οι τηλεοπτικές άδειες πρέπει να είναι τρεις Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
3

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητούνται οι δύο νέες τροπολογίες του υπουργού Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και την επιστροφή αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως εκείνος πιστεύει ότι οι άδειες που θα δοθούν θα πρέπει να είναι τρεις.  

Όπως είπε ο Ν. Βούτσης, «παρεξηγήθηκε ο υπουργός, ο Νίκος Παππάς, επειδή σε συνεντεύξεις του είπε "η δική μου άποψη, εγώ επιμένω, είναι τέσσερις"». Και συνέχισε: «Εγώ σας λέω, λοιπόν, από εδώ, επιμένω, ότι οι άδειες πρέπει να είναι τρεις. Το λέω για να κάνουμε συζήτηση... Διότι τόσο έλεγαν όλα τα ντοκουμέντα, σας είχε παρουσιάσει από το συνέδριο του ΣΕΒ και είναι εισηγήσεις των κυρίων που σήμερα προΐστανται της Ένωσης Ιδιοκτητών των καναλιών. [...] Προφανώς το ψηφιακό εύρος χωράει περισσότερα, είναι προφανέστατο... Τελικά μπορεί να είναι παραπάνω, πράγματι. Να γίνει μία συζήτηση, να γνωμοδοτήσει το ΕΣΡ [...] Αλλά τα κόμματα, το υπουργείο, εμείς στο δημόσιο διάλογο έχουμε άποψη». 

Τόνισε ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν 16 κανάλια στην Ελλάδα, με συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους και χωρίς καμία ποιότητα τα προγράμματα τους, ενώ επισήμανε πως «πρέπει να φύγει το πολιτικό σύστημα από την ομηρία στους καναλάρχες».

«Πιστεύω ότι θα βρούμε τον δρόμο για ΕΣΡ, για ένα προικοδοτημένο ΕΣΡ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και κατά την οικονομική και κατά τη θεσμική και ηθική διάσταση», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας.

«Εγώ θεωρώ ότι είναι σημαντικό βήμα για όλο το πολιτικό σύστημα, το ότι από στελέχη όλων των πολιτικών δυνάμεων, δηλώθηκε ευθαρσώς, προς όλους και προς τα συμφέροντα και προς τις άλλες εξουσίες, ότι χρειαζόταν διαγωνιστική διαδικασία εδώ και πολλά χρόνια, δεν έγινε και δεν έπρεπε αυτό να μην έχει γίνει. Αυτό είναι όπλο και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για ένα θέμα που θα επιλυθεί στην κατεύθυνση, όλοι όσοι εκπέμπουν, να πληρώνουν και να είναι ελεγχόμενοι, από κάθε άποψη, θεσμική και λειτουργική, για τα εργασιακά, τις οικονομικές υποχρεώσεις τους κλπ», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και υπογράμμισε ότι «είναι συνταγματικό πολιτικό ατόπημα το ότι από ορισμένες δυνάμεις, επί 12 μήνες και ενώ δεν υπήρχαν ουσιαστικές διαφωνίες, δεν προσέτρεξαν για τη συγκρότηση του ΕΣΡ».

Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι με τις τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν υπάρχει πλέον ούτε φύλλο συκής και το μήνυμα είναι «να προχωρήσει το πολιτικό σύστημα έξω από λογικές υποταγής στα συμφέροντα».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δανάη Παππά: «Για ποιον λόγο να είμαι υπόλογη» - Το σχόλιο για την υπόθεση Μπισμπίκη

TV & Media / Δανάη Παππά: «Για ποιον λόγο να είμαι υπόλογη;» - Το σχόλιο για την υπόθεση Μπισμπίκη

«Βγήκα ένα βράδυ με τους φίλους μου, διασκέδασα, όπως κάνω πάντα. Την επόμενη ημέρα υπήρχαν άρθρα, τηλέφωνα» ανέφερε η ηθοποιός φανερά απορημένη με όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες
LIFO NEWSROOM
Έρικ Μεταξάς: Ο συντηρητικός Ελληνοαμερικανός που θέλει να γίνει ο νέος Jimmy Kimmel

TV & Media / Έρικ Μεταξάς: Ο συντηρητικός Ελληνοαμερικανός που θέλει να γίνει ο νέος Jimmy Kimmel

Ο Μεταξάς, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παρουσιαστής και ευαγγελικός διανοούμενος, παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που θα επαναφέρει τη «χαρά» στην ψυχαγωγία, απαλλαγμένη από το «δηλητήριο των φιλελεύθερων talk show»
LIFO NEWSROOM
Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 μετά τις αντιδράσεις

TV & Media / Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 έπειτα από αντιδράσεις

Ως απάντηση στο κύμα επικρίσεων, η Amazon αντικατέστησε τις φωτογραφίες με πιο παραδοσιακές, από τις ίδιες τις ταινίες, αν και, όπως επισημαίνεται, ούτε αυτές περιλαμβάνουν όπλα
LIFO NEWSROOM
Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

TV & Media / Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

Η Ζέλντα Γουίλιαμς, κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς, ξεσπά κατά της τεχνητής νοημοσύνης και των deepfake βίντεο που «ανασταίνουν» τον πατέρα της, καταγγέλλοντας τη χρήση του AI στη βιομηχανία ψυχαγωγίας ως ανήθικη και προσβλητική προς την ανθρώπινη δημιουργία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δυστυχως επρεπε να μαθουμε the hard way οτι το middle name της "μαρξιστικης αριστερας" ειναι πατερναλισμος και αυταρχισμος στο ακρατο.Μια η αδεια Βουτση, να την πουλησουμε 1δις ευρω να φαει ο κοσμος ψωμακι (για μια χρονια, για την 2η βλεπουμε). Τι τα θελουμε τα πολλα καναλια; Λιγα για να ειναι ανεξαρτητα (σικ).Back to the USSR you don't know how lucky you areΑς τρομαξουμε τωρα το κοσμακη με τον Κουλη μπαμπουλα.
Κε Βούτση, ή παπάς-παπάς, ή ζευγάς-ζευγάς. Αυτό το κολπάκι που το ξεκίνησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και το συνεχίζετε εσείς είναι προσβολή στον κοινοβουλευτισμό. Ο πρόεδρος της Βουλής πρέπει να μένει έξω από το πολιτικό παιχνίδι. Ειδικά, όταν βρίσκεται στην έδρα, κάτι που κάνετε πολύ συχνά. Αυτά και οι δύο το γράψατε στα παλιά σας τα παπούτσια. Εάν σας λείπει τόσο πολύ η πολιτική τοποθέτηση, παραιτηθείτε.