Σεισμός

Το κανάλι Nickelodeon κάνει casting για trans και nonbinary παιδιά και νέους

Το κανάλι Nickelodeon κάνει casting για trans και nonbinary παιδιά και νέους Facebook Twitter
Michael D. Cohen
0

Το κανάλι Nickelodeon επιχειρεί να συμβάλει στην ορατότητα των trans και nonbinary ατόμων, ανακοινώνοντας casting για τα επόμενα αστέρια του.

Το νεανικό τηλεοπτικό δίκτυο συμπράττει με τον Michael D. Cohen των σειρών Henry Danger και Danger Force καλώντας trans και nonbinary παιδιά και νέους σε σχετικό casting.

O Cohen, που έκανε coming out ως transgender άνδρας το 2019, λάνσαρε μόλις το «Michael D. Cohen Trans Youth Acting Challenge». Η πρωτοβουλία ζητά από trans και nonbinary νέους που κατοικούν στον Καναδά και τις ΗΠΑ, με τη βοήθεια των γονέων τους, να υποβάλουν το υλικό των οντισιόν τους μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια οι 12 φιναλίστ θα προσκληθούν σε masterclass υποκριτικής μέσω Zoom με τον Cohen και σε online σεμινάριο με την ομάδα casting του Nickelodeon.

Ο ίδιος ο Cohen θυμάται σήμερα ότι όταν ήταν νέος δεν είδε ποτέ την ταυτότητά του να εκπροσωπείται στην τηλεόραση. Έτσι σκέφτηκε αυτή την πρωτοβουλία, αντλώντας έμπνευση από την αγάπη που λαμβάνει από τα ΛΟΑΤΚΙ+ νεαρά άτομα που ονειρεύονται μια πορεία στην υποκριτική αλλά φοβούνται ότι η trans ταυτότητα μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτή.

«Μου ραγίζει την καρδιά που αυτά τα παιδιά αμφιβάλλουν για τη δημιουργικότητα ή για τα όνειρά τους, εξαιτίας της ταυτότητας φύλου τους» δήλωσε ο Cohen στο Advocate. «Γι' αυτό ήθελα να κάνω κάτι που θα βοηθούσε τα trans παιδιά που αγαπούν την υποκριτική να έχουν πρόσβαση και ευκαιρίες που παραδοσιακά δεν θα είχαν».

Ο Cohen αναγνωρίζει τη σημασία της συνεργασίας του Nickelodeon σε αυτό το εγχείρημα. «Αν οι κοινότητες που ιστορικά υποτιμούνταν και γίνονταν στόχος διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί στην κοινωνία μας, χρειάζονται σύμμαχοι σε θέσεις ισχύος για να ανοίξουν οι πόρτες. Αυτό ακριβώς κάνει το κανάλι με το να συνεργάζεται στο συγκεκριμένο πρότζεκτ».

 

Με πληροφορίες από Advocate

TV & Media
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM