Time: Από τον Τζον Μαυρουδή το εξώφυλλο για τους νεκρούς του κορωνοϊού- Σε μαύρο πλαίσιο, για 2η φορά στην ιστορία

Time: Από τον Τζον Μαυρουδή το εξώφυλλο για τους νεκρούς του κορωνοϊού- Σε μαύρο πλαίσιο, για 2η φορά στην ιστορία Facebook Twitter
0

Ο εικονογράφος Τζον Μαυρουδής είναι πίσω από το εξώφυλλο του Time για τους νεκρούς του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, καθώς πλέον πλησιάζουν τους 200.000.

«Μια αμερικανική αποτυχία», είναι ο τίτλος, κάτω από τον αριθμό 200.000. Το εξώφυλλο είναι σε μαύρο πλαίσιο, κάτι που το Time επιλέγει να κάνει για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Η πρώτη ήταν στο τεύχος μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Ο ελληνικής καταγωγής Τζον Μαυρουδής, βραβευμένος για εξώφυλλα που έχει δημιουργήσει για αμερικανικά περιοδικά, ήταν ο εικονογράφος στον οποίο στράφηκε το Time για αυτό το τραγικό ορόσημο που πλησιάζει για τις ΗΠΑ.

«Για το εξώφυλλο αυτής της εβδομάδας στραφήκαμε στον καλλιτέχνη Τζον Μαυρουδή ο οποίος, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από το κέντρο κορωνοϊού του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, έγραψε με το χέρι τον απολογισμό των νεκρών στην Αμερική για κάθε μία από τις 193 ημέρες από τις 29 Φεβρουαρίου- τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο που σχετίζεται με τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ- έως τις 8 Σεπτεμβρίου», εξήγησε ο Έντουαρντ Φέλσενταλ, CEO του Time.

Time: Από τον Τζον Μαυρουδή το εξώφυλλο για τους νεκρούς του κορωνοϊού- Σε μαύρο πλαίσιο, για 2η φορά στην ιστορία Facebook Twitter

«Ο διευθυντής δημιουργικού Ντ. Γ. Πάιν έβαλε αυτή την εικονογράφηση σε μαύρο πλαίσιο. Είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία μας που το κάνουμε αυτό, η πρώτη ήταν μετά την 11η Σεπτεμβρίου», έγραψε ακόμη.

«Σύντομα οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν ένα καταστροφικό ορόσημο: 200.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό. Αυτός ο τραγικός υπολογισμός- που είναι αντίστοιχος με τους νεκρούς Αμερικανούς σε πάνω από τρία Βιετνάμ ή ολόκληρο τον πληθυσμό του Σολτ Λέικ- είναι μακράν ο μεγαλύτερος στον κόσμο», επισημαίνει ο Φέλσενταλ. Έως τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ έχουν χαθεί 193.016 ανθρώπινες ζωές από τον κορωνοϊό, ενώ έχουν καταγραφεί 6.445.288 κρούσματα.

Μαυρουδής: Αργή, σταθερή πορεία θανάτου

«Αυτή είναι μια αργή, σταθερή πορεία θανάτου», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Τζον Μαυρουδής. «Πόσοι ακόμη προτού ξυπνήσουμε τελικά;», συμπλήρωσε.

«Πραγματικά ελπίζω ότι αυτό το εξώφυλλο θα είναι μια αφύπνιση για εκείνους που είναι μουδιασμένοι απέναντι σε αυτή την καταστροφή», δήλωσε ο εικονογράφος στο Time. «Η επιστήμη και η κοινή λογική είναι οι απαντήσεις σε αυτή την κρίση», υπογράμμισε.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

TV & Media / Καπουτζίδης: «Ένα παιδί ομόφυλου ζευγαριού εάν ανοίξει την τηλεόραση θα ακούσει φρικαλεότητες για τους γονείς του»

