Νέα έκτακτα μέτρα για όλη την ελληνική επικράτεια ανακοίνωσε το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που έκανε συστάσεις και για τις εκπομπές στα τηλεοπτικά κανάλια. 

 

Αναφερόμενος στην τηλεργασία, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως κάθε οργανισμός του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, υποχρεούται να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό καθώς και με τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους τηλεοπτικούς σταθμούς να μειώσουν τους συντελεστές και τους προσκεκλημένους στα πλατό.

 

«Ενθαρρύνουμε και συστήνουμε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς, να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. 

 

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Αναγνωρίζουμε την κόπωση όλων μας. Ωστόσο είμαστε σε ένα κομβικό σημείο [...] για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον και να αντιμετωπίσουμε το 2ο κύμα. Περιορίζοντας την περιττή κινητικότητα σε όλη τη χώρα, περιορίζουμε τη μεταφορά, τη μετάδοση του ιού. Περιορίζουμε τη πιθανότητα για νέα clusters.»

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr