Χαρδαλιάς: Νέα έκτακτα μέτρα σε όλη την επικράτεια- Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9μμ - Οι εξαιρέσεις

Χαρδαλιάς: Νέα έκτακτα μέτρα σε όλη την επικράτεια- Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9μμ - Οι εξαιρέσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέα έκτακτα μέτρα για όλη την ελληνική επικράτεια ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως αποφασίστηκε, από την ερχόμενη Παρασκευή και μέχρι νεωτέρας, επιβάλλονται νέες απαγορεύσεις στην κυκλοφορία για τις ώρες 9μμ έως 5πμ, εν μέσω lockdown. 

Συγκεκριμένα, οι μετακινήσεις περιορίζονται αποκλειστικά σε αυτές που συνδέονται με λόγους εργασίας, εξαιρετικές περιπτώσεις προβλημάτων υγείας και μικρή βόλτα με το κατοικίδιο «σε κοντινή απόσταση από την κατοικία», όπως είπε ο υφυπουργός. 

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 και, στην περίπτωση μετακίνησης λόγω εργασίας, η επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων στους τυχαίους ελέγχους.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως οι έξοδοι για ατομική άθληση (σ.σ από τις 5πμ έως τις 9μμ) δεν αφορούν στην προπόνηση αθλητικών σωματείων αλλά σε άθληση το πολύ τριών ατόμων, με ισχυρή σύσταση για κίνηση κοντά στην κατοικία τους.

Επανέλαβε δε ότι το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπεται, καθώς η απαγόρευση κρίθηκε απαραίτητη για την αποφυγή περιττών μετακινήσεων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την τηλεργασία, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως κάθε οργανισμός του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, υποχρεούται να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. 

«Ενθαρρύνουμε και συστήνουμε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς, να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο». 

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Αναγνωρίζουμε την κόπωση όλων μας. Ωστόσο είμαστε σε ένα κομβικό σημείο [...] για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον και να αντιμετωπίσουμε το 2ο κύμα. Περιορίζοντας την περιττή κινητικότητα σε όλη τη χώρα, περιορίζουμε τη μεταφορά, τη μετάδοση του ιού. Περιορίζουμε τη πιθανότητα για νέα clusters.» 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