«Κάλεσα σε μια σύσκεψη, με zoom, τους ανθρώπους από τον ΑΝΤ1 και τους ευχαριστώ γιατί πραγματικά με άκουσαν και κατάλαβαν τι ήθελα να πω» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης για την ερωτική σκηνή των δύο ανδρών, που προβλήθηκε στις «Σέρρες»
THE LIFO TEAM
Η Τίνα Φέι δεν θα πήγαινε ποτέ διακοπές μόνο με straight ζευγάρια

TV & Media / «Δεν θα πήγαινα ποτέ διακοπές μόνο με στρέιτ ζευγάρια»: Η Τίνα Φέι για το The Four Seasons

Με αφορμή τη δεύτερη σεζόν του The Four Seasons στο Netflix, η Τίνα Φέι μιλά για το γκέι ζευγάρι της σειράς, την επιλεγμένη οικογένεια και το γιατί θα της φαινόταν ψεύτικη μια παρέα διακοπών μόνο με στρέιτ ζευγάρια.
THE LIFO TEAM
Η Σίντνεϊ Σουίνι, το Euphoria και το backstage βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

TV & Media / Η Σίντνεϊ Σουίνι, το Euphoria και το backstage βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Ένα βίντεο από τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν του Euphoria έφερε ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για το ανδρικό βλέμμα, τη σεξουαλικοποίηση των γυναικείων χαρακτήρων και την έλλειψη γυναικών πίσω από την κάμερα στο Χόλιγουντ.
THE LIFO TEAM
Ο Τζίμι Κίμελ βλέπει το τέλος του late-night να πλησιάζει: «Δεν πεθαίνουμε, μας δηλητηριάζουν»

TV & Media / Ο Τζίμι Κίμελ βλέπει το τέλος της late-night τηλεόρασης να πλησιάζει: «Δεν πεθαίνουμε, μας δηλητηριάζουν»

Μετά το τέλος του Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ, ο Τζίμι Κίμελ μιλά για το αβέβαιο μέλλον του Jimmy Kimmel Live!, το συμβόλαιό του που λήγει το 2027 και μια τηλεοπτική εποχή που, όπως λέει, δεν πεθαίνει από φυσικά αίτια.
THE LIFO TEAM
Σταύρος Φλώρος: «Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει έναν άνθρωπο που έχασε ένα πόδι» - Η νέα ανάρτησή του

TV & Media / Σταύρος Φλώρος: «Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει έναν άνθρωπο που έχασε ένα πόδι» - Η νέα ανάρτησή του

«Δεν ήθελα να αφήσω μια δύσκολη στιγμή να καθορίσει ολόκληρη τη ζωή μου» - Το μήνυμα του Σταύρου Φλώρου, οι φωτογραφίες και τα βίντεο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Survivor
THE LIFO TEAM
Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

TV & Media / Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

Ο θάνατος της Γωγώς Μαστροκώστα κουβαλά κάτι μεγαλύτερο από μια προσωπική διαδρομή: μια ολόκληρη ελληνική εποχή που έμαθε τις γυναίκες των μίντια να λειτουργούν πρώτα ως εικόνες, σώματα και φαντασιώσεις, ακόμη κι όταν προσποιούνταν ότι τις έβλεπε ως ανθρώπους.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με αφορμή τη νέα σειρά World War II With Tom Hanks, ο ηθοποιός και παραγωγός εξηγεί γιατί επιστρέφει ξανά και ξανά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: όχι από νοσταλγία, αλλά επειδή βλέπει στα διλήμματά του κάτι τρομακτικά σημερινό.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

Μία μέρα μετά το τέλος του Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ έκανε την πιο απρόσμενη τηλεοπτική επιστροφή: σε ένα τοπικό κανάλι στο Μίσιγκαν, με Eminem, Jack White και Jeff Daniels, και ένα φινάλε όπου το σκηνικό έγινε στάχτη.
THE LIFO TEAM